Факти на Острова: 500 затворени църкви, 400 нови джамии

За 2 г. радикализират овчар от Пакистан, отишъл в Лондон
33
Факти на Острова: 500 затворени църкви, 400 нови джамии
Снимка: Reuters

Във Великобритания 6% от джамиите се контролират от уахабитите, които бълват радикални ислямисти, коментира анализаторът Боян Чуков след поредното терористично нападение в Лондон.

През последните години са затворени 500 църкви и са построени 400 джамии на територията на Великобритания, отбеляза той.

Още по темата

Водещи юристи казват, че трябва правото да се промени и трябва да бъдат вкарани елементи от шериата. Цялата обстановка в страната генерира и подготвя подобни хора, смята Чуков.

"Един овчар от Пакистан, който е дошъл в Лондон и отишъл в една от тези джамии, контролирани от уахабитите, след 2-3 г. е готов воин на Аллаха да се жертва. Те се индоктринират", отбеляза анализаторът пред bTV.

"Идеята е, че искат да живеят по-добре, но да се спазват техните правила", каза бившият секретар на МВР Николай Радулов.

"Не се знае колко са незаконните медресета в лондонските квартали, които по същия начин индоктринират посещаващите ги", заяви той.  Според него става дума за криворазбран либерализъм.

"Още по време на Студената война големите глобални фактори използваха радиалните ислямисти за решаване на своите геостратегически задачи. По този начин беше създадена „Ал Кайда” и много други терористични организации. След падането на Берлинската стена всичко това се разчупи, тези парчета бяха сглобени отново и се ползват с абсолютно същата цел", каза още Боян Чуков.

Само двама от световните лидери - Доналд Тръмп и Владимир Путин, искат да изтрият глобалния тероризъм от лицето на земята, всички останали дават уклончиви отговори, коментира той.

Радулов на свой ред прогнозира, че вълната от терористични атаки ще продължи дълго.

"Съществуват механизми това да се спре, но тези механизми по различни причини бяха унищожени след падането на Желязната завеса. Единственият начин да знаем какво замислят тези хора е ако имаме информационни източници близо до тях, обучени да разпознават признаците", посочи той.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
До 28 от 27 преди 3 години
Защо да е нетолерантност това, което пиша?
Нито нагрубявам пришълците-мюсюлмани,нито предприемам някакви репресии спрямо тях.Разбирам, че мнозина са в Европа, защото бягат, за да си спасят живота, а останалите търсят по-висок стандарт.Човешко е, разбирам го.Но е също така човешко това, че не ми харесват нещата, които изброявам. Да лицемеря ли?
Също така не мисля, че им дължим пожизнена издръжка и съобразяване с онези техни традиции,практикуването на които променя европейския цивилизационен модел
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мюсюлманите не искат толерантност, те искат доминация над другите ! Призоваването за война и подчинение не е радикален ислям, а " умерен" , защото тези призиви са неразделна част от корана - на десетки места. Който не ги съблюдава просто нарушава самия коран ! В Косово вече няма конфликт албанци - сърби просто защото не останаха сърби..Мюсюлманите в своето мнозинство отиват, за да подчиняват и доминират, а не да се съобразяват с някого. Атентатите тепърва ще предстоят за съжаление...
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да разберете що за хора са това, достатъчно е да погледнете към собствените им държави. Зачитат ли другите религии, толерантни ли са към чуждите култури? Да отиде една европейка например в Пакистан, и да се разходи по пола и високи токчета. Ще я убият с камъни, докато тълпата пляска отстрани. Когато дойдат в Европа обаче, те очакват всички да уважават навиците им ?! И на фона на всичко това, разни либерални политици непрекъснато говорят за "интеграция"...? Европа се превръща в Пакистан.
22
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27
Това е нетолерантност към мюсюлманите. Ето затова стават и тези атентати! Щото много от нас са нетолерантни към тези хора и те се чувстват подтискани и без права. Как сетне да им обясниш, че не всички християни са ксенофоби и расисти.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Башка Луд

Дано да се окажеш лош пророк.
И мен ме дразнят небръснатите *** физиономии, пингвините в бурки, огромните шарени гащи, непрани кой знае откога, защото притежателките им ги осмислят като някаква връхна дреха, която нахлузват върху анцуга.
Повтарям думите на М.Земан: "Щом сте дошли, ще живеете по нашите правила. Комуто тези правила не харесват, да си върви!" И ще добавя, че бежанският статус е кратковременен. Който желае да остане по-дълго, ще си търси работа, а не издръжка!
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Либералист

Постсоциалистическите държави са се развивали по правилен път и са постигали много добри резултати в сферата на икономиката, културата и образованието.
Но След Втората световна война насила са ги спрели и тласнали в капана на безумна и обречена на провал, направлявана отвън икономика и тоталитарно командвана културна и образователна политика.
Редно е днес да получат компенсации, а не сами и разорени, да бъдат връщани там, където са били някога, за да догонват при неравни условия!
19
2
 
0
 
! Отговори
християнин преди 3 години
До До Християнин

Интегрирането е двустранен процес. Както мюсюлманите трябва да се интегрират към англичаните, така и обратното, англичаните трябва да се интегрират с мюсюлманите. За един брак трябват двама, както се казва. Какво чудно има тук. Ако сега не могат да ги търпят, тогава защо са ги извикали в Британия? Само за евтини ратаи ли? А сега като си потърсиха правата, станаха неудобни.
18
6
 
0
 
! Отговори
християнин преди 3 години
До До Християнин

Сериозно съм българин-християнин и сериозно го мисля. Ето виж например какво стана в Косово. Откакто има дадоха автономия, а по-късно и независимост, конфликтите сърби-албанци спряха. Защо да не се повтори и във Великобритания? Как си представяш да бъдат репатрирани няколко десетки милиона мюсюлмани,родени в Британия? Те никога не са живели в своята прародина. А всеки има правото да изповядва кайквато си иска религия в това число и исляма. Интегрирането е двустранен процес
17
0
 
9
 
! Отговори
До Християнин преди 3 години
Ти сериозно ли си християнин и сериозно ли мислиш това което си написал?
Да им дадат?
Това да не е пита да им я дадат?
Като са чувствителни да ги управляват християни самолета, кораба и на изток. Там ще ги управляват свои.
От хора които разсъждават като теб сме на това положение, отстъпници страхливци, които да готови на всичко мир да има!
16
1
 
19
 
! Отговори
Башка Луд преди 3 години
Проповедници в Лондон били помолени да не носят бели якички, защото дразнели мюсулманите!
Водещи юристи на острова предложили да се интегрират закони от шериата!
Най-голямата джамия в Европа е в Лондон!
Най-разпросраненото име сред новородените на острова е Мохамед!
Битката май е загубена!
15
13
 
2
 
! Отговори
християнин преди 3 години
Проблемът може много лесно да се реши, ако англичаните дадат автономия на мюсюлманите в обединеното кралство. Могат да образуват автономни области в които мюсюлманите ще живеят по правилата на Корана и Шериата. И ще се самоуправляват и подчиняват на други мюсюлмани, а не на християни за което всички изповядващи исляма са много чувствителни. Вероятно тези хора просто не искат да се подчиняват на християнски управници и закони. Трябва да ги разберем и да бъдем толерантми. Да им дадат повече права
14
8
 
1
 
! Отговори
Либералист преди 3 години
младите изпитват все повече толерантност и все повече се налага идеята за пълна либерализация на свотовната икономика. Световните икономически тумори (комунистически и посткомунистически дЕржави) трябва да се доведат до просешка тояга и да си броят стотинките, след което биха могли да тръгнат към по-добро. Трябва сами да си извървят пътя!
13
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямата джамия се намира в Москва, мюсюлманите в руската *** са 20 милиона т.е всеки седми а само в Москва мюслитата надхвърлят 2 милиона.
12
1
 
28
 
! Отговори
Ханибал преди 3 години
Докато криворазбраната толерастия продължава,така ще е!! Ако така наречените световни лидери не се опомнят и не поставят козолюбивите алаходупци на мястото им с кръв и огън ако трябва светът ще стане много гадно за живеене място. Добрият муслим е студеният муслим!!
11
7
 
1
 
! Отговори
офчар от Пакистан преди 3 години
Боянее, Боянее. ...Кой къде те фане. Голям си фантазьор.
10
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка религия води до едно и също - скотове!
Още Ботев го е казал за "православните скотове".
Острият проблем с муслиманството е,че е една от най-младите религии (за разлика от будизъм, конфуцианство, християнство) и ще е в пуберския си период.
Но като цяло всички религии са тъпотия и средство за подчиняване на тълпата.
9
26
 
11
 
! Отговори
Тенденциозно преди 3 години
А факти от Русия защо няма?

Църква в центъра на Москва с кубета в мюсюлмански стил (т.е. приличащи на ***).

2 милиона мюсюлмани живеещи в столицата Москва, от които половината радикализирани.

Стотици убити от ислямистки терористични актове за последните няколко години.

Хиляди руски граждани сражаващи се на страната на Ислямска държава.

Списъкът може да продължи до безкрай.
8
4
 
34
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Важно е евро атлантические ценности стрикно да се спазват-смиреност,толерантност,премеримост,бьлгари и румьнци да бьдат веднага изкарани виновни.
7
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕврТолерантстията води до унищожаването на Европа.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой им е виновен сега? %КОЙ?