КЗП отвръща за джакузито: Тече проверка, ще се произнесем

Според комисията до уреда имало надпис: "Забранено до 12 години"
Обновена: 1 мар 2017 15:15 | 1 мар 2017 14:49,
3
КЗП отвръща за джакузито: Тече проверка, ще се произнесем
Снимка: архив Булфото

Комисията за защита на потребителите изчаква резултатите от проверката на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, за да се произнесе по инцидента в "Златни пясъци".

Преди дни джакузи в един от хотелите в курорта буквално засмука момиченце от Великобритания, което все още се бори за живота си.

По-рано днес от неправителствената Национална асоциация за защита на потребителите обвиниха КЗП, че не изпълнява правомощията си по закон. От НАЗП обясниха, че според директивите в законодателството ни именно КЗП има компетенции по безопасността на услугите, включително и в туризма.

Още по темата

"В първите часове, в които стана ясно в публичното пространство за настъпилия инцидент, Комисията за защита на потребителите се свърза с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), която е компетентният орган по прилагането на Регламент 305/2011 г. за оценка на безопасността на такъв тип продукти", обясниха от КЗП в писмо до Dnes.bg.

От Комисията напомнят, че хотелът е бил затворен от Районната прокуратура във Варна, която е започнала и процесуално-следствени действия по инцидента.

"По предварителни данни е имало предупредителен надпис, че тази услуга не може да се ползва от лица под 12-годишна възраст", пишат още от КЗП.

От Комисията информират и че още на същия ден ДАМТН е изпратила екип, който да извърши проверка и да установи дали съоръжението отговаря на изискванията за безопасност.

"В случай че специализираният контролен орган установи несъответствие и след предоставяне на официалното заключение от извършената проверка, КЗП ще се произнесе в рамките на възложените й функции, като разпореди преустановяване предоставянето на услугата", заключават от КЗП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: детеКЗПджакузиНАЗП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Явор преди 7 години
Надпис? Докато не пускаха проверки вътре и решетка може да се е появила. Явно от 13 години на горе могат да ти се изкарват червата - там вече проблем няма.
2
0
 
3
 
! Отговори
Стълбица преди 7 години
Как се казва управителката на хотел Адмирал?
1
3
 
14
 
! Отговори
Петко преди 7 години
Когато стана злополуката надпис нямаше.Сега на бърза ръка се появи.