Нов протест: Майки на деца с увреждания, които са над 18 г.

Тук сме да покажем, че нашите деца искат да живеят!
7

За кой ли път майки на деца с увреждания, които са над 18 години, излязоха на протест пред парламента.

Така те се опитват да напомнят на държавниците, че съществуват и някой трябва да помисли и за тях.

Сред протестиращите беше и Вера Иванова, която се оплака, че срещу семействата с деца с увеждания се води антисоциална политика, в нейния случай от 22 години.

"Тук сме, за да покажем на депутатите, а и на социалния министър, който ще идва в парламента, че ние съществуваме, че нашите деца искат да живеят, и то днес, сега", каза тя.

Исканията на протестиращите не са нови.

От миналата година те настояват да се направи реформа в начина, по който се отпускат помощите за децата над 18 години, да заработи регистър, в който да се вписват всички, а помощта на държавата да бъде изчислявана според личните потребности на всеки болен.

"Искаме личен асистент за всяко едно дете с увреждания, а не да се дадат пари на едно дете за сметка на друго, ако 20% имат лични асистенти, какво правят останалите хора", риторично попита Вера Иванова.

Според нея в момента се наливат едни пари от пусто в празно и семействата на болните деца много трудно оцеляват.

"Ситуацията е пагубна, ние съществуваме напук на държавата", оплака се тя.
 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
DARGAVATA KOGATO POMAGA NA ROMITE RIVETE,A NA TIA ZEL GIVOT OGRABVAT DARGAVATA.
3
1
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Хората с тежки увреждания винаги ще имат нужда от помощта на държавата. Както и техните близки, които се оказват денонощни болногледачи. Само дето в България никой не им плаща и никой не го е грижа как се оправят. Имаше много тежък репортаж по Нова за децата с увреждания в България и сравняваха с такива в Германия. Една майка носеше на ръце сина си тинейджър по стълбите, защото няма рампа. Това е чудовищно. Никой не трябва да страда така. И държавата е длъжна да помогне.
2
2
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Синовете и дъщерите винаги са деца за родителите си. Ти родители нямаш ли та пишеш глупoсти? И да хората с увреждания на всякаква възраст имат нужда от помощта на държавата, особено когато родителите им вече не са живи. Ти какво искаш - да ги колим ли или да ги бесим?
1
0
 
12
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Преоритет е санирането на блокове, а не хората.