СУ е водещ в рейтинговата система на висшите училища у нас за 2023 г.

Рейтинговата система е достъпна в интернет
1 дек 2023 16:52, Анисия Иванова
7
СУ е водещ в рейтинговата система на висшите училища у нас за 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Софийският университет "Св. Климент Охридски" запазва водещото си място в Рейтинговата система на висшите училища за 2023 г., съобщиха от учебното заведение.

В тринадесетото поредно издание на Рейтинговата система на ВУЗ-овете у нас СУ заема първо място в 22 професионални направления, в които обучава студенти.

Рейтинговата система сравнява представянето на 51 висши училища в рамките на 52 професионални направления на основата на десетки показатели, измерващи различни аспекти на учебния процес, научната дейност, учебната среда, предлаганите социално-битови и административни услуги, престижа и регионалната значимост на висшите училища, както и реализацията на завършилите на пазара на труда.

Софийският университет “Св. Климент Охридски” заема първо място в 22 професионални направления, в които обучава студенти - „Биологически науки“, „Биотехнологии“, „Икономика“, „Информатика и компютърни науки“, „История и археология“, „Математика“, „Науки за земята“, „Обществени комуникации и информационни науки“, „Педагогика“, „Педагогика на обучението по…“, „Политически науки“, „Право“, „Психология“, „Религия и теология“, „Социални дейности“, „Социология, антропология и науки за културата“, „Теория и управление на образованието“, „Туризъм“, „Физически науки“, „Филология“, „Философия“ и „Химически науки“, в поредното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България с актуална информация от 2022 г.

Рейтинговата система е достъпна на интернет адрес: https://rsvu.mon.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: МОНрейтингСУ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Да не усукват, преди 4 месеца
Да кажат ясно колко от преподавателските часове и упражненията са дарени на гяволи-връзкари от БАН, та освен заплатата си в БАН да получават и хонорари, а в БАН да отчитат, че запълват работното си време с преподавателска дейност, вместо с продуктивна научно-изследователска работа. Като получим ВЯРНА информация по този въпрос, сами ще можем да изчислим от колко преподавателски места са лишени млади хора, които с радост биха станали преподаватели в СУ. Подобно е дереджето и в останалите ВУЗ-ове.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Софийския е номер Едно! В мензата беше ужас мизерия! Но оцеляхме!!! В общежитието *** бяха колкото смартфон! Но ние се дипломирахме и сега зимаме по 900 лева за бог да прости. А момент, на стадион Академик имаше стол с по-голема мизерия хахахахах
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Водещ по корупция... държавните университети не струват.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най - слабите:ВТУ. НБУ, ШУ.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
га не е харвард, не ме занимавай !
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То все едно имаме хиляда университета та им трябва рейтингова система. Абе ей, ние сме у мааааалата и секи се знае и професурти идат на село да си видат роодата не се мъчете да се правите на западняци понеже нито имате базата нито целите и задачите на ония университети. Е, ако става въпрос за едни пари които се делкат според рейтинга е друга работа.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Cлaвa Kиpo-Лaбopaтopиe...