Гърците вдигнаха блокадата, българите… я върнаха

Фермерите пуснаха чакащите, но шофьорите ги спряха
Обновена: 9 фев 2016 21:58 | 9 фев 2016 21:47,
48
Гърците вдигнаха блокадата, българите… я върнаха
Снимка: архив Reuters

Гръцките фермери вдигнаха блокадата на границата при ГКПП "Кулата-Промахон", но българските шофьори препречиха пътя на преминаващите коли от Гърция за България и не позволиха преминаването им.

Това стана след като протестиращите гръцки фермери са се съгласили да бъде вдигната блокадата на границата с България, за да дадат възможност на всички превозни средства да преминат, съобщи "Фокус".

Българските шофьори обаче са изнервени от дългата блокада. Те са категорични в намерението си да не пускат превозни средства нито в едната, нито в другата посока.

Зам.-министърът на външните работи Валентин Порязов, зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, областният управител Бисер Михайлов и генералният консул в Солун Владимир Писанчев преговаряха с шофьорите, за да ги убедят да пуснат движението.

На ГКПП "Кулата" пристигна и транспортният министър Ивайло Московски. В крйна сметка той успя да договори с българските шофьори да вдигнат блокадата. Около 21.30 часа движението бе възстановено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
9
 
33
 
! Отговори
чико преди 8 години
До Анонимен 34 "Къде е Бойко?"Кашля на магистралата
23
8
 
33
 
! Отговори
Зиго преди 8 години
До ЗигоЗабравих да уточня, че става въпрос за Зика....
22
9
 
34
 
! Отговори
Зиго преди 8 години
СЕГА НЕКА ВСИЧКИ УТРЕ ДРУЖНО ДА ОТИДАТ И ДА УПРАЖНЯТ, ПО ИДЕНТИЧЕН НА ПРЕДНИЯ ПЪТ, СВОЕТО ПРАВО НА ГЛАС, ОТНОВО ПОВТАРЯМ, ЗА ПРАВИЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ПРАВИЛНИТЕ ДЕПУТАТИ И ПАРТИЯ! ЗА ДА МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИМ ТАКА ЦВЕТУЩО ДА СЕ СТАБИЛИЗИРАМЕ И ДА СТАНЕМ ОТПРАВНА ТОЧКА ЗА СВЕТОВНАТА И МЕЖДУГАЛАКТИЧЕСКА НЕОЛИБЕРАЦИЯ!!! Бтв. честито на всички земляни - вече си имаме нов СПИН: "AIDS ver.2: The Rockefeller strikes back!"
21
9
 
50
 
! Отговори
селчо преди 8 години
Поздрави за шофьорите от Дупница,които пробиха блокадата вчера и показаха как се прави,а не с теманета и молби
20
9
 
61
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
До Tulski:братле, ти си счупил ***. Да, виждам, че се опитваш да мислиш- похвално е- но не ти се удава. Влизаш в положение на гърчулята, а на нашите "тир"-аджии защо не? Не за първи път гърците правят стачка на границата, от което страдат бг шофьори и фирми. Да си чул и видял ние да правим подобни стачки на нечия граница? Да си стачкуват там в Атина или където щат, не и на нашата граница.А политиците ни сега се активираха. Ееее, то бива слугинаж ама тяхното е прекалено.
19
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е Бойко?
18
10
 
52
 
! Отговори
Асен преди 8 години
Парична компенсация на пропуснатите ползи .Да съдят Гърция .Държавата да заведе дело срещу безотговорното гръцко управление.
17
8
 
40
 
! Отговори
А преди 8 години
Анонимен ти да не си полицай.
16
11
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО НА БЪЛГАРСКИТЕ ШОФЙОРИ!ОСТАВА И ГЛАДНИ И ЖАДНИ ДА ГИ ОСТАВИТЕ...ЗА НЕЗАКОННО ПРЕМИНАВАЩИТЕ ПРЕЗ БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА(Т.Е.НАРУШИТЕЛИ)ВСИЧКО ДАВАТЕ И СУПЕР МЕДИЦИНСКИ УСЛУГИ,А ЗА ТЕЗИ УТРЕПАНИ ОТ ПЪТ МЪЖЕ СЕ ТУТКАТЕ-ТЕ СА НИКОЙ ЗА ТЕЗИ ГОРЕ!АМИ ХОДЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ХРАНТУТНИЦИ...
15
18
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видиш ли грък ,удари му веднага шамар ! Той знае защо...
14
16
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Повечето от коментиращите са на "вие" с материята и от начина на изразяване ми се повдига!
13
24
 
68
 
! Отговори
варненец преди 8 години
Софиянеца *** , горкия ! Чааааааак сега се усети ,че мазния грък му прай на практика икономическа блокада ! Ама браво на тия велики българи тираджии , че направиха анти блокада и маляките клекнаха ,щото нашите политичета са пълни мижитурки ! Боко е при господаря си в израел , а московски горкия мига на парцали и гък не смее да каже ...Айде сега софиянчета , за благодарност отидете лятото да си оставите ПАК паричките на малякиите ...аахахахахахаа
12
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е трябвало да дигат блокадата ! С жандармерията шоферите лесно ще се справят .1. Полицайте са ни смотани само рушвети им се върти в главите . имат големи шкембаци и са трудно подвижи. По- младите полицай не знаят да боравят с оръжие ( понеже не са били в казарма), а по-старите не обичат да се пречкат - на тях им дай да се скътават.2. Шоферите имат резервоари с гориво , могат да си направят лесно от изпитите бири доста главоболие на тия от точка 1
11
11
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
правилно са постъпили. гърците се проявиха като завистливци. Що трябваше да наказват съседа си.
10
13
 
72
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Византийците никога не ще забравят що бой са изяли от нас...
9
48
 
40
 
! Отговори
Димитрис преди 8 години
До Гошо...ТъпотоГоше, нали си знаеш- кухичко си, мойто момче. И не само ти, ами всички българи са като тебе. Затова сте на това положение.
8
12
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТАЧКА ОТ МАЙ ДО СЕПТЕМВРИ И МАЛАКИТЕ ЩЕ ФАЛИРАТ.
7
12
 
68
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
А тия всичките дето ги изредихте,какво дремеха до сега ами не си размърдаха ассовете и не дойдоха по рано?
6
14
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само така,бой на малаките.
5
10
 
42
 
! Отговори
До Гошо...Тъпото преди 8 години
+++++