И от Герджиков: За бедните пенсионери – добавка "Великден"

Бонусът ще е 40 лв. и ще е за възрастните с доходи до 314 лв.
Обновена: 1 мар 2017 13:26 | 1 мар 2017 12:45, Веселина Йорданова
60
И от Герджиков: За бедните пенсионери – добавка "Великден"
Снимка: архив Булфото

Възрастните хора с най-ниски пенсии ще получат великденски добавки, обяви премиерът проф. Огнян Герджиков на пресконференция за един месец от работата на служебното правителство.

Бонуса ще получат пенсионерите с пенсии до 314 лева, колкото е линията на бедност за тази година. Добавката ще е в размер на 40 лева и ще бъде получена от 1 290 000 пенсионери. Допълнителните пари за пенсионерите ще струват на бюджета над 51 млн. лева.

Още по темата

По същата схема добавки към пенсиите за Великден и Коледа раздаде миналата година и правителството на Бойко Борисов.

Днес лужебният премиер каза, че бонус "Великден" сега е възможен, защото за първите два месеца на годината финансовите резултати са много добри, по-добри за същия период на предходната 2016 година. Това е и благодарение на предишното правителство, посочи той.

Герджиков обяви и друга добра новина, този път за бизнеса. С решение на правителството ще бъде определен лимит на таксите за вписвания, които към момента според него играят ролята на скрити данъци за фирмите.

"Нашият бизнес за съжаление е твърде много затормозен от административни и бюракратични пречки и фискални тежести", аргументира се министър-председателят.

Подготоката за предсрочните избори на 26 март върви нормално, отчете вицепремиерът Стефан Янев, който отговаря за нея.

По другия приоритет – подготовката за предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС, вицепремиерът Деница Златева каза, че кабинетът е успял да реши въпроси, които 2-3 месеца са стоели на изчакване и до голяма степен забавянията по отделните направления се наваксват.

Изчистени са и проблемите, свързани със сигурността на сградите, които ще се ползват за мероприятията. През април ще бъде приета културната програма на председателството ни.


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Към 07.03.2017 г. увеличение с 40 лв. на пенсията ми от 240 лв. НЯМА !?!
41
0
 
2
 
! Отговори
Мирослав преди 3 години
До Анонимен 51 : Чувал ли си за социално сближаване? За преразпределение на държавните пари? Не може всеки който няма високоплатена работа да живее в мизерия и бедност. Прогресивния данък носи много повече пари на държавата, съответно всички се облагодетелстват от това. Не може аз да вадя 2 бона и да плащам същия данък като тоя дето вади 2 милиона. Тези неща поне трябва да знаеш след половин живот учене.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мирослав

Всичкото хубаво, ама не разбрах това за данъците какво те притеснява - и за бедни, и за богати? Или сме равни по права и задължения, или всеки да си прави каквото си иска. За моята заплата държавата няма никакъв принос. Напротив, получавам я въпреки проблемите в държавата и благодарение на такива като мен чиновниците не плащат осигуровки. Защо аз заради това, че съм отделил половината си съзнателен живот да уча, трябва да плащам по-големи данъци, а чистаката по-ниски? Нищо лично.
39
3
 
8
 
! Отговори
Iliana преди 3 години
Стига с това разделяне на хората-особено на бедни и богати пенсионери! Не Ви ли е срам да слагате тавани на тези, които са внасяли мах осигуровки и винаги да поощрявате неграмотните и тези които са крили доходи и не са се осигурявали!
38
1
 
6
 
! Отговори
Мирослав преди 3 години
Определената сума е 314лв защото това в линията на бедност в България. Съгласен съм, че трябва да има за всички, защото всички са работили за да се пенсионират, но това е положението... Много неща трябва да се променят, включително и данъчното облагане. Сега е 10% и за бедни и за богати... В България няма нито работеща здравна система, нито социална...
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПЪРВО :ТОВА НЕ СА ПАРИ ОТ ГЕПРДЖИКОВ А ОТ НАС ,НАРОДА И ТЕЗИ 40 ЛВ. СА МИЛОСТИНЯ И УДРЯ И ПО ДОСТОЙНСТВОТО НА ПЕНСИОНЕРИТЕ. ЕТО ВИ ТРОХИ ДА НЕ РЕВЕТЕ ......ПЕНСИОНЕРИТЕ СА НАЙ-ОЩЕТЕНИТЕ ,НЕ СТИГА ЧЕ ИМ ОТКРАДНАХА ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ АМИ СЕГА ИМ ХВЪРЛЯТ КАТО НА УЛИЧНИ КУЧЕТА ЕДИН ПЪТ В ГОДИНАТА ПО 40 ЛВ. ТАКИВА ПАРИ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ НЕ ГИ СМЯТАТ ЗА ПАРИ ,НО СЕГА СЛУШАЙТЕ КОЛКО МИЛИОНА ЩЕЛИ ДА ДАДАТ ,ЩЕ СЕ ГОВОРИ ДОКАТО НА ВСИЧКИ НИ ВТРЪСНЕ ИНАК КАТО КРАДАТ ТИХОМЪЛКОМ НИКОЙ НЕ РАЗБИРА.....
36
2
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 3 години
СРАМ И ПОЗОР, НА НАШИТЕ ПЕНСИОНЕРИ 40ЛВ. А ЗА ИМИГРАНТИТЕ ПОСТОЯННО ВСЕКИ МЕСЕЦ СТОТИЦИ.
35
12
 
8
 
! Отговори
сж преди 3 години
Малко срам нямат ли тези червени кхмери от "служебния" БСП-арски кабинет??? Кофти е да трупат актив на гърба на народа, щото тези пари ги вземат от нас-хората работещи в България! А тях Боко ги събира почти цял мандат-той имаше право да ги даде поне, но тоя пелтек Герджи няма никакво право да си трупа подобен актив! Смешко дрипав..прави обещания от името на *** явно, смятайте ако вземат властта , какво комсомолско грабене ще падне!
34
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С чужда пита помен прави!-поговоркаТова е цикалът у нас!Едни бавно ,но сигурно събират, други набързо раздават!
33
2
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
."....За бедните пенсионери – добавка "Великден" - Най-същественото е пропуснал - Доживели го!
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Професор 40
Ти имаш ли съвест и срам? Повръща ми се от такива "българи" кат!
31
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя глупаак раздава парите, които Борисов взе от контрабандата. Социалистическа измеет.
30
16
 
6
 
! Отговори
Професор преди 3 години
Тези четирима комунисти на снимката нямат наяждане. Пак 40 лв. Нали получават пенсии които Станишев увеличи нарочно и Бойко ги плаща в продължение на години?
29
3
 
19
 
! Отговори
Edna преди 3 години
До Анонимен 17
Изключително повърхностно мислене! Нищо няма да си дойде на мястото след 20-30 г., ако ни управляват по същия начин! Няма да има и кой да работи тогава и да внася данъци, от които тогавашните пенсионери да получават пенсии. Налице е ГЕНОЦИД спрямо най-възрастните хора, които са работили по 35-40 г., че и повече, и са внасяли данъци-тогава просто не беше възможно да работиш без тр. договор. За брадатите та-ли-бани по 1100 лв. месечно, за престарелите ни родители - 250 лв. пенсия!
28
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кво се оплакват, ще могат да си купят 26-27 яйца. по 15 стотинки - яйцето.
за 40 кинта толкова брато.
27
0
 
26
 
! Отговори
Поручика преди 3 години
Дрън-дрън! От Герджиков! ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ. И тоя като и оня от Банкя: Аз дадох, аз платих! К'во си платил ти бе?! Похарчил си нашите пари! Сега остава и да им благодарим, че не са го откраднали!
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде стига сте писали тука че всички беди на българите са благодарение на това че сме имали преди 25 год социализъм
Бойко и Корнелия и други там станаха милионери -тя що не ги бърка това че са живели и през социализма
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези 40лв два пъти в годината са си подигравка. Най- неприятното е че за това се вдига шум и се спори на кого била заслугата да ги даде. Въпросът трябва да бъде чия е вината за това ужасно социално положение на българскити пенсионери?
24
1
 
16
 
! Отговори
Хахахах преди 3 години
Щото тези с пенсии от 320 лв са богати сигурно?!?! Или да правят някаква надбавка като процент от пенсията, или по равно на всички. Или някой е виновен, че се е осигурявал 40 години на средна заплата, а не на минимална?
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и без Борисов може значи