Бойни части на САЩ са получили указания да ударят хутите

Група от самолетоносача „Дуайт Айзенхауер“ е преместена в Аденския залив
17 дек 2023 13:00, Петър Бойчев
61
Бойни части на САЩ са получили указания да ударят хутите
СНИМКА БГНЕС

САЩ обмислят вариантите да отвърнат на удара срещу йеменските хути, тъй като многократните атаки на подкрепяната от Иран групировка прекъсват международното корабоплаване през ключов воден път в Червено море.

Двама американски служители казаха на Politico, че ударната група на самолетоносача „Дуайт Айзенхауер“ е била преместена в Аденския залив, така че да е в състояние да подкрепи потенциален отговор на САЩ. Едно от официалните лица разкри за изданието, че на американските военни командири са били „предоставени опции“ да ударят базираната в Йемен групировка. Говорител на Пентагона отказва коментар, съобщава Дарик.

Световното корабоплаване се превърна в мишена по време на войната между Израел и Хамас, която подобно на хутите е подкрепяна от Иран. Хутите предприеха поредица от атаки срещу кораби в Червено море, както и изстреляха дронове и ракети, насочени към Израел. Хутите твърдят, че атаките им имат за цел да сложат край на войната на Израел с терористичната групировка Хамас

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
6
 
! Отговори
Лагрестин преди 5 месеца
Отдавна им беше време!Само че да им ударят базите,а не да свалят дронове.Не може в 21 век да има пирати и разбойници.Като им се воюва,да ходят на бойното поле,а не да отвличат цивилни граждани и търговски кораби.
45
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ето го величието на САЩ.Навсякъде може да решат проблема.
44
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ca шe им ce oxyти xyтитo...
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези от снимката ли ще воюват с извънземните? Ха-ха !
42
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те до сега само палят войните ,дайте да ги какво могат )
41
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Още една държава ли ще бомбандират? Нека да позная, победа на Йемен е загуба за НАТО?
40
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оооо..., краварите понятие си нямат с кого се захващат!!!! -)))) Талибаните у Афганистан шъ им съ видят "ангелчета" в сравнение с хутите!! Всички краварски воени бази в региона моментално се превръщат в цели.
39
3
 
18
 
! Отговори
българина преди 5 месеца
чудесно, войната се разраства
38
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Там при хутите вече ще ядат дебелия.Освен ако не постъпят както обикновнно като пм'миари - удряйки само отдалече" - Хутите от години са във война със Саудитска Арабия. Ти не знаеш ли? А Саудитска Арабия от кой купува оръжия за да стреля по тях? Просто целта е Йемен да бъде превзет и различните религиозни общности които не искат да бъдат еднакви с уахабитите подкрепящи ИДИЛ, да бъдат избити. И Хамас бяха против ИДИЛ, а Израел и Саудитска Арабия финансираха ИДИЛ.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Указания е различно от нареждане!
36
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Там при хутите вече ще ядат дебелия.Освен ако не постъпят както обикновнно като пм'миари - удряйки само отдалече
35
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Младежите не знаят какво е Югославия. Те си мислят, че такава страна едва ли не е съществувала и в древността. Те не знаят, че това е изкуствена държава създадена след Втора световна война. Държава проект на победителите във 2 световна война. Там и Русия и Франция и САЩ и Великобритания наливаха пари с идеята да направят Югославия силна държава, която да си съперничи с Германия. Беше ги страх от Германия да не иска пак да направи война. Даже караха и Германия да дава пари за Югославия.
34
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
САЩ тогава просто развалиха мегаломанските мераци на сърбите да създадат Велика Сърбия, такава каквато никога не е била. Едно време късмет сме извадили да не успеят да ни вкарат в Югославия, че после сърбите щяха да водят война и с нас и да искат земи сигурно до град Елин Пелин каквито са нагли.
33
10
 
16
 
! Отговори
До 33 преди 5 месеца
Югославия започна да се разпада, като бившите соц страни.....КОМУНИСТА МИЛОШЕВИЧ губеше държавата и властта си...пусна в действие танковете и армията.....и отприщи гражданската война...около 350 000 югославяни намериха смъртта си....САЩ се намеси и прати Милошевич а съд в Хага....даже и РУСИЯ НЕ ПОСМЯ ДА ЗАЩИТИ своя верен съюзник комуниста Милошевич.
32
11
 
6
 
! Отговори
ДЖО си разиграва преди 5 месеца
Коня......триото ПУ Си Ким....безпомощно
31
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"До 22. В Югосравия, след 89 дни непрестанни бомбардировки принудително разчлениха Югосравия" - Темата за Югославия въобще не трябва да се намесва тук. Югославия си беше мъpтва държава вече. Тя е изкуствена федерация, а не едно цяло под общи интереси. Сърбите искаха да посръбчат всички и да убият мюсюлманите и католиците и всички да наведат глава и да станат сърби. Парите бяха свършили. Реално точно Югославия и Косово са нещата които САЩ направиха правилно.
30
7
 
12
 
! Отговори
Нема кой преди 5 месеца
Да спре ДЖО.
29
10
 
19
 
! Отговори
хе хе хе преди 5 месеца
Ама американците лично ли ще влизат в бой с хутите? Не мога да повярвам просто! Няма ли някоя "коалиция на желаещите", да я свърши тази работа? Докъде се докара Хегемонът, ей:)
28
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Морска блокада, арестуване на ирански съдове за инспекция - те им карат оръжие по море, малко бой по кратунките и готово.
27
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Богатите и силните искат светът да се окрупнява. Между САЩ и Русия няма никаква разлика! Еднакви насилници! А Израел играят и с двата лагера и например във войната в Украйна подкрепят и двата лагера, защото те евреите печелят от тази война. Нито Русия ще нападне Израел, нито САЩ ще ги нападнат! Русия ще си вземе каквото иска от Украйна. Израел ще си вземе земите на палестинците и ще ги убие. Саудитска Арабия ще посегне да вземе Йемен заради стратегическото място. Нас ще ни вземе Израел сигурно.