Радина Бодурова от ВВУ грабна приза "Студент на годината"

Забравих за дискотеките, за да се наспивам и уча, призна тя
6 мар 2023 13:11, Анисия Иванова
17

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) отличи на официална церемония най-успешните и активни студенти на България в 16-ото издание на националния приз "Студент на годината". Тази година голямата награда получи Радина Бодурова, която е студент в трети курс във Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски".

"Никога не съм си мислила, че може да спечеля нещо толкова значимо. Мислих си, че може да спечеля в моето направление, но най-голямата награда и в най-смелите си мечти не съм мислила, че мога да я получа", каза Радина Бодурова в студиото на "България сутрин".

Тя уточни, че нейната специализация е щурман, която включва ръководенето на полети, чертаенето на планове и организирането на полети. Бодурова сподели, че специалността е малко известна на много хора и е искала да докаже, че и жена може да изпълнява тази професия.

"Изключително трудно е да изберем победителя на "Студент на годината", именно затова имаме експертно жури, което е от 25 човека. Имаше трима човека, които се бориха за приза "Студент на годината". Едното момиче беше Боряна Калейн. След явно гласуване на журито със завидно мнозинство спечели именно Радина, защото беше млад, амбициозен човек и имаше много неща, с които можеше да се похвали", посочи председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че наградата е била под патронажа на президента.

"Моята мечта е да се развия като личност, която може да бъде пример за младото поколение, защото България има нужда от своите кадри, за да могат да продължат да развиват България, да обичат страната си и да останат в нея, защото за мен цел не е да напуснеш страната. Целта е да останеш тук и да докажеш, че България може да се развива", категорична е Бодурова.

Според Парушев студентската общност у нас се променя в положителна тенденция и прави впечатление, че студентите, които кандидатстват за приза, са едни от най-добрите не само в България, а в целия свят.

"Дискотеките съм си ги взела в аванс. Всеки млад човек, като навърши 18 г., тръгва по дискотеките. Откакто влязох във ВВУ много ми се промени мирогледът. Разбрах, че трябва да мисля повече за бъдещето, а не толкова за момента. Дискотеките са развлечение, но понякога губят излишно време. След това трябва да се навакса да спиш, а затова време може да направиш много повече неща", сподели Бодурова.

Парушев разказа за самата статуетка: "Това е статуетка от 2006 г. Това е лебед, който отдолу нагоре се изкачва, какъвто трябва да е полетът на един млад човек. Лебедът е птица, която е свободна, вдъхновена и искаме да покажем, че студентската общност е точно такава."

Радина Бодурова пожела на студентите да следват мечтите си и да се борят, защото няма невъзможни неща.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
хх преди 1 година
Не знам защо делят нещата на женски и мъжки! Всичко е индивидуално!Статистиката ги определя като женски и мъжки!
12
4
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
ТАКА ЛИ СТУДЕНТИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ САМО ТЯ Е С ОТЛИЧЕН УСПЕХ , КАК ТАКА ИЗБРАХТЕ НЕЯ ????????
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След години ще има невероятни спомени от студентската си книжка.
10
2
 
4
 
! Отговори
Пилот преди 1 година
С такъв щурман веднага вдигам самолета!
9
3
 
4
 
! Отговори
Р.Р. преди 1 година
Ще координира натовските самолети към Крим
8
1
 
2
 
! Отговори
az преди 1 година
До Асан То си пише в статията: президента я дава.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на село ми показаха карате
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се възползваме ли от абитyриентката?Викни я да и оформиме оценката.Иска да види малкия порастнал.Сигурно пак се е скарала с некой даскъл!
5
0
 
7
 
! Отговори
Все едно гледам преди 1 година
американските телевизии. "Защо избрахте тази мъжка професия?", "За да докажа, че може да се *** от жена!".... Ами, щурман Бодурова, пожелаваме ви успехи в кариерата.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Всеки млад човек, като навърши 18 г., тръгва по дискотеките.' --- аз си седях у нас и сега си седя у нас
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4, проЗтаците са двама, значи ти си третия
2
2
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Три коментара , трима проЗтаци.
1
7
 
7
 
! Отговори
33 г, с вишу, безраб преди 1 година
на мен трябва ми връчат награда 'Вечния студент', защото откакто завърших вишу преди 10 г един ден труд не съм видял. издържа ме мама и тук там някоя далаверка