Декември: Скок с 28% на пътуванията ни в чужбина

20.4% повече са и посещенията на чужденци у нас, сравнено с 2015-а
27 яну 2017 14:40, Анисия Иванова
11
Декември: Скок с 28%  на пътуванията ни в чужбина
Архив: Булфото

397.3 хил. са пътуванията на българи в чужбина през декември 2016 г. Това е с 28.6% повече от регистрираните през декември 2015 година, съобщи Националният статистически институт.

През декември 2016 г. посещенията на чужденци в България са 531.1 хил. или с 20.4% повече в сравнение с декември 2015 година. Регистрирано е увеличение при всички наблюдавани цели: със служебна цел - с 34 на сто, с цел почивка и екскурзия - с 19.9 на сто, и с други цели - с 15.8 на сто.

Най-голям относителен дял от общия брой пътувания на българи в чужбина през декември формират пътуванията с други цели (гостуване, обучение, посещение на културни и спортни мероприятия) - 53.4 на сто, следвани от пътуванията със служебна цел - 24.2 на сто, и пътуванията с цел почивка и екскурзия - 22.4 на сто.

В сравнение с декември 2015 г. e регистрирано увеличение при пътуванията по всички наблюдавани цели: с други цели - с 43.6 на сто, с цел почивка и екскурзия - с 24.6 на сто, и със служебна цел - с 6.9 на сто.

От общия брой чужденци, посетили България през декември 2016 г., делът на гражданите от Европейския съюз е 55.4 на сто, или с 30.1 на сто повече в сравнение със същия месец на предходната година.

Увеличават се и посещенията на граждани от групата "Други европейски страни" - с 8.3 на сто, като най-голям е ръстът на посещенията на граждани от Турция - с 9.5 на сто.

През декември преобладава делът на посещенията с други цели (вкл. гостувания и транзитни преминавания) - 46 на сто, следвани от посещенията с цел почивка и екскурзия - 35.1 на сто, и със служебна цел - 18.9 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Така е, позитивните ефекти от глобализацията и членството в европейския съюз. А лудите си бленуват още за комунизъм...
5
0
 
5
 
! Отговори
ПОП енд РОК преди 7 години
На който не му харесва ЕС да ходи в Исландия. Малка и хубава страна.Ако езика им не беше труден щях там да емигрирам. Някой живял ли е в Словения, как е живота там, манталитет,хора,здравеопазване и образование? Ако е добър мога и там да се изселя.
4
2
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 5За твое сведение, обиколил съм доста свят и съм ходил и до САЩ дори... но това беше по времето когато Филип Димитров беше министър председател!!! Сега не мога и до Гърция, Румъния или Македония да прескоча! Всеки ден мисля главно откъде да намеря пари за ядене и лекарства! Вземи се скрий в някоя партизанска землянка и не се показвай повече! Аман от вашите комунисти!
3
3
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 5Ти си болен бе! *** да се лекуваш!!!Къде ги видя тия богати хора бе???Това че главната ни счетоводителка ще ходи на екскурзия до Париж, не значи че аз като "богат" инженер ще мога да си позволя екскурзия и до Охридското езеро!
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, ама нали хората обедняха бе, защото почиват в чужбина?!Ноооо, сега идва комунизъм и пак ще седите гладни
1
2
 
12
 
! Отговори
Циник преди 7 години
И още ще се увеличат ЕДНОПОСОЧНИТЕ пътувания за чужбина! Гаранция!