НАП събра 700 милиона повече от предвидените

Постъпленията в хазната са се покачили през 2011г. в сравнение с 2010г.
Обновена: 17 яну 2012 16:48 | 17 яну 2012 16:47, Мария Папазова
10
НАП събра 700 милиона повече от предвидените
Снимка: архив Булфото

Със 700 милиона лева повече приходи от данъци и осигуровки е събрала Националната агенция за приходите през 2011 г. в сравнение с предходната.

Миналата година по сметките на НАП са постъпили общо 12,7 млрд. лева.

От началото на годината до 31 декември 2011 г. в хазната са влезли 7,4 млрд. лв. от данъци. Това е с 3,5 процента повече в сравнение с 2010 година.

Постъпленията от данъците върху доходите на физическите лица през миналата година са 2,2 млрд. лв., а тези от корпоративни данъци възлизат на 1,356 млрд. лв.

През 2011 г. НАП е събрала общо 5,3 млрд. лв. от осигурителни вноски, сочи още отчетът за изпълнението на приходите за миналата година.

В сравнение с 2010 г. приходната агенция е внесла в бюджетите на НОИ и НЗОК с 452 млн. лв. повече.

Приходите по бюджета на НЗОК възлизат на 1,450 млрд. лв., което е с 5 млн. лв. повече от заложените постъпления от здравни вноски през 2011 г.

Постъпленията от социални и здравни вноски са с около 196 млн. лв. по-малко от заложените в плана за 2011 г., което се дължи на непрецизно планираните приходи за годината, посочват от НАП.


10
Още по темата: НАПданък
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ураааааа! И сега за кво ще си ги изхарчим?
8
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
надуват мускули че са напълнили хазната..а когато си тръгнат бившите управляващи един ден..хазната пак остава опоскана ..та тия сме ги чували господа...сещате се за Милен Велчев и Иван Костов мнооооого преди това..че сега и тия...нищо ново
7
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 години
700 000 000 са горе-долу дълговете на правителството към частният бизнес - за дадени, изпълнени, но НЕПЛАТЕНИ държавни поръчки, тоя дълг, мултиплициран многократно по веригата на бизнеса, от изпълнители към подизпълнители, тласка много фирми към фалит, а масовите фалити ще ни вкарат в гибелна спирала на растяща експлозивно безработица, срив на покупателнасат способност и оттам нови фалити и ново нарастване на безработицата !!!


Боко, - ПЛАЩАЙ !!!
6
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Явно много си обичаме правителството и умираме от кеф, когато харчат парите ни за нови и нови привилегии на *** (разбира се, само парите, които управляващите не крадат), та напираме да плащаме !!!

Крайно време е за данъчен бойкот, защото тая "държава" работи за гибелта на своите граждани !!!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми като е събрала повече защо не вдигат заплатите на служителите в спешна помощ със 100%??????????????Най важната служба с най мизерните заплати,и ако не се вземат мерки вече няма да има кой да работи!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"НЕПРЕЦИЗНО ПЛАНУВАНЕ" - ахахахаххахахахахахахаааааааааааааааааааааа
3
5
 
16
 
! Отговори
БКП преди 8 години
БОЙКО ТИКВУНА като виден комунист масажьор на ушета събира от бедните българи да дава на *** .....ТИКВУНА що не каже как ЦВЕТЕЛИНКА си купува банки и фирми за милиарди левове без да я тревожат данъчните??? ДС *** ТИКВУНА като верен комунист псува свойте от тройната коалици пък сделките на ЦВЕТЕЛИНКА все с тях:))))
2
7
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 8 години
СУПЕР БОКО,

ТИ СИ ИСТИНСКИ „***, *** ОТ БАНКЯ…”, НО… ЖИВОТА НЕ СПИРА… ДЕЦАТА ИСКАТ ДА ЯДАТ СЕГА…!!! Остави кризата на ТЕЗИ ДЕТО Я ПРЕДИЗВИКАХА… - Америката и Юръпата…, и ПЛАНИРАЙ И СЪБЕРИ НОРМАЛНИ ДАНЪЦИ…,

АМА, ДА ЗНАЕШ - САМО С МЕРАК НЕ СТАВА…, ТРЯБВА И…

Великият Български Народ казва - …” – Не търси под вола теле (пари) – то е под кравата (данък – печалба)… и млякото е там (данък девидент)…”

ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ…?
Дянков и Проф. Михаил Константинов, ЛЪЖАТ КАТО ДЪРТИ ЦИГАНИНИ, ЧЕ НЯМА ПАРИ…!!! ИЗРАБОТВАМЕ СИ ГИ В ИЗОБИЛИЕ…, ЗАЩОТО АКО В ЕВРОПА ПОЛУЧАВАТ 150% ОТ ИЗРАБОТЕНОТО, НИЕ ПОЛУЧАВАМЕ САМО 50%...!!!

- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а производителността на труда ни е 27%…!!! БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските… Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1 200 лева… ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ…!

РЕФОРМА – ДА, НО ЕВРОПЕЙСКА, ДЕМОКРАТИЧНА…:

1. Данък печалба ТРЯБВА да се удържа „при източника” - ТУК В БЪЛГАРИЯ... (за миналата година печалбите са около 35 милиарда, а от тях са инвестирани САМО 1,2 МИЛИАРДА)…!!!
- За инвестираната и част в България данъка ТРЯБВА, да се намали на 5%...!
- За неинвестираната, данъка ТРЯБВА да е 37.5% (в Германия е 35%), колкото са удръжките на работещите граждани, данък дивидент у нас е само 5%..., и искат да го намалят на 1%, а би трябвало да е колкото на нормалните хора – 10%...!
ТАКА ЩЕ ИМАШ ЕЖЕГОДНО ПО 15-20 МИЛИАРДА ИНВЕСТИЦИИ…!!!

2. Премахване „ТАВАНИТЕ” за пенсионни, здравни и други осигуровки… и удържането им от всички доходи от ТРУД, СОБСТВЕНОСТ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ… „Тавана” на осигуряване, ако се вдигне само от 2 000 на 2 700 лева прихода в социалните системи ще е 120 милиона...
ТАКА В СОЦИАЛНИТЕ СИСТЕМИ ЩЕ ИМАШ ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ…

3. СУМИРАНИ, СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, ЗА ЕДНО ЛИЦЕ, да са под размера на минималната пенсия от 136лв, която е ДОХОД ОТ ЧЕСТЕН ТРУД…!
ТАКА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ПРОФЕСИЯТА „СОЦИАЛНО СЛАБ”…!!!

4. Всички ЗАПЛАТИ и плащания над 500 лева, да се правят САМО ПО БАНКОВ ПЪТ…, ИНАЧЕ ЗАТВОР…!
Така ще изчезне СИВАТА ИКОНОМИКА…!!!

– БОКО АКО НЕ ГО НАПРАВИШ – ТРЪГВАЙ ВЕДНАГА ЗА СЕЛО… ДА САДИШ КАРТОФИ…, ЧЕ МАЙ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАШ…!!!


1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им заседнат на гърлото дано!