Павлова увери: Ген. Радев ме разбра, нови поръчки няма!

Тол системата не e изгодна за превозвачите, разясни тя
Обновена: 3 яну 2017 19:36 | 3 яну 2017 19:30, Веселина Йорданова
119
Павлова увери: Ген. Радев ме разбра, нови поръчки няма!
Снимка: архив, БТА

Регионалният министър в оставка Лиляна Павлова заяви, че оОбществената поръчка за тол система е обявена от АПИ още през месец април миналата година.

Още по темата
"Тя вече девет месеца е в общественото пространство, но се обжалваше няколко пъти по много причини и интереси, за да се удължи процедурата", заяви Павлова в предаването "Лице в лице" по bTV.

Вчера избраният за президент ген. Румен Радев атакува въпросната поръчка за 200 млн. лв. във Facebook, като това доведе до среща между него и Павлова. Днес поръчката отново беше спряна от поредната жалба, депозирана в Комисията за защита на конкуренцията.

"Ген. Радев ме разбра, уверих го, че нямаме план да обявяваме нови обществени поръчки", поясни Павлова.

Тол системата ще бъде въведена, като стандартните винетки за леки автомобили няма да отпаднат. "Това е изключително по-изгодно за българските граждани и пътуващи – запазваме електронната винетка за колите, за да може те да не плащат на километър, а на изминато време", поясни Павлова.

Тол таксата ще бъде въведена за тежкотоварните автомобили.

На въпрос срещу какво са възраженията за тол системата, Павлова поясни, че има три хипотези. "Първата е предполагаем интерес на превозвачи, защото за тях за транзитно преминаване през България, тази система не е изгодна. Сега плащат 10 евро, а ще трябва да плащат около 70-80 евро", поясни тя.

Павлова добави, че е възможно възраженията да идват и от производителите на бордови устройства, защото тол системата е джипиес базирана.

"Тази система е много важна за националната сигурност, тя се връзва към европейската система и по този начин се проследяват стоките и превозните средства в страната. В борбата с контрабандата също е много неизгодно да се следят всички автомобили", каза Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Издислав, не е толкова глупав колкото изглежда!
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички мъже те разбират , с цици и дупе много може да се постигне на тоя Свят
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИзтокаВ конкретния случай, направиха "Тракия", щото по-голямата част от нея беше готова така или иначе. "Хемус" имат да правят трасе през занчиелно по-кофти терен, не е отчуждавана все още земя, няма проект и т.н. Много ясно, че първо ще завършат това, по което има по-малко работа. Друг е въпросът, че го направиха през пръсти.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно какво точно прави за да остане на тоя Пост , какви точно неща
69
6
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Разбрахме те г-жо Павлова,разбрахме всичко!!!!!!И това ,че общ. поръчка се отменя поради жалба на фирма.Значи разбрахме и това,че все пак намесата на Радев си свърши работата -общ. поръчка е отменена.По какъв начин е отменена няма значение,важното е,че е отменена!!!!!!
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето от ЕС обясняваха, че не може да имаме хем винетки, хем ТОЛ системи, и че не може да въвеждаме ТОЛ система ако няма 90 проценат инфраструктурна мрежа...кога я построиха тази инфраструктурна мержа, като в Северна България пътища няма.
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Състоянието на пътищата е критично, не ги почистват,, въпреки че ни събират ужасяващи винетки, полицията не записва номерата на шофьорите с камиони, които нарушават изискванията за да ги глобява, магистралите се пуката - за каков тогаав имаме винетки? каков ще се подобри като имаме ТОЛ системи?
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
70 - 80 евро! като минах през гърция за бусове бе 7 евро, за тежкотоварни камиони 4 евро, а, за автомобили 1 евро в дадена отсечка пред границата, близо до Сяр.!
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси хората не пуснали новия химн по бнр пуснали стария хихи е то това радио е за закриване като бтв и нова бре направиха го исторически
64
2
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 98 преди 7 години
До Анонимен 98 То акаунта във фейсбук може да не го управлява той, а госпожата в сянка (която и от двете да е) Дано да греша и да се окаже надпартиен, но силно се съмнявам с тези плитки интриги.
63
2
 
4
 
! Отговори
Бакъря преди 7 години
Бая се е олоила, както виждам.
62
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато слуша комсомолките Нинова и Йотова ще продължава да се изглага руския палякк Радев.
61
2
 
2
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
Vreme e vsi4ki koito sa iali ot darjavnata banizi da si platiat ;obiada ;VREME E VSI4KI KOITO SA KRALI DA SE OSOVAT V HOTEL:BELENE:.
60
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Соц. генералчето стана за смях, отново :))))
59
12
 
7
 
! Отговори
А.М. преди 7 години
Г-н Радев не за първи път се изказва за теми, който не е проучил и разбира.Евтина форма на популизъм. Предполагам няма и да се извини, ще премълчи.
58
5
 
25
 
! Отговори
Изтока преди 7 години
Мафия е ГРОБА!!! Построиха си МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ да си ходят на МОРЕНЦЕ!!! А СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ??? Май не е БЪЛГАРИЯ??? Там няма МАГИСТРАЛИ!!! Няма ИКОНОМИКА!!!! Сега ФИБАНИТЕ СОФИЯНЦИ -ЗАБЛУДЕНИ продължават да поддържат ТИКВАТА,щото са тикви !!! Като на ТИКВАТА камионите возеха с ГОНДОЛИТЕ СКАПАНИЯ СОФИЙСКИ .ОКЛУК???? ВИДИОТА *** обеща МОСТ Силистра -Кълъраш!!! Има ли го???
57
5
 
33
 
! Отговори
Евалата на Радев преди 7 години
Този пък Радев получава моите адмирации за това, че се опита да защити правата ми. Защото ми писна с тези селски номера поръчки за 200млн лева да се пускат точно един ден преди Нова Година. Познайте дали поръчката не е измислена така, че да я спечели наш човек?
56
2
 
26
 
! Отговори
По-добре млъкни преди 7 години
Тол системата ще бъде въведена, като стандартните винетки за леки автомобили няма да отпаднат. "Това е изключително по-изгодно за българските граждани и пътуващиЧе кое му е изгодното тогава - хем ще плащаме 100лв за винетка, хем отделно от това ще ни дерат и за Тол таксите. Да, супер изгодно е. Само че не за мен и останалите обикновени граждани, а за Батко и Братко, в чиито джоб всяка година ще влизат стотици милиони евро.
55
18
 
5
 
! Отговори
Молба преди 7 години
Боже, ако не прибираш грешните, прибери поне смешните! И моля те, започни от другаря военен с големите уши...
54
16
 
9
 
! Отговори
Радост вкъщи преди 7 години
Откога президентите и то невстъпили в длъжност се занимават с обществени поръчки, та и трябва да им се разясняват?! Другаря Радев ще е някакво събитие, без съмнение...