Омраза и заплахи местят гей парада в Южния парк

От съображения за сигурност Бойко Борисов обяви промяна в маршрута на събитието, наречено "Аз и моето семейство"
26 юни 2008 14:39,
339
Омраза и заплахи местят гей парада в Южния парк
Снимка: Булфото

"От всички преки на "Витошка" могат да излязат и да ги нападнат. А в Южния парк е по-лесно да ги охраняваме".

Така Бойко Борисов аргументира идеята за промяна в маршрута на гей парада "Аз и моето семейство" в събота, която днес бе изразена в декларация на кметските съветници.

ГЕРБ-съветниците настояха за мярката заради "множеството декларирани закани от различни политически сили за провеждането на паралелни анти-прояви".

"Няма да отвръщаме на нападки", обещаха пък организаторите от "Джемини".

А лайтмотивът за предстоящия гей-парад е:

"Не е необходимо условие да си гей, за да дойдеш. Не е нужно и да познаваш гей или лесбийка. Задължително условие е да вярваш, че хората са равни и че имат право на еднакъв, нормален начин на живот".

Организираното от "Джемини" шествие вече предизвика ответния удар на Българския национален съюз под наслов "Седмица на нетолерантност към хомосексуализма и педофилията".

Въпреки че лидерът на БНС Боян Расате обяви открито война с лозунга "Бъди нетолерантен, бъди нормален", хомосексуалните у нас не се отказват от първоначалните си планове.

Пред дни отВарненската и Великопреславска митрополия също се обявиха против предстоящото шествие.

"Църквата определя хомосексуализма като страст, болест и неестествено състояние вследствие на грехопадението, като предлага и пътя за изцелението от този грях", се заявява в позицията на митрополията.

"Ще бъде интересно и весело, без да нарушаваме обществения ред и да провокираме онези, които протестират против нас. В случай на нападки няма да отвърнем по никакъв начин", обещаха пред "24 часа" участниците в парада. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
1
 
2
 
! Отговори
nqkoj преди 15 години
Цитат: "Мисля че е много опасно да се твърди, че хомосексуализмът е грях според Библията. Макар на няколко места да се споменава за вредните последици от практикуването именно на хомосексуални влечения, греховен е преди вси4ко сексът, който не води до зачатие, т.е. номер 257, ако правиш секс поне веднъж със презерватив ти си също толкова грешен, колкото хомосексуалистите, да не споменавам за мастурбация, която до ден днешен се третира като доста по/сериозен грях ж екзегетичния канон. Содом и Гомор са разрушени не заради хомосексуалистите, а заради итдаването на телесната лъст, т.е. заради практикуването именно на секс, който не води до ъа4атие, ъа отдаването на телесната похот и т.н. Трябва много да внимаваш когато размахваш с пръст учения от Билията, защото това, което ти цитираш са интерпретации правени хилядолетия след появата на Библията в определен политически и социален контекст. В същия този контекст се интерпретира и абортът, който от гледна то4ка на Библейската интерпретация е възможно най/сериозния грях сравним с убийство. Защо Расате не се противи и срещу него? Защо този човек не направи протестен митинг срещу масовите убийства в България? Срещу липсата на медицинска помощ за голяма част от българското население? Aз не съм хомосексуален, но ми се гади от евтиния популизъм, с който се използва една абсолютно безобидна проява за канализиране на социалната агресия и отклоняване на вниманието на обществото от наистина значимите проблеми, окаяните духовни ценности и други."Ето ме пак за да ти отговоря бг-фен. Опасно или не, това е факт. Като не ми вярваш и мислиш, че съм чел интерпретации на Библията го провери сам. Книгите левит и Второзаконие доста подробно описват сексуалните грехове. И на няколко пъти: "... да не лягаш с мъж така както с жена - това е мерзост пред Господа..." Сексът в каквато и да е форма ИЗВЪН БРАКА е грях според Библията. Градовете Содом и Гомор са унищожени ИМЕННО заради сексуални грехове и НАЙ-ВЕЧЕ хомосексуализъм. Прочети си внимателно Битие, главата в която Лот и семейството му излизат от Содом. Така че ти си този, който трябва да внимава с некомпетентни изявления, приятел. Не знам кое наричаш "евтин популизъм", още по-малко знам какво наричаш "безобидна проява", но грешиши и за двете. Иначе духовните ценности са наистина окаяни, повече от това - няма ги.
277
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
леле Василе излезе ти късмета с Оци..... хахаха
276
1
 
2
 
! Отговори
Оци преди 15 години
и аз те обичам, василе :-)
275
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Погледнете им само девиза?"Аз и моето семейство"Знаете ли смисъла и значението на думата семейство?Определено -не!За вас семейство е само з.дника на партньора ви.Не желая да нарушавате човешките ми права!!!Искам да изляза в събота спокойно с детето си в парка.Искам да чувам невинен детски смях и да гледем детски усмивчици,а не крясъците на шарени голо.ъзи извратеняци!!!
274
1
 
2
 
! Отговори
D преди 15 години
Нямам ни най-малка представа защо реши да го разбираш така. На кого викаш `вие`? На педофилите? Аз не съм от тях. Аз говорех за хетеро и хомосексуални хора и то за тази част от тях, които не се занимават с нарушаване на закони.
273
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 15 години
В се още нямам деца и не смея да помисля и една стотна от нещата, които са казали част от вас. Колко от вас които крещите за масово убийстово са помислили, че това не е избор на родителите и децата ви също може да са различни един ден! Какво ще направиш Василе ще го набиеш да му мине ли, няма да подкрепиш собствената си кръв ли? Не съдете другите преди да съдите себе си! Не мисли лошо на някой преди да помислиш какво може да помислят на теб. Колко пъти ви е спрял хомосексуален и ви е предложил да си легнете с него? Това наричам да ти пречат хомосексуалните. Все пак става въпрос за гей парад не за гей оргия в парк.
272
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
а значи да разбирам че ще си отглеждате дечица да ги възпитавате за доброволен секс с тях за да не ги търсите по улици и сайтове че ще ви обвинят в педофилия която е престъпление а така ще са ви под ръка обучени да правят това което и вие "нормален" секс браво
271
1
 
2
 
! Отговори
vasil преди 15 години
оци, дано да те налазят най-мръсните хемуроиди, да ти бъркат в ануса нон-стоп, така че да се чувстваш вечно задоволен! *** нещастен!
270
1
 
2
 
! Отговори
D преди 15 години
Хомосексуален не се става с гледане на хомосексуални прояви, както не се става хетеросексуален с гледане на хетеросексуални прояви. Влиянието на обществото се простира дотам, че да наложи определено поведение. Ако хомосексуалните изпитват страх и се държат като хетеросексуални, то не е защото изведнъж са се превърнали в `нормални` - те просто са подтиснали своята същност и са приели поведение, което не се преследва. Относно парада - казвате, че не е нужно да ви се показват неща, които трябва да се случват у дома, в леглото... Ми, вие секс в парка и да искате няма да видите. Ще видите просто шествие с музика, балончета и знаменца. За децата и възпроизвеждането - Много еднополови двойки отглеждат свои деца. Много разнополови двойки не отглеждат. Причините за това са разнообразни. Не чух да хулите по хетеросексуални, които не могат или не искат да имат деца. Някои деца имат `мама` и `татко`, някои имат само `мама` или само `татко`, някои си имат `мама` и `мама`, някои - `татко` и `татко`, някои си нямат нищо.... Има и варианти с баба, леля, кака и т.н. Още не съм чула жени да се правят на бащи и мъже на майки - това е просто нечие голямо желание да пъхне нетрадиционен модел в традиционна форма. Деца, които се отглеждат от майка и баба примерно, коя от двете бихте предложили да наричат `татко`?За педофилията - Влечението към деца си е влечение към деца - то не е вид сексуалност. Има хомосексуални и хетеросексуални педофили. Както има хомосексуални и хетеросексуални шофьори, учители, крадци, политици, русокоси, дебели, слаби, високи, ниски, българи, украинци, африканци и т.н. всякакви хора. Хомосексуалният и хетеросексуалният секс се различават от педофилския по доброволността на участие на практикуващите страни - нещо, което при педофилията го няма. Затова и педофилията е престъпление.
269
1
 
2
 
! Отговори
bg-fen преди 15 години
значи ако разбирам правилно, ти не си скандализиран от порното на Галена, Рекламата и с динята и триъгълника й, Софи Маринова псуваща по национална телевизия и други и други и други, но си скандализиран и потресен от мъже, които се обличат с розово и жени с къси коси. Това ли са моралните ценности, за които говориш? Разбираш ли къде е опасното в цялата тази история / не това че сега всички деца ще станат обратни, защото поне доколкото знам това не е въпрос на избор, а това че подобна проява се използва за евтина пропаганда, не позволявайте да станете жертва на това нещо, недейте да забравяте, кои са истинските проблеми на обществото, кое наистина ни скандализира и ское не бива никога да се примиряваме. Именно толерантността е морална ценност - никой не те кара ти също да правиш секс с мъже/жени. От теб се иска само да разбереш, че има различни хора, че сексуалноста не може да е повод за дискриминация. Т.е. да направиш това което си правил досега с масовите убийства по улиците, мизерните заплати, ниската култура и липсващо образование. Колко по/добре би било, ако успееш да канализиращ тази си агресия и страст, която имащ кум хомосексуалистите, срещу нещата, които действително съсипват живота ни.
268
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
АБЕ ИСКАМ ДА ТЕ ПИТАМ КАКВО Е ДА СИ ЖЕНА С И МЪЖ С П...А НОРМАЛНО ЛИ Е ЧЕ БОГ ТИ Е ДАЛ ЕДНО А ТИ ИСКАШ ДРУГО И НА КОЙ ЩЕ ВИКАЩЕ ВИКА ДЕТЕТО ВИ ТАТКО ИЛИ МАМО КАТО СТЕ ОТ ЕДИН ПОЛ НЕ Е ЛИ ТЪПО И КАК ЩЕ ОБЯСНИ НА ДРУГИТЕ ДЕЦА КОИТО ИМАТ НОРМАЛНИ РОДИТЕЛИ
267
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
А това "OCI" какво е?Не е ли анонимност? Има стара приказка:"въшката като се ояде и излиза на челото"За това давай по-кротко?
266
1
 
2
 
! Отговори
Оци преди 15 години
и аз те обичам, васил
265
1
 
2
 
! Отговори
Оци преди 15 години
конституцията и НК са ми доста ясни, повярвай; учил съм ги някъде около 5 години... нямам идея кой за какво плаща - щото не участвам в никаква организация - тук изразявам само личната си позиция. И не се крия зад "анонимен"
264
1
 
2
 
! Отговори
bg-fen преди 15 години
Мисля че е много опасно да се твърди, че хомосексуализмът е грях според Библията. Макар на няколко места да се споменава за вредните последици от практикуването именно на хомосексуални влечения, греховен е преди вси4ко сексът, който не води до зачатие, т.е. номер 257, ако правиш секс поне веднъж със презерватив ти си също толкова грешен, колкото хомосексуалистите, да не споменавам за мастурбация, която до ден днешен се третира като доста по/сериозен грях ж екзегетичния канон. Содом и Гомор са разрушени не заради хомосексуалистите, а заради итдаването на телесната лъст, т.е. заради практикуването именно на секс, който не води до ъа4атие, ъа отдаването на телесната похот и т.н. Трябва много да внимаваш когато размахваш с пръст учения от Билията, защото това, което ти цитираш са интерпретации правени хилядолетия след появата на Библията в определен политически и социален контекст. В същия този контекст се интерпретира и абортът, който от гледна то4ка на Библейската интерпретация е възможно най/сериозния грях сравним с убийство. Защо Расате не се противи и срещу него? Защо този човек не направи протестен митинг срещу масовите убийства в България? Срещу липсата на медицинска помощ за голяма част от българското население? Aз не съм хомосексуален, но ми се гади от евтиния популизъм, с който се използва една абсолютно безобидна проява за канализиране на социалната агресия и отклоняване на вниманието на обществото от наистина значимите проблеми, окаяните духовни ценности и други.
263
1
 
2
 
! Отговори
Оци преди 15 години
ето това явно му се вика "нормално" поведение - евала ... нямам кво повече да кажа
262
1
 
2
 
! Отговори
nqkoj преди 15 години
Съгласен съм за фашиските идеи. Знам и за конвенциите. И именно поради тази свобода на мнение всички тук във форума изразяват своето. Но това не променя факта, колкото и дискриминиран да се чувстваш ти или друг, че е неестествено, пак повтарям неморално, грях, недопустимо, грозно и т.н. да се планира и провежда такъв парад. Просто обществото ни, колкото и да е деградирало все още има някакви ценности и това противоречи на тях. Не можеш насилствено да го накараш да те приеме, демонстрирайки разбиранията си, които много или малко го скандализират. Сигурен съм, че и вътрешно чувстваш ти, или господина по-долу, или друг, някакъв дискомфорт от това как се самоопределяш. А целия по-долен пост е голямо доказателство за комплексите, които тресат този човек и няма как да е другояче, защото да си обратен НЕ Е НОРМАЛНО!!!
261
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Зарежете конституцията и наказателния кодекс,те не са ви ясни,ами кажете КОЙ ВИ СПОНСОРИРА изцепките?
260
1
 
2
 
! Отговори
vasil преди 15 години
Мама ви ***, дано да се събирате за масово самоубийство!!!
259
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Оци е прав.Вместо да седнат и да обеснят на децата ,какво е това или какво е онова.Вижте как ги възпитават.Момченцата-а надей тати това не е мъжка игра.От малки на децата родителите казват какво е мъжко и какво женско,не остават детето само да избере какво да спортува,с какво да се занимава.И всичко това е само заради едно-КАКВО ЩЕ КАЖАТ ОКОЛНИТЕ.ТУКА ВСИЧКИ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С МНЕНИЕТО НА ОКОЛНИТЕ .ТО Е ПО-ВАЖНО ОТ ВСИЧКО ДРУГО.ЗАЩОТО ДА ИМАШ РАЗЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ,РАЗЛИЧНО ХОБИ,РАЗЛИЧНИ ПРИЯТЕЛИ ТОВА НЕ СЕ ПРИЕМА ОТ ЧАСТ ОТ ЗАДРЪСТЕНОТО В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ ОБЩЕСТВО.ЩЯЛ ДА ПРЕБИЕ ДЕТЕ ТО СИ АКО РАЗБЕРЕ ЧЕ Е ГЕЙ-АМИ ТИ СИ ГО СЪЗДАЛ ТОВА ДЕТЕ ТИ И ЖЕНА ТИ!ТРЯБВА ЛИ ДЕТЕТО ТИ ДА НОСИ ВИНАТА ЗА СВОЕТО РАЗЛИЧИЕ.ДА ЖИВЕЕ КАТО ДЪМГОСАНО!КОГАТО ЗАБРАНЯВАШ НА ЕДНО ДЕТЕ НЕЩО КАКВОТО И ДА Е,ТО У НЕГО ПРОВОКИРАШ ЛЮБОПИТСТВОТО!!!ЛИЦЕМЕРИЕ ЦАРИ НИЩО ДРУГО.ПРЕД ПРИЯТЕЛИТЕ ВИ КОЙТО СА ГЕЙ СЪМ СИГОРЕН ЧЕ КАЗВАТЕ-О АЗ ГИ ПРИЕМАМ ГЕЙОВЕТЕ,КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ТИ СИ МИ ПРИЯТЕЛ,А ЗАД ГЪРБА ИМ ТУК ВЪВ ФОРУМА ПЛЮЕТЕ,ПСУВАТЕ.АЙДЕ ИМАЙТЕ СМЕЛОСТА ДА ИМ ГИ КАЖЕТЕ ТЕЗИ НЕЩА В ОЧИТЕ-АМА НЯМА КАК ДА СТАНЕ,ЗАЩОТО СТЕ СТРАХЛИВЦИ!!! И ПРЕДИ ДА СТЕ МЕ ОПЛЮЛИ И МЕН СЕ ЗАМИСЛЕТЕ НАД ТОВА КОЕТО СЪМ НАПИСЪЛ,А НЕ ПЪРВОСИГНАЛНО ДА РЕАГИРАТЕ.НЕ МЕН НЕ МИ ПРЕЧИ НИКОЙ,НЕКА ВСЕКИ ИМА СВОЯ ИЗБОР В ЖИВОТА.НО НЕ И ВСИЧКИ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ-ТОЗ Е ГЕЙ ЯСНО И СЕ ЗАПОЧВАТ ОБИДИТЕ.АЗ ТУК НЕ СЪМ ПРОЧЕЛ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ НЯКОЛКО ОБИДИ НА ГЕЙ СРЕЩУ ХЕТЕРО.АЗ ПАРАД НЕ ИСКАМ,НИТО ЩЕ ОТИДА НА НЕГО.ПРЕДПОЧИТАМ С ПРИЯТЕЛИ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМ ПО-ДОБРЕ ОТ ТАЗИ ИЗЛИШНА ПОКАЗНОСТ.АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ДА ПАРАДИРАМ -АЗ СЪМ ГЕЙ-ДА ТАКЪВ СЪМ И КАКВО ОТ ТОВА,ЖИВЕЯ СИ ЖИВОТА СЪМ ЩАСТЛИВ.