Властта да реши проблема с бежанците, зове Манолова

Дебатът за охраната на границата е неуместен, отсече тя
Обновена: 13 яну 2015 11:26 | 13 яну 2015 11:25, Веселина Йорданова
40
Властта да реши проблема с бежанците, зове Манолова
Мая Манолова. Снимка: БулФото, архив

Депутатът от БСП Мая Манолова определи като неуместен дебата между представителите на властта за участието на армията в охраняването на българо-турската граница.

“Вместо да решават един от най-важните проблеми в обществото, бежанската вълна, наблюдаваме една неразбория, хаос, словесна прострелка. Законът е пределено ясен – охраната е роля на МВР и "Гранична полиция”, заяви Манолова пред БНТ.

Още по темата
Тя попита как едно министерство, което има 30 хиляди души, ще върши работата на друго министеррство, което има 50 хиляди.

Манолова критикува и вицепремиера Меглена Кунева, че не лобира достатъчно за помощ от страна на европейските институции за бежанския проблем в България, а “всеки ден продуцира странни идеи”, като това всеки бежанец да бъде санкциониран, ако нарушава законите у нас.

Депутатът коментира и свободата на словото в контекста на атаките над редакцията на вестник “Шарли ебдо” в Париж миналата седмица, като настоя за осветляване на собственоста на медиите. Тя призова още за разкриване на политическите и икономически зависимости на отделни медии и за подобни действия в политическите и съдебни среди.

Признак на смелост и на адекватност е да можеш да търпиш критика, да бъдеш обект на карикатури и на сатира, коментира депутатът случилото се във Франция.

По отношение на съдебната реформа Манолова заяви, че актуализираната стратегия е изключително важен документ, а ще влезе в парламента скоростно и ще бъде приета „буквално за 15 минути“, за което се готвели управляващите. "Острието“ на левицата предположи, че се бърза заради предстоящия доклад на ЕК в областта на правосъдието.

Според Манолова разделянето на Висшия съдебен съвет на две колегиии е стъпка, но не можем да очакваме, че тя ще промени качествено ситуацията в съдебната система.

Тя коментира и ситуацията в БСП, като призна, че критиките към партията, че не се държи достатъчно ясно и категорично като опозиция, са основателни.

Не става дума да критикуваме на всяка цена, а за това, че българите имат нужда както от добро управление, така и от силна опозиция, посочи Манолова.

По думите й пред социалистите има две задачи – да се държат като коректив на властта и да използват времето в опозиция, за да реформират и променят сериозно партията. Това няма да стане чрез размахване на пръст, защото БСП има нужда от водачи, които да увличат, а не от партийни лидери, които да размахват пръст на местните структури, подчерта тя.

Според депутата тази дискусия тепърва предстои и е жизненоважна за БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
бобо преди 9 години
Ооооо,Мая общата!!!
15
0
 
1
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Бау-Бау!
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манолова създаде проблема с бежанците, а сега друг да й го решава.
13
2
 
8
 
! Отговори
БСП_ДПС Корпорация преди 9 години
Вампира пак изпълзя.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ли изглежда на без грим тази?
11
2
 
11
 
! Отговори
тх преди 9 години
От тази жена излизат толкова празни приказки,толкова глупости,че ако се види вечерна запис,ще се гръмне.Но в нея има много негативна енергия.Вече не я слушам и по ТВ-действа ми зле само гласа и-за ман тя е енергиен вампир
10
2
 
6
 
! Отговори
това е преди 9 години
А ми ти не си ли във властта ,като си в опозиция решенията зависят и от вас.Като бяхте на власт какво направихте .....нищо.Оцапахте я още повече.Батак от всякъде.Кой ви излъга че ставате за Парламента незнам,обаче от вас никаква полза никаква поне за държавата ,за себе си и за кръговете ви да има и то огромна.
9
2
 
12
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Чух е за малко госпожата в някакво сутрешно предаване, ама тя бълва три лъжи в минута! Не може да е толкова зле, но затуй и партията и дотам е докара.
8
2
 
9
 
! Отговори
krisko преди 9 години
Evala pricheska , a koi gi pusna v BG minalata godina. Basi naglite ***.
7
2
 
4
 
! Отговори
Ебльо преди 9 години
Аз не я плаша, а изразявам желанието си :(
6
2
 
10
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Мая бат Салева пак се появи. Унижи Дупница но не се засрами.
5
0
 
18
 
! Отговори
TOVA NAPRAVIHTE преди 9 години
Edna balgarka na 65 godini - dnes e s 45 godini trudov staj, 120 leva pensia i 80 leva smetka za tok.Edna romka na 65 godini - dnes e s 50 godini maichinstvo, 600 leva pomoshti i bezplaten tok.Vie ste hora za besilkata ! Naroda spi . Dano Bog da vi nakaje !
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рььььььььь
3
4
 
18
 
! Отговори
Ебльо преди 9 години
Ох, таз къв мръсен дърт *** е. Само секс за нея!!
2
4
 
21
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Тия па вместо да се сберат и да боядисат бузлуджа, щели коректив да бъдат
1
8
 
24
 
! Отговори
?!? преди 9 години
*** льольова, та вие нали обявихте, че сте се справили с беженците. А то какво стана изритали сте ги в чужбина и сега ще ни ги върнат от там. Направо голяма работа свършихте - ама тя всичката ви такава! ***!