Проверяват болница как е лекувала дете с тумор в мозъка

След две операции у нас родителите търсят спасение в Турция
35
Проверяват болница как е лекувала дете с тумор в мозъка
Атанасова разпореди проверка заради малкия Ники. Снимка: архив, БТА

Изпълнителна агенция „Медицински одит” започва проверка в УМБАЛ „Света Анна” - гр. София във връзка с лечението на 10-годишния Николай Марков от гр. Добрич, на който Фондът за лечение на деца му отказа операция в чужбина.

В лечебното заведение са му направени две операции за отстраняване на тумор в мозъка, който е открит през април миналата година. Извършени са му и 33 курса по лъчетерапия, но по мнението на родителите промяна в туморното образование няма и детето трябва да бъде оперирано трети път.

След съвет от лекарите семейството на малкия Ники решава да заведе детето в Турция. Неврохирург в клиника в Истанбул им дава надежда за успешно отстраняване на тумора, което обаче ще им коства 30 000 долара.

Тогава майката подава документи във Фонда за лечение на деца в чужбина. Следва отказ, защото по мнението на специалистите операцията може да бъде извършена и у нас.

Предмет на започващата проверка на Агенция „Медицинския одит” е изясняване на всички обстоятелства по проведеното в болницата „Света Анна“ лечение.

Въз основа на проверка на цялата медицинска документация проверяващите ще излязат със становище до каква степен лечението отговаря на медицинския стандарт и правилата за лечение, уточняват от здравното ведомство.

Заповедта за проверката е подписана от здравния министър Десислава Атанасова.


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
ДО DAMATA преди 8 години
" Кибер нож "- гола вода !!!
30
2
 
6
 
! Отговори
ПОРЕДНАТА... преди 8 години
реклама за " турски " болници, които всъщност са " американски ", а най- точно казано- еврейски ! Колко трупа се върнаха от прехвалената " турска " медицина- защо тази дуловка на снимката не съобщи статистиката ? Ще лекуват чрез операция недостижим астроцитом в мозъка в Турция- тези лъжци трябва да бъдат съдени, а достойното поведение на българския лекар издигнато в култ ! Нещастници продажни- продадохте и майчиното си мляко за пари- долни политически твари !!!
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В здравеопазването е най голямата корупция и ограбване така не може повече да продължава те са си измислили начин как да си крадат пари законно
28
1
 
3
 
! Отговори
bubblehead преди 8 години
до никъде не доведено българското здравеопазване ами българското простолюдие съвсем откачихте в егалитарните си нагласи ...
27
7
 
16
 
! Отговори
damata преди 8 години
нашето здравеопазване е доведено до нивото му от петдесетте години на миналия век докато турците са много по-напред от нас за съжаление- щом в Одрин имат клиника в която работят с кибер нож какво да говорим! Нашето лекарско съсловие се е втренило само в парите които носят пациентите и науката и новостите са завряни в ъгъла!
26
1
 
4
 
! Отговори
Кабули преди 8 години
Ало, образованите писачи, дето ближете моливите, както гей ближе ***, пише се "туморното образувание..."
25
3
 
2
 
! Отговори
Митко преди 8 години
А къде пише,че първия път са отворили главата на детето не от страната на тумора?Ако е вярно,докторите са не за затвор,а за разстрел.Преди време една докторка беше оперирала здравото пръстче на едно дете.Толкова са самоуверени.
24
4
 
6
 
! Отговори
damata преди 8 години
В България нищо не се лекува вече! Само пациентите се уморяват по-бързо да не говорим пък за онкозаболяванията само химиотерапии до безкрай и то до самия край!
23
1
 
13
 
! Отговори
mary преди 8 години
До bh Всеки,които е бил в Турция казва,че в повечето неща е много по-развита от България,а специално за болниците нашите са по-зле отвсякъде.
22
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е те пък намерили къде да търсят спасение. Вместо да отидат в някоя цивилизована страна в западна Европа, те се бутат в азиатска ислямска дупка. Сигурно опира до пари..
21
4
 
15
 
! Отговори
пешка преди 8 години
И за тези който незнаят в болницата в инстамбул наистина се работи качествено .знам от опит
20
3
 
2
 
! Отговори
пешка преди 8 години
Някой специялисти като видят ,че е трудно и се отказват Но наистина има специялисти в България който магат да махнат тумора.Просто детенце е попаднало при най рекламирания но вече не най-добрия специялист.Лошоте ,че в такива ситуаций пациенте нямат време да чакат и да се интересуват по-подробно.
19
1
 
22
 
! Отговори
Гражданин на Българи преди 8 години
Оставете проверки оставете всичко това е свободия и харчене на пари . Помогнете на детенцето госпожо министър , ако беше вашето дете проверка на болницата ли щяхте да правите или ! Призовавам всички български граждани да бъдят 100 процента съпричастни със случая на болното дете Николай Марков от Добрич .
18
14
 
6
 
! Отговори
bh преди 8 години
Ало, от кога Турция стана по-развита държава от България!? Случая може да е сложен но пациент няма да върнат турците ... но гаранция никаква ... Умната хора че ставате на курбан на глупоста си и проклетията си !
17
7
 
5
 
! Отговори
bh преди 8 години
Друго , 30 000 евро не са много и ако майката така е решила сигурен съм че има програма за разсрочено плащане в турската болница ... такъв е живота , къде е драмата!? НЯМА ДЪРЖАВА по света където всички медицински процедури да са покрити от касата , оставаме на страна че в повечето държави няма каса , а здравната каса е собствения джоб... Докторите явно са сгафили но трябва да се иска разследване на случая и търсене на най-добрия доктор... Като отидеш в Турция от докторите там ще чуеш тока което искаш да чуеш , но се съмнявам да са по наясно от нашите какво правят. Ало, от кога Турция ста
16
5
 
1
 
! Отговори
Em преди 8 години
Просто сте неотразима,не им обръщаите внимание на злобните и дребни душички г-жо министър давайте все така, не мога да спра да ви се любувам и искрено ви се възхищавам! Стремя се всячески да ви имитирам но за съжаление не мога да достигна и стотна от вашият чар! Всичко най най ви желая!
15
7
 
4
 
! Отговори
bh преди 8 години
жалко за детето но изглежда ще стане за курбан на простотията на майка му .... Начи другари от това наше бясно простолидие дето все на бунт го избива , в България току що се появяват правила и вместо да ги приветстваме ние веднага си отваряме големите отровни усти да плюем ... нищо че до вчера плюехме и продължаваме да плюем неуредиците у нас . И нищо че надали има такава държава с фонд за лечение на деца в чужбина ( защо богатите държави не се нуждаят от лечения в чужбина, а бедните държави нямат възможнст) ... ама това не ни пречи да подивяваме в омразата си към държава , институции, полити
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грамотност"туморното образование" - това образОвание дали не същото като вашето от Синсити и чалгата с Азис, а? Бива ли такава неграмотност бе. Една дума не можете да напишете правилно. Тумора се бил образОвал Ама ходил на училище. Ходил в образОвателното министерство за да се учи и да сполучи. Ами как ще им отпуснат пари за образОван тумор. Не искат да изтичат образОваните кадри (тумори) в чужбина. Трябва да си стоят тук.Браво на грамотните драскачи които ги е срам да се подпишат под статията
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ооооо това е любовчийката, кифла!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SLED KATO PROVERIH , USTANOVIH CHE NE SAM SE NASRAL.A TOVA CHE MERISHE NA OKOLNITE I VIZDAT NASRANIA MI ZADNIK SI E TEHEN PROBLEM.