Без толеранс: Синдикати в МВР искат решаване на проблеми

СФСМВР: Министър Узунов и екипът му не предприеха никакви действия
14
Без толеранс: Синдикати в МВР искат решаване на проблеми
Снимка: БТА, архив

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) няма да дадe толеранс от 100 дни на новото правителство и няма да приемe за ръководители на МВР да бъдат номинирани лица, които са свързани с провала на реформите във ведомството. Това става ясно от позиция на полицейския синдикат, изпратена до медиите.

"СФСМВР с огромно неудоволетворение отбелязва липсата на реални действия от страна на служебното ръководство на МВР за намаляване на допуснатия дисбаланс в заплащането, предизвикан от изключително несполучливата реформа, влязла в сила от 1 февруари 2017 г.  Министър Узунов и екипът му не предприеха никакви действия, въпреки декларираните от тях намерения, за разрешаване на проблемите в МВР", се чете в позицията на синдикатите.

От там допълват, че проявената от СФСМВР толерантност и коректност, "която имаше за цел да не се увеличава допълнително възникналото социално напрежение преди проведените парламентарни избори, както и справедливата им оценка за липса на вина в служебния кабинет по отношение на настъпилите сериозни нарушения в трудовите, социални и икономически права на членовете, не бяха оценени правилно".

Според синдикатите не е направен опит за откриване на лицата, отговорни за сегашното състоянието на служителите в МВР, работещи на терен -  силна демотивация в следствие на допуснатите груби деформации в заплащането на труда и плащането на моралната цена на проявеното очевидно професионално невежество, довело до хаос в управлението.

"Служебното ръководство на МВР, което започна мандата си с очевидни намерения за ползотворен диалог, е на път да приключи своето управление (подобно на предшествениците си), попадайки в капана на липсващият професионализъм сред служителите във финансовите и правните дирекции на МВР", смятат от  СФСМВР. Според тях в момента силовото министерство е в тежка криза, предизвикана от множество взаимно противоположни и неефективни реформи.

От синдикалната федерация дават и аргументи за решението си да не дадат 100 дни толеранс на новото ръководство на МВР. Според позицията това са кризата в управлението, несигурността на служителите и гражданите, липсата на последователност в политиките за сигурност между правителствата, променената среда за сигурност и високата цена, която плащат гражданите, бизнеса и служителите.

"Всички парламентарно представени партии са запознати в детайли с проблемите. Във всички парламентарно представени партии има специалисти, способни да предложат реални и бързи решения за излизане от кризата. Необходими са само политическа воля и консенсус по отношение на един от стълбовете на държавността- сигурността на гражданите", отчитат от СФСМВР.

От там настояват за незабавно повишаване на доходите на служителите на МВР, реален диалог, на равноправни начала, както и лица свързани, с провала на реформите, да не бъдат номинирани за ръководители на ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
действащ полицай. преди 6 години
Новото ръководство на МВР ако има политическата воля за реформа да се раздели с всички които получават пенсия и заплата и тези навършили пределна въздраст
12
0
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
НАП и НОИпрез този толкова години преход в МВР винаги имаше хаус но съгласно параграф 49от ПЗР на ЗИДКСО чл.69 на КСО настъпи още по голям хауу и противопоставяне на служители.Преобразуват се статути пенсионирват се без да осв. р.м.получават пенсия и заплата.Преди пределната въздраст се преобразуват в правоотношения и продължават да работят кат ДС.Докато не се преустанови с това разпореждане от 15.08 .2015г проблемите в МВР ще се трупат.
11
0
 
3
 
! Отговори
Станев преди 6 години
Тези не разбраха, че това момче Узунов го върнаха по - погрешка. Ми то самото тръгна да си решава личните проблеми и превърна службата си в реваншизъм! То знаем всички, че прогнозата беше БСП да спечелят властта! Та за това го сложиха "обидения", "изстрадалия", "не оценения" да по разчисти. Ама се оля та требваше Стареца да влиза в обяснителни режими.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми стани полицай и ти да сеползваш от тия облаги, злобар "нещастен"!!!P.S. "нещастен" - не го използвам да те обидя, а защото като човек ненамерил щастието си. Благодарение на такива коментари и изказвания сме на това дередже. Всяка професия си има своите търтеи, даже и частните. Не е редно и правилно да се изразява мнение за професия, която не си практикувал. Айде, ако си разбрал ...., разбрал !!!
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eй сега като дойде бащицата ви Борисов и тетка Бъчварова ще ви решат всичките проблеми. Жалки търтеи.
8
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Тия от МВР неразбраха ли, че Служебното правителство основната му задача е да проведе избори! Реформи се провеждат от редовно такова....... ако иска! До сега такова не се е намерило защото не им стиска! Новото редовно също нищо по "?-a" няма да направи. От Б.Борисов Реформи?! Все 1 от "умрял писмо"! Тази комунистическа структура всички управляващи я имат само за собственото си спокойствие и напълно ги устройва в сегашния си вид! Борба с престъпността? Само преди избори!
7
0
 
4
 
! Отговори
Atru преди 6 години
Mvr da idat v ns i da se razpraviat s 240 - te razboinici, tom sa tolko kurajlii babaiti...
6
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат заплати и не са 625лв. По цял ден са в кафенетата. Заяждат се с обикновените хора. Пенсионират се рано. Получават 20 заплати. След пенсия работят и от такива като тях, пожарникари, военни и жп-ци, човек не може да се вреди да поработи нещо допълнително. Вратите навсякъде са им отворени, не ги проверяват качествено по пътищата...и т.н. Да ги съжалявам ли?
5
3
 
12
 
! Отговори
мм преди 6 години
До днес Провалите не са защото полицаите не си вършат работата,а защото лоши хора ,нямащи представа от нищо управляват МВР-Бъчварова например.Те са на терен за 625лв.*** и работи ти да те видя.За обявените конкурси почти няма желаещи и това е защото заплатите им се доближават до минималните,липсват кадри,извънредния труд не се заплаща ,на границата пак ги пращат и още да изреждам ли?Аз нямам връзка с МВР,но трябва да се уважава техния труд ,условия на труд и заплащане.От страни лесно се говори
4
12
 
9
 
! Отговори
днес преди 6 години
Странно е тези който издържат полицай и пр.търтей да имат по малко права и само задължения,това е скандална несправедливост.Ако в реалния бизнес не работиш и не показваш резултати те глобяват или уволняват а в МВР толкова години провали и все им расте бюджета и заплатите!?това е ненормално.
3
9
 
13
 
! Отговори
НАП И НОИ преди 6 години
1.Тъй като полицаите се пенсионират рано, но остават да работят на същото работно място, да се фиксира и за тях пенсионна възраст като за Трета категории. 2.Без 20 заплати. Само 6.
2
13
 
10
 
! Отговори
факт преди 6 години
Увеличаване на доходите на полицаите само при реално свършена работа,а не за бъркане в носа и стоене разгърдени с ръце в джобовете само така ще се променят нещата.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението на герберастите, ще дойде още първия ден като яхнат властта. Просто, ще намалят заплатите на всички. Те така тешават проблеми. Стягайте коланите!