Ученически автобус става и обществен, превозва възрастни

Случаят е от врачанското село Горна Кремена
15 ное 2022 19:39, Анисия Иванова
8

Ученически автобус превозва правостоящи деца, защото местата са заети от възрастни хора. За случая сигнализираха жителите на врачанското село Горна Кремена.

Всяка сутрин в 7:40 ч. ученически автобус качва децата от селото, за да ги закара до училището в Мездра. Родители вече са уведомили и кмета на общината.

"Откакто е започнала учебната година, сутрин автобусът е комбиниран, пише "ученически", но се возят всякакви хора в него. Децата се разболяват всяка седмица, дишат въздух с всякакви хора. За мен това е не е нормално", разказва Таня Вълчковска.

Екип на Bulgaria ON AIR потърси кмета на Община Мездра за коментар защо ученическият автобус стана обществен, а общественият - ученически.

"След десетата година те вече не са ученически. Първата е за ученици - 7:30 ч., която трябва да докара учениците до учебното заведение навреме, втората линия е вече градска линия. Регулирано е действително и не трябва да се качват повече. Имаме и специална заповед и само хората с карти или придружители от учебното заведение, защото возим и малки деца" коментира кметът Иван Аспарухов.

Родителите са убедени, че още утре автобусът отново ще бъде смесен. Санкции обаче няма да има, въпреки че са нарушени и Законът за автомобилните превози, и Правилникът за движение по пътищата.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен 0011 преди 1 година
"Децата се разболяват всяка седмица, дишат въздух с всякакви хора" - много им е слаб имунитета на тези деца и ги глезят много. Друго си е в тролей 7-ца в София, в 7 и 15 ч. сутринта да се качат една тумба ароматни кафяви хигиениски от чистотата с метли и лопати и ти да трябва да си пробиваш път с лакти, за да слезнеш.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ПРОМЯНАТА НА ЖАЛКИЯ ФИГУРАНТ И ШАЙКАТА МУ Г PИНДЪРИ
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига ДА плащат билет напълно ок - общините на днешно време са крайно крайно бедни. По-добре е линията да вози и възрастни, което да спомогне издръжката й, отколкото да се наложи да се закрие поради липса на средства!
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Децата се разболяват всяка седмица, дишат въздух с всякакви хора" - Много кекави ... Добре е да се каляват.
4
5
 
2
 
! Отговори
Тираджията Z преди 1 година
Одобрявам.Стига само възрастните да не плащат билет
3
4
 
3
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Това е една добра идея в пробно изпълнение. Да се популяризира във всички селища - и в села и в градове.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойно, докато стигнем нивото и вида на транспорта в Индия,или Бангладеш,ще са нужни още два тиквени мандата. За дванадесет години банкянско иго , толкова,не го оставихте човека да работи.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти да видиш, дори на село са оскотяли яко. Това са вашите съселяни. Те се возят с децата, няма кой друг да е.