НАП събра 700 милиона повече от предвидените

Постъпленията в хазната са се покачили през 2011г. в сравнение с 2010г.
Обновена: 17 яну 2012 16:48 | 17 яну 2012 16:47,
10
НАП събра 700 милиона повече от предвидените
Снимка: архив Булфото

Със 700 милиона лева повече приходи от данъци и осигуровки е събрала Националната агенция за приходите през 2011 г. в сравнение с предходната.

Миналата година по сметките на НАП са постъпили общо 12,7 млрд. лева.

От началото на годината до 31 декември 2011 г. в хазната са влезли 7,4 млрд. лв. от данъци. Това е с 3,5 процента повече в сравнение с 2010 година.

Постъпленията от данъците върху доходите на физическите лица през миналата година са 2,2 млрд. лв., а тези от корпоративни данъци възлизат на 1,356 млрд. лв.

През 2011 г. НАП е събрала общо 5,3 млрд. лв. от осигурителни вноски, сочи още отчетът за изпълнението на приходите за миналата година.

В сравнение с 2010 г. приходната агенция е внесла в бюджетите на НОИ и НЗОК с 452 млн. лв. повече.

Приходите по бюджета на НЗОК възлизат на 1,450 млрд. лв., което е с 5 млн. лв. повече от заложените постъпления от здравни вноски през 2011 г.

Постъпленията от социални и здравни вноски са с около 196 млн. лв. по-малко от заложените в плана за 2011 г., което се дължи на непрецизно планираните приходи за годината, посочват от НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: НАПданък
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ураааааа! И сега за кво ще си ги изхарчим?
8
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
надуват мускули че са напълнили хазната..а когато си тръгнат бившите управляващи един ден..хазната пак остава опоскана ..та тия сме ги чували господа...сещате се за Милен Велчев и Иван Костов мнооооого преди това..че сега и тия...нищо ново
7
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
700 000 000 са горе-долу дълговете на правителството към частният бизнес - за дадени, изпълнени, но НЕПЛАТЕНИ държавни поръчки, тоя дълг, мултиплициран многократно по веригата на бизнеса, от изпълнители към подизпълнители, тласка много фирми към фалит, а масовите фалити ще ни вкарат в гибелна спирала на растяща експлозивно безработица, срив на покупателнасат способност и оттам нови фалити и ново нарастване на безработицата !!!Боко, - ПЛАЩАЙ !!!
6
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Явно много си обичаме правителството и умираме от кеф, когато харчат парите ни за нови и нови привилегии на *** (разбира се, само парите, които управляващите не крадат), та напираме да плащаме !!!Крайно време е за данъчен бойкот, защото тая "държава" работи за гибелта на своите граждани !!!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми като е събрала повече защо не вдигат заплатите на служителите в спешна помощ със 100%??????????????Най важната служба с най мизерните заплати,и ако не се вземат мерки вече няма да има кой да работи!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"НЕПРЕЦИЗНО ПЛАНУВАНЕ" - ахахахаххахахахахахахаааааааааааааааааааааа
3
5
 
16
 
! Отговори
БКП преди 12 години
БОЙКО ТИКВУНА като виден комунист масажьор на ушета събира от бедните българи да дава на *** .....ТИКВУНА що не каже как ЦВЕТЕЛИНКА си купува банки и фирми за милиарди левове без да я тревожат данъчните??? ДС *** ТИКВУНА като верен комунист псува свойте от тройната коалици пък сделките на ЦВЕТЕЛИНКА все с тях:))))
2
7
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
СУПЕР БОКО, ТИ СИ ИСТИНСКИ ***, *** ОТ БАНКЯ, НО ЖИВОТА НЕ СПИРА ДЕЦАТА ИСКАТ ДА ЯДАТ СЕГА!!! Остави кризата на ТЕЗИ ДЕТО Я ПРЕДИЗВИКАХА - Америката и Юръпата, и ПЛАНИРАЙ И СЪБЕРИ НОРМАЛНИ ДАНЪЦИ, АМА, ДА ЗНАЕШ - САМО С МЕРАК НЕ СТАВА, ТРЯБВА ИВеликият Български Народ казва - Не търси под вола теле (пари) то е под кравата (данък печалба) и млякото е там (данък девидент)ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ? Дянков и Проф. Михаил Константинов, ЛЪЖАТ КАТО ДЪРТИ ЦИГАНИНИ, ЧЕ НЯМА ПАРИ!!! ИЗРАБОТВАМЕ СИ ГИ В ИЗОБИЛИЕ, ЗАЩОТО АКО В ЕВРОПА ПОЛУЧАВАТ 150% ОТ ИЗРАБОТЕНОТО, НИЕ ПОЛУЧАВАМЕ САМО 50%...!!!- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а производителността на труда ни е 27%!!! БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1 200 лева ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ!РЕФОРМА ДА, НО ЕВРОПЕЙСКА, ДЕМОКРАТИЧНА:1. Данък печалба ТРЯБВА да се удържа при източника - ТУК В БЪЛГАРИЯ... (за миналата година печалбите са около 35 милиарда, а от тях са инвестирани САМО 1,2 МИЛИАРДА)!!!- За инвестираната и част в България данъка ТРЯБВА, да се намали на 5%...! - За неинвестираната, данъка ТРЯБВА да е 37.5% (в Германия е 35%), колкото са удръжките на работещите граждани, данък дивидент у нас е само 5%..., и искат да го намалят на 1%, а би трябвало да е колкото на нормалните хора 10%...!ТАКА ЩЕ ИМАШ ЕЖЕГОДНО ПО 15-20 МИЛИАРДА ИНВЕСТИЦИИ!!!2. Премахване ТАВАНИТЕ за пенсионни, здравни и други осигуровки и удържането им от всички доходи от ТРУД, СОБСТВЕНОСТ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ Тавана на осигуряване, ако се вдигне само от 2 000 на 2 700 лева прихода в социалните системи ще е 120 милиона...ТАКА В СОЦИАЛНИТЕ СИСТЕМИ ЩЕ ИМАШ ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ3. СУМИРАНИ, СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, ЗА ЕДНО ЛИЦЕ, да са под размера на минималната пенсия от 136лв, която е ДОХОД ОТ ЧЕСТЕН ТРУД!ТАКА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ПРОФЕСИЯТА СОЦИАЛНО СЛАБ!!!4. Всички ЗАПЛАТИ и плащания над 500 лева, да се правят САМО ПО БАНКОВ ПЪТ, ИНАЧЕ ЗАТВОР!Така ще изчезне СИВАТА ИКОНОМИКА!!! БОКО АКО НЕ ГО НАПРАВИШ ТРЪГВАЙ ВЕДНАГА ЗА СЕЛО ДА САДИШ КАРТОФИ, ЧЕ МАЙ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАШ!!!
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да им заседнат на гърлото дано!