Между 200-250 лв на седмица за школи през лятната ваканция

Най-много интерес има към езикови, спортни и математически школи
1 юни 2021 22:30, Петя Славова
36
Между 200-250 лв на седмица за школи през лятната ваканция
Школите по изкуства също представляват интерес. Снимка: БГНЕС

С наближаването на лятото и ваканцията на учениците, родителите започват да правят планове на какъв лагер или занималня да запишат децата си. Сред най-търсените варианти са езиковите школи, спортните такива, както и занятия по изкуства, математика, програмиране. Цената на всички е почти една и съща - около 200-250 лв на седмица, съобщава "Монитор".

Има квартални занимални, които са по-евтини и цената е 150 лв за дете, което е и около 30 лева на ден. Предлагат се отстъпки за записване на второ или трето дете, както и на приятелче, но намаляването на цената е малка - едва с около 3-5%.

Грижата за децата е от 8.30 до 18.00 часа. Повечето занимални обещават храна, но някои дават опцията родителите да приготвят в кутии каквото те преценят какво ще хапват децата им.

Най-скъпите занимални са свързани с изучаването на езици, особено тези, които са към различните културни институти. В тях децата са разделени на принципа на владеенето на езика, докато занималните, свързани с повече спортни и арт дейности, са разделени по възраст – 6-7-годишни и нагоре.

За повечето занимални с езици, организирани от културните институти, местата вече са заети. Тези, които са свързани с ментална аритметика или роботика, още набират усилено деца. Занималните обещават да отворят на 1 юни и да работят до средата на септември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Asd преди 2 години
Без значение дали София, Варна, Бургас или някой друг град, тези услуги се плащат и определено не са евтини. Но няма друг вариант. Работещите родители, които няма как да гледат децата и няма как да ги оставят при баби и дядовци трябва да плащат. Даже детските градини затварят лятото...
12
0
 
0
 
! Отговори
Трол преди 2 години
250 на седмица? Занималнята на моето дете е толкова на месец! Обаче не живеем в София.
11
2
 
0
 
! Отговори
T преди 2 години
До AsdЕ, как... нали София е "Европейска столица на спорта"?!;)
10
4
 
3
 
! Отговори
Антинаталист преди 2 години
Да имаш дете е лукс и определено не е за всеки. За да направиш качествен човек трябват пари и време. В тоя ред на мисли не е нужно всеки да се размножава и после да се чуди как да свърже двата края.
9
2
 
7
 
! Отговори
Asd преди 2 години
Личи си как голяма част от пишещите нямат реална представа какво се случва по големите градове В София например какво ще прави 8-9 годишно дете лятото ако няма къде да го пратиш и трябва да работиш? Къде ще го пуснеш да бяга и играе цяло лято, пред блока ли? А коментарите и свързванията с ГЕРБ и т.н. са пълна глупост. Тук не говорим за политическа принадлежност, а конкретна нужда ако родителите трябва да работят и няма кой да се грижи за децата. Такива родители има много!
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На фона на европейската действителност в България "Между 200-250 лв на седмица за школи през лятната ваканция", в Русия Путин връща на родителите 50% от стйността на детската почивка в летните лагери. И няма значение колко деца имаш и колко пъти ще бъдат на почивка. Стига плащането да се извършва с руската дебитна карта "Мир". И руските детски лагери за почивка предоставят и езикови, спортни и математически школи.
7
7
 
9
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 2 години
По случай Денят на детето другарят Борисов отпуска по две кюлчета на дете !Той е щедър и добър ! Венсеремос Бойко, венсеремос ГЕРБ !!!
6
3
 
11
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
При мен беше безплатно !!!
5
0
 
17
 
! Отговори
Сила преди 2 години
Научихте ги да седят пред лаптопите цяла година,а сега плащайте скъпо,за да ги отучим!!!
4
22
 
5
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Защо раждане деца като нямате пари да ги издържате? Това за 1200 лева на месец си е издръжката по време на училище.
3
8
 
19
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
1200 лв на месец за школа, ясно е кои родители ще пратят децата си - гербавата номенклатура с откраднатите от нас пари, явно се смятат за недосегаеми
2
1
 
32
 
! Отговори
. преди 2 години
А сега сериозно - абе ей, това са деца! Лятото работата им е да тичат насам-натам и понякога да правят пакости или дори да се върнат с някоя нова раничка вкъщи. Последното, което им трябва е да седят затворени и през ваканциите. Ще ги побъркате бе ей!!!
1
0
 
3
 
! Отговори
. преди 2 години
А за шноли колко?