Рагин, и българите сме чувствителни, но за човещина

Не се ли притесняваш за родния бойкот?
165
Рагин, и българите сме чувствителни, но за човещина
Снимка: Булфото

Не познавам г-н Благой Рагин и някак това ме радва. Защото не искам да имам нищо общо с човек, който ме докара дотам да изпитам гняв към него, наравно с този към шведския изрод, изритал камериерка в Слънчев бряг.

Курортите ни са такива, че в част от тях се събира най-ниската прослойка туристи. Дошли у нас да не изтрезнеят, защото бутилка алкохол им струва колкото билета за метрото. Всяка година се дивим на въргалящи се по улицита хора. В нощните клубове се вихрят оргии, алкохол се налива през фунии, наркотиците са в излишък. И който се прави, че това го няма е слепец. И инциденти има всяка година.

И вместо случаят с камериерката да остане криминален, да вкарат зад решетките шведа и да усети комфорта на родния затвор, на сцената излезе г-н Рагин. Председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Наговори толкова глупости, че членовете на тази асоциация трябва спешно да му купят еднопосечен билет за някоя дестинация и повече по никакъв начин да не се свързва с този бизнес.

Човечецът се притесни не толкова от бруталния случай, а какво ще си кажат гордите шведи. Дали няма да ни подминат с туристическите пакети.

"Скандинавските туристи, които са по-горди, могат да решат да бойкотират страната ни заради задържането на сънародника им, изритал камериерка в главата. Тази година в туризма ни ще се влеят 250 милиона евро от скандинавските туристи, и то само от пакетите".

Г-н Рагин, трябва да се притеснявате за здравето на жената. Не само физическото, но и психическото. Но най-вероятно тя попада във вашите графи като персонал и незначителна пионка, която няма нищо общо с печалбите на края на сезона.

"Шведските туристи са много чувствителни. Преди години имаше един случай - беше убит един барман. И те се обидиха и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие".

Г-н Рагин, ако някой чужд турист е дошъл да убива в България, няма значение никакъв бойкот. Ако шведите бойкотират - да са живи и здрави, да си ходят навътре в тяхното си море и да се наливат с алкохол по кораби. Най-неприятното е, че с подобни действия през годините вие изгонихте българския турист. Който оставя много над 250 милиона евро само в Гърция. Защото кланяте главица на всеки чужденец, а родният турист е третиран като втора ръка. Също като камериерката... Защото пакетът на шведа е по-евтин от пакета за българина. Защото сме си купували пакети "по втория начин" от чужбина, за да опитаме от благинките на чуждия турист, които на нас не се предлагат или пък е на доста по-завишени цени. Всъщност, трябва да ви притеснява българския бойкот, не шведския. 

"Заради този призив хората ме обвиняват във форумите, обиждат ме по телефона, наричат ме родоотстъпник, че мразя България. Не, не е така, не съм такъв и много я обичам. Просто колегите, които работят с шведския пазар са притеснени, че могат да си изгубят бизнеса. Някои ни казват, че сме чорбаджии, изедници, че само за пари мислим. Истината е, че колегите плащат данъци, осигуряват работни места и без бизнеса не може".

Г-н Рагин, тук не става въпрос за патриотизъм или чорбаджии. Тук става въпрос за човещина. При вас я няма. Загубихте и най-важното за всеки човек - достойнството си. В ума ви цъкат левове, евро, печалби, статистика. Само това не стига за добрия бизнесмен - попитайте успешните хотелиери във вашата асоциация. Впрочем и те сигурно се червят от вашите медийни изяви. Всяко стадо има мърша - така е. Както българите не се асоциираме с изрода, който ритна жена в берлинското метро, така и не може да се сложи равенство на шведския изрод с шведите. Чудя се коя е мършата в Асоциацията ви...

"Все пак аз бих се извинил на тази камериерка от името на моите колеги. На 19 юни пристига най-голямата шведска фирма да награди пет хотела за лоялност и заслуги за бизнеса, който са реализирали през 2016 г. Те искат да работят с нас. Помолих шведите да поканят пострадалата българката, да й се извинят, да се даде някаква сума, но не като подкуп, а като жест към нея, защото тя не е виновна. Просто е станала жертва на този вандализъм".

Все пак?! Не било подкуп? Г-н Рагин, за два дни наговорихте толкова глупости, че предлагам да се събере за вас една сума. Но като подкуп - да се ометете от туристическия бизнес.

Защото всяка година държавата отделя милиони от хазната, където са и моите данъци, за да рекламира туризма. Аз не съм съгласен да се дават пари, за да може те да влизат и във вашия джоб.

И за финал. Г-н Рагин пет години си търсил заместник на шефското място в асоциацията на хотелиерите, но видите ли - трудно се намирали подходящи за поста кадри. Ако вие сте най-подходящият наистина - закривайте я!


165
Още по темата: Благой Рагин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
7
 
! Отговори
ДС преди 3 години
Всяка дума от статията си е на мястото, браво на автора! Бесният, циничен, брутален, аборигенски капитализъм, който ни нахлузиха на шиите ДС- кадрите като рагин /малката буква не е случайна/, от три десетилетия ни изпива кръвчицата и прогонва децата ни по чужди земи. А и без вносните, местните шведи са ни предостатъчно, за да поддържат криминалните хроники ежечасно живи. Айде стига толкова гювеч! България на българите!
141
0
 
5
 
! Отговори
Отвратена преди 3 години
По-точно никой не би го казал. Браво!
140
2
 
3
 
! Отговори
t-rex преди 3 години
Рагин наобратно е Нигар. Случайност?

Майтапа на страна. Че е изглежда и говори на моменти като недоразумение е едно на ръка, но случая малко излишно се размириса. Станалото станало виновния ще бъде наказан. Излишно е цялото това медиино раздухване.
139
0
 
4
 
! Отговори
koko преди 3 години
кой го сложи председател този *** и прост белогвардеец..... горко им на служителите му. я му спретнете една проверка от данъчните и инспекцията по труда....................
138
0
 
23
 
! Отговори
МК преди 3 години
Рагин е стар и мазен перверзен тип от преди 1989. Оттогава още твърди, че е председател на асоциацията на хотелиерите, само че не е ясно кой членува в нея. Интересно е и кой го е поканил да дава мнение, нормален човек лесно може да прецени ниската му култура и неграмотност .
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МК
136
0
 
14
 
! Отговори
браво преди 3 години
Разкараха ли боядисания келнер накрая?Тоя *** нискограмотен винаги е плещил тъпотии.
135
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рагин ще е зам. шеф на БХК в най-скоро време
134
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рагин е прав, кинтите са важните. За кинти българинът прави всичко, краде, убива, дава да го ......ат, да го ритат, прави .......ки, продава майка се. Погледнете си политиците и кажете, че не е вярно.
133
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уникалнен коментар!!! Най - доброто, което съм чел през последните годин! Поздравления!!!!👌
132
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам ново лого за туризма: "Ритни българското, отдай се на чуждото!" Рагин направи такава антиреклама на туризма ни, че няма да се учудя, ако туристите наистина намалеят. Имам предвид, че ако ритната жена не беше камериарка, а др.гост? кой нормален ще дойде на място, където допускат такава *** да вилнее необзпокояване, че даже и леко закрилян!? ми, че то си направо опасно за живота и то на всеки човек, не само на персонала.
131
15
 
8
 
! Отговори
* преди 3 години
Според мен, шведчето се е нашльокало с алкохол-ментак. Затова е изпаднало в будна кома и се е шлял по коридорите на хотела като зомби.
Ако му бяха предложили квалитетен алкохол на корем в ол-инклузива нямаше да се зомбира така.
Мили хотелиери (печапбари), сега след като си нямате кръстник на асоциацията, смилете се малко над горките гости! Зареждайте малко по-качествена пиячка! То далаверата е хубаво нещо, ама и здравето на шведчетета. Току виж ни се обидили! Хайде да не се излагаме пред чуждите
130
0
 
52
 
! Отговори
Lindemann преди 3 години
Понеже много се заговори за Рагин тия дни, аз едно ще кажа, понеже в БГ имаме много къса памет.
Този човек всеки път като си отвори устата говори страшни простотии. Този човек е олицетворение на Бай Ганьо и номенклатурчик в едно. Това изказване далеч не е най-големият му гаф, то просто показва начина му на мислене.
И отново, големият въпрос е- какви са тия хора и 'бизнесмени', дето търпят подобно мекотело да управлява Асоциацията им.
129
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми освен да отида до Швеция и да ритна сега и аз една шведка в главата... предполагам ще ми е простено, все пак ще съм турист?
128
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тупанът е подал оставка.
127
0
 
40
 
! Отговори
firo преди 3 години
Изказването на г-н Рагин да "заметем" случката и не вдигаме шум за да не обидим шведите беше мега глупаво.
Той би трябвало да знае че това е опит за убийство документирано с видео запис и всеки призив за замитане ще има последици. Не може да си затваряш очите пред такива случаи защото "можело да ти навреди на бизнеса". Който го прави... е ***.
Дали този индивид от Швеция е бил пиян няма значение. Има престъпление, има съд, ще има и присъда.
126
0
 
47
 
! Отговори
ъхъъъ преди 3 години
Ми не е чудно, че хотелиерството в България е на това ниво, след като този тежък аграр, модифицирал се в капиталист е лицето на бизнеса.
125
0
 
35
 
! Отговори
Луцифер преди 3 години
Не мага да разбера защо непрекъснато се споменава и акцентира гражданството на този хомо - простакус? Абсолютно във всички държави съществуват такива ***, но в нормалните общества с тях се оправят твърдо и БЕЗМИЛОСТНО! Силовите ведомства са за това да защитават нормалните граждани от "пиян съм бил и нищо не помня" ***! Пиянство по сред бял ден да се смята за умишлено само - подтикване към престъпление. Необходима е тежка присъда и то добре огласена за сведение на следващите "цивилизовани туристи" побойници без значение от коя част на света са...
Що се касае до хлъзгави я другар Рагин д
124
0
 
29
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 3 години
Прочее, понеже сега сме бизнес ориентирани може Ригин да направи ритането на глави като допълнителна услуга, предлагана на западните господари за повишаване на настроението им при пристигане.
Редат бабичките на летището, минават гордите шведи и прас по един ритник.
После броят пачки на оцелелите и всички по живо по здраво.
123
0
 
57
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 3 години
Според мен шведите ще си тръгнат от Бг, ако разберат че там е разрешено да те ритат по главата.
Това мога да му кажа на Рагин.
Като цяло мисленето на Рагин, че трябва да угаждаме на началнците и на чужденците е за жалост доста разпостранено.
Освен икономиката си, ние българите си загубихме и достойнството.