Цех бълва развалено месо за кръчми, за втори път го затварят

Ветеринарите са погнали и столичните дюнерджийници, проверени са 131 обекта
1 апр 2009 19:43, Евгения Гигова
26
Цех бълва развалено месо за кръчми, за втори път го затварят
Снимка: Булфото

Нелегален цех за разфасоване на птиче и телешко месо беше затворен за втори път.

Инспектори от „Столичен ветеринарно- санитарен контрол” на НВМС са установили, че в него продължава да се обработва месо с неясен произход.

През декември 2008 г. след проверка в същия обект бяха унищожени 510,6 кг птиче и телешко месо, месни заготовки и яйчни продукти.

Работата на обекта обаче била възобновена нелегално и в него продължавало да се извършва разфасоване на месо при изключително ниска хигиена и без необходимото технологично оборудване.

Този път ветеринарите не получили документи за произход и безопасност за близо 330 кг месо.

Разфасовките са насочвани за реализация в заведения за бързо хранене в София, които също били проверени.

От там са иззети 63 кг обезкостено пилешко месо, 5 кг мляно телешко месо, 2 кг майонезен сос и 90 бр. яйца без документи за произход.

Цехът за разфасоване отново е затворен от инспекторите.

За случая са уведомени органите на Икономическата полиция.

През миналата седмица ветеринарните инспектори са проверили и 131 заведения за дюнери в столицата.

В три от тях е било установено наличие на суровини без етикети и придружаващи документи за произход и безопасност.

В някои от обектите са констатирани пропуски по отношение на хигиенните изисквания и технологичното оборудване.


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 12 години
беше затворен за втори път. ????????????????? kak nelegalen ceh vaobste sashtestvuva? Sto ne sa konfiskuvani mashini, oburudvane i t.n... ili jivota v bg e evtin kato vsichko drugo?
24
0
 
0
 
! Отговори
Чапаев преди 12 години
Присъединявам се към Тато, но той е милостив, а аз съм садист - ще им дам на тия гадове да папкат семейно, заедно с децата си, от каймичката. Понеже съм чистник обаче, ще съм подготвил химически тоалетни с едноседмичен капацитет. А защото си падам малко ЕКО ме притеснява свенливият израз в информацията - "неясен" произход на месото, забележете "неясен" - не неизвестен. Безпокои ме, че от нашия квартал изчезнаха всички гарги (те бяха стотици), както и няколко квартални кучета с размер на двегодишни телета - добре ги хранеме. За плъховете и мишките нямах възможност да наблюдавам популацията им, но нещо и от тях не виждам следи. Мотае се само една опърпана катеричка, но ще взема да я приютя за три-четири години, докато светкавичният български съд приюти месарските престъпници за 30-40 години. Както и инспекторите, които е трябвало да уведомяват не Икономическата, а Криминалната полиция и прокурора. Защото това е престъпление с най-тежък характер - действия за съзнателно и с изгода увреждане на човешкото здраве и живот.
23
0
 
0
 
! Отговори
BG UMNIK преди 12 години
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ И ДОСЕГА СИ ГИ ЯЛ СЪЩИТЕ АКОТА ПРОСТО НЕ СИ РАЗБРАЛ,ПЪК ТИ Е БИЛО ВКУСНО,КОЙТО ОЦЕЛЕЕ-ОЦЕЛЕЕ ТАКЪВ Е ЖИВОТА В БУЛГАРИЯ
22
0
 
0
 
! Отговори
baba yaga преди 12 години
и що никой не напише кои са? .. никакви имена - държавна тайна ли е?
21
0
 
0
 
! Отговори
Лалка преди 12 години
ООООООООООО , АБСУРДИСТАН - *** !!!! КОЛКО ПЪТИ ЕДНО И СЪЩО, ЩО ЗА КОНТРОЛНИ ОРГАНИ ????
20
0
 
0
 
! Отговори
Тато преди 12 години
Аз още при първата констатация щях да съм рзастрелял собственика и шепата служители около него, които са в комбината. До стената и ще има ред в Държавата !!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Като не си плащаш! Колко му е - мушни по една стотарка( най-много две) в джоба на инспекторите и си готов. След половин година - пак. Така се прави, инспекторите също са хора. Те те глобяват, не защото произвеждаш ***(на кого ли му пука?), а защото не си се откупил. Кой ще ми докаже обратното?
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
То пък сякаш надениците,кренвиршите, каймите и т.н. продукти на проверените големи предприятия с документи за произход сякаш не са отровни, да бе да ! Бумкат в огромните месомелачки изрядното уж по документи месо заедно с кучета , с къщичките и синджирите им, бумкат и ирландско месо замразено месо .нищо,че е на ента години,бумкат и подправки, добавки,стабилизатори, Е-та и какво ли не,че и с добавка ДДС ! Така че ,яжте ,пийте и си носете нови дрехи без да ви пука.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Да се ограмотиш също няма да е лошо...
16
0
 
0
 
! Отговори
FENRIZ.blog.bg преди 12 години
яште,като сте толкова глупави,ее-хее:)АЗ,на пример пия само БИРА.И пак сам си добре
15
0
 
0
 
! Отговори
ee преди 12 години
от всякъде дебнат ужасии в тая държава да се чудиш от какво да се пазиш вече
14
0
 
0
 
! Отговори
попай преди 12 години
мого се радвам,че от 23години съм вегетарианец.
13
0
 
0
 
! Отговори
Зорница преди 12 години
Предполагам, че помните какво направиха китайските управници тогава, когато се разбра, че имат натровено мляко. Макар да са прекалено много като население и да има закони за броя на децата, те защитиха сънародниците си и наказаха виновниците за случката с разстрел. В България сме шепа хора и никой не ни защитава. И не виждам защо, когато открият, че определена марка хранителни продукти са фалшиви и не стават за ядене, не уведомяват хората, за да ги избягват.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Напишете къде се намира тоя цех, че да знаят хората и да не си купуват от него де. Утре като го отворят отново, белким някой сигнализира по-навреме и го закрият преди да е продал нещо.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
и плъхове даже се смилат ама пък не знаеш от къде ще ти дойдат витамините така че гълтайте китайците да не са по глупави като ядат всичко хахаха
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
ami tva samo v bg moje da se slu4va skapana darjava skapan narod
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
НИЩО!ПАК ГО ЗАТВАРЯЙТЕ И ТЕ ТАКА ДО СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ.
8
0
 
0
 
! Отговори
msa преди 12 години
да ядете дюнери и бургери с произход по-горе посочения цех + подобни такива
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Дали можем да сме сигурни, че са иззели всичкото месо? Колко време е продължила тази работа?
6
0
 
0
 
! Отговори
БКП И САТЕЛИТИТЕ И - преди 12 години
ДОКАТО ГЛАСУВАТЕ ЗА КРАДЛИВО - КОРУМПИРАНИ КОМУНИСТИ , ЕЙ ТОВА ЩЕ ЯДЕТЕ ! ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГОЦЕ , серГЕЙчо , ОВЧАРОВ И ПОМОЧКОТО ПЕТКОВ ! ДОКАТО ИМА УЛАВ НАРОД В БЪЛГАРИЯ , ЩЕ ИМА И МЕРАКЛЙИ ДА ГО КЛАТЯТ ! ЧЕРВЕНИТЕ ВЪРКОЛАЦИ ОБАЧЕ ИСКАТ И КОЖИ ДА ДЕРЪТ !