Новата седмица започва с хладно време, после се стопля

Максималните температури утре ще бъдат предимно между 16 и 21°C
25 сеп 2016 13:17, Красимир Ангелов
0
Новата седмица започва с хладно време, после се стопля
Снимка: Reuters

С по-хладно време ще започне новата работна седмица, става ясно от прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта срещу понеделник ще има разкъсана облачност, по-значителна над Северна България и крайните югоизточни райони, където на места е възможно слабо да превали. Минимални температури между 6 и 11 °C.

Утре облачността ще е променлива. На места, главно в източната половина на страната и планинските райони, ще превали. Със слаб, в Източна България - до умерен вятър от север, североизток ще проникне хладен въздух. Дневните температури ще се понижат, максималните ще бъдат предимно между 16 и 21 градуса.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността и на места, главно по северното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 18 и 20°C. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 21 – 22°C.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на места ще превали. Ще духа слаб, по високите части до умерен вятър от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°C, на 2000 метра - около 4 градуса.

Във вторник вече ще има повече слънчеви часове над Западна България, а над Източна - ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на отделни места, с по-голяма вероятност в югоизточните райони, е възможно да превали.

В сряда ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб. Дневните температури ще се повишават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари