Банскалии с блокада срещу "рекета на екоорганизациите"

Те настояват за нови писти и лифтове
Обновена: 28 дек 2012 20:31 | 28 дек 2012 20:31,
193
Банскалии с блокада срещу "рекета на екоорганизациите"
Протестиращите блокираха пътя. Снимка: Булфото

Стотици жители на Банско затвориха пътя  на входа за града в знак на протест срещу ”рекета на екоорганизациите”.

Протестиращите настояват за изграждане на втори кабинков лифт и разширяване на ски зоната в рамките на досегашната концесия. Акцията беше водена от кмета на Банско Георги Икономов.

"Искаме втори кабинков лифт, който да облекчи скиорите, още няколко открити и нови писти, както би позволило мястото и територията", каза кметът Георги Икономов. Той заяви, че днешната инициатива ще е първата част от поредица протести, които ще продължат през следващите дни до края на годината.

Още по темата

На последното правителствено заседание на 19 декември кметът на града Георги Икономов внесе в Министерски съвет подписка за развитие на ски зоната и построяване на втора кабинка, подкрепена от над 8000 души.

Протестиращите вече настояват за спешна среща на място с упълномощен представител на изпълнителната власт, с когото да обсъдят забавеното развитие на инфраструктурата на ски зона Банско.

Разширяването на ски зоната над градчето не е възможна заради съпротивата на ЮНЕСКО, под чиято егида е природен парк „Пирин“, в границите на който попада и част от сегашната ски зона.

През юни организацията излезе с критичен доклад за състоянието на парка и предупреди, че изключването на ски зоните над Банско и Добринище от парка и обявяването им за буферни зони не може да бъде използвано като прецедент, за да се правят допълнителни промени на границите на парка.

През миналата година правителството се готвеше да промени Закона за концесиите, за да позволи да бъдат извършвани корекции в концесионните договори "в движение“ заради концесионера на ски зоната над Банско – ”Юлен”.

Екоминистерството констатира, че дружеството е нарушило концесионния договор и е използвало многократно повече площи от Пирин от заложеното в концесията. В сряда кметът Икономов увери правителството, че няма да се излиза от концесията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
0
 
! Отговори
Ako obashe преди 11 години
" Протестиращите настояват за изграждане на втори кабинков лифт" Da, no samo pri uslovie, che shte bade DARJAVNO_OBSHTINSKA SOBSTVENOST ! Ne mutrensko-mafiotska !
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако може ще изсекат и гората , за да лапат повече пари , защо не се допуска да има и други курорти , не е нужно всичко да ходи в смръдливите им кръчми с високите цени и никакво качество , а планината не е тяхна , та да си я секат както искат , та да лапат повече , а планината е на всички българи
137
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Банско повече никога няма да стъпя. Селски кръчми с швейцарски цени. Загрозено до безобразие от идиотско строителство. Обслужването - селско. В Австрия ми излиза на същите цени. Разликата до небето. А пък това да си блокираш пътя до курорта е егати простотията. От гръцките *** ли го научихте?
136
0
 
7
 
! Отговори
Да мръзнат преди 11 години
Да си мръзнат на пътя, аз в Банско не ходя.
135
0
 
7
 
! Отговори
Цецко Цачев преди 11 години
Банскалии, не се връзвайте на номерата на леля Цуца от Плевен. От този град свестни хора няма: ще ви спомена Р.Петков - човекът, подпомагащ с неговата вода фонтаните, Красьо Черният-доскорошен кадровик на Темида, Марковска - кандидатката за конституционен съдия и нейния приятел Георгиев, Андрей Луканов и т.н. А леля Цуца репетира за протеста на онези от Белене, дето освен затвор искат и АЕЦ да има там. Няма да ги огрее, а догодина и леля Цуца ще си ходи, откъдето е дошла.
134
0
 
10
 
! Отговори
Кво чиниш там ма ? преди 11 години
За какъв ч*п е Цачева в това сборище на алчни аборигени. Бат Бойко, да земеш да и подпалиш под опашката, може ли коскомиджати председател на парламента да заема улична позиция. Я земи та предложи някоя друга фигура за председател. При царя изгониха цял професор от председателството, та тая политическа дегенератка ша стои. Щом предсетателя на парламента е с алчните, то означава, че целия ГЕРБ е корумпиран до мозъка на костите си.
133
0
 
7
 
! Отговори
!!!!!! преди 11 години
Ei, na tezi ne im se napalni gushata be !!!
132
0
 
4
 
! Отговори
Бойкот на наеБанско! преди 11 години
Бойкот на на Банско!
131
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
MARTAV KURORT 6TE STANE BANSKO KATO VSI4KI OT TOZI TIPV BALGARIQ MUTRITE RAZVIVAT SAMO MASOV TURIZAM OT TIP BRIGADRISKI VE4ERNIKI I ZAPOI NIKOI NE ISKA OT ZAPADNQCITE TAKAV TIP TURIZAM TARSI SE SPOKOISTVIE UIDINENIE BLIZOST S PRIRODATA TUK MOGAT DA IDVAT SAMO OTQVLENI PIQNCI NARKOMANI I BOKLUCI TOVA NEE TURIZAM ANTITURIZAM OBRE4ENA RABOTA
130
9
 
0
 
! Отговори
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ...?? преди 11 години
за "ЕКО-***"-----колкото е по-зле,е..... ПО-ДОБРЕ!!!ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ ОБВИНЯВАТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ОПОНЕНТИ ....И ДА СЕ НАСТРОЙВА ТЪЛПАТА !....ПО ПРИНЦИПА НА "КОНСПИРАЦИЯТА"!!!ЕЛЕМЕНТАРНО!
129
8
 
2
 
! Отговори
ПРАВИ СА ХОРАТА! преди 11 години
НЯМА ЕКО-ОРГАНИЗАЦИИ.....ИМА ЕКО-*** ----ЗА ДА СПЪВАТ РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гиби Искренов, кандидат за районен кмет от листите на ДПС:''Вярвам, че с помоща на Ахмед Доган ще успея да развия и облагородя кв.Подуене.''
127
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kalpavi marzelivi seliani ,izsiakoxa gorite izpraxa parite v xoteli v koito xodiat paqcite .
126
0
 
14
 
! Отговори
Ах, че алчни глупаци преди 11 години
Лаком *** - глава затрива ;-)
125
2
 
8
 
! Отговори
от наз банскалее преди 11 години
да сопрете да ни карате да копаме картофе вместо да си прудаваме земата за ски писти и да имаме ногу паре и да си купуваме мерджане и жипки и да одим по курорте у гръчко. ни е се събрааме и решииме да изсечем целата гора за да идат ногу тористе и да ни дават ногу паре оти да имаме ногу да ядем и за кащи да са на пет етаже. Айде ялайте сега на новагодина да играте у наште меани и да ни плащати
124
0
 
8
 
! Отговори
xxx преди 11 години
Smeshnici, te nishto ne iskat tiq specialno, nqkoi im kazva da izlizat i da vikat..vse edno ne e qsno. kakvi novi pisti kato snega namalqva kato cqlo i dolnata mu visochinna granica se pokachka, no ne neka ima pisti i na 1200 metra.. ciganiqta tam e nepovtorima, te da opravqt ulici, trotoari obslujvane i vsqkakvi drugi detaili i togava da revat za oshte, nenaqli se moshennici
123
1
 
28
 
! Отговори
не съм турист,ама... преди 11 години
Kво Банско, бе?! На човек му се отщява и почивка и ски докато стигне до там...За какво изобщо се натискат? До преди месец и нещо там бе такъва пустош през седмицата, че човек нямаше кой да напсува... Добре че падна малко снежец, че да живнат месните... И още нещо- да вземат да свалят малко тия цени там- ако исках скъпа почивка щях да ида в Швейцария или Италия или Хърватска... Големи претенции само имат с минимално покритие и много лобизъм. Ама това вече не е бизнес,а изнудване...
122
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Де*а и баламурниците алчни. Бях там на 8-ми декември в уж евтина кръчма - филийка хляб 3 лева! Няква полусурова пърленка с диаметър 12 сантиметра - 5 лева. Тия мошеници си изкарата на 7,8 и 9-ти оборота до началото на ски сезона, сега ще си направят оборота за цялата година и после ще реват как нямало пари и нищо не се развивало. ***!!!
121
2
 
27
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 11 години
Реката вече веднъж ги предупреди. Следващият път ще издави тъпите селяни!
120
2
 
16
 
! Отговори
lll преди 11 години
те утре ще поискат и лифт до на цЕКО къщата