Драма в полет от София: Мъж губи съзнание, болка, кислород...

Спасеният пътник с благодарствено писмо до екипажа на Bulgaria Air
58
Драма в полет от София: Мъж губи съзнание, болка, кислород...
Снимка: архив Булфото

Мъж загуби съзнание в самолета от София до Брюксел и бе спасен благодарение на бързата намеса на стюардесите и пилотите на борда. Инцидентът станал на 23 юни по време на полет към белгийската столица. В самолета Ембраер пътували 100 пътници.

Това съобщиха от Bulgaria Air след като компанията получи благодарствено писмо от спасения пътник за бързите действия на екипажа - Габриела Кожухарова, Иван Александров, Александра Илкова, Петър Аврамов.

"За съжаление престоят ми в България ми донесе доста тежък вирус, който затрудни връщането ми до Белгия. По време на полета загубих за кратко време съзнание и ако не беше бързата и компетентна помощ, която ми оказаха членовете на екипажа, изходът можеше да бъде фатален за мен. По време на полета бе организирано също лекар от летището да чака при кацането", написа мъжът до авиокомпанията.

"Много Ви моля да предадете на всички Ваши колеги и на капитана на самолета моята благодарност за компетентната и хуманна помощ, която ме спаси. Възхитен съм от професионалния начин, по който се справиха с тази ситуация", се казва още в благодарственото писмо на пътника, който желае да остане анонимен.

Една от стюардесите, Габриела Кожухарова, която е била на борда по време на инцидента, разказа пред Dnes.bg, че ситуацията се разиграла около 30 минути преди кацането в Брюксел.

"На един от пътниците му прилоша. Стюардесата, която регулярно минава, за да провери дали всичко е наред и дали пътниците имат нужда от нещо, видя, че мъжът не е добре и ни извика, за да съдействаме", си спомни тя.

Пътникът се оплаквал от силна болка в корема и бил много блед.

"Предложихме му болкоуспокоително, но много бързо разбрахме, че ситуацията е по-сериозна. Болката му ставаше все по-силна, а той самият – все по-слаб. Изгуби за кратко съзнание. Дадохме му кислород, за да се свести. Грижехме се да му е прохладно", допълни стюардесата.

В същото време командирът се свързал с летището в Брюксел и организирал линейка, която да посрещне мъжа на летището.

"Успяхме да го стабилизираме и когато дойде време да слезем от самолета, го предадохме на медицинските лица. Още тогава пътникът ни благодари, като в очите му се виждаше, че е искрен. От името на целия екипаж  мога да кажа, че сме много щастливи, че той е добре", допълни стюардесата.


58
Още от
Напиши коментар Коментари
19
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
чудо невиждано, уу аа!
18
4
 
30
 
! Отговори
Иван преди 10 месеца
Браво на нашите!
17
2
 
34
 
! Отговори
Кирокироки преди 10 месеца
Не, че нещо, но защо това да е новина ? Никога не съм се съмнявал, че самолетните екипажи са добре обучени и че могат да помогнат на човек в нужда, доколкото това е възможно.
16
0
 
44
 
! Отговори
Men преди 10 месеца
До Владислав

Спор няма, че са длъжни, и са обучавани. Но при реална ситуация е малко по различно защото трябва да запазиш самообладание, браво на екипажа!
15
3
 
46
 
! Отговори
Владислав преди 10 месеца
Браво, разбира се, голямо БРАВО! Но да не забравяме, че пилотите и стюардите винаги минават обучения и са задължени да могат да оказват първа помощ при такива случаи. Пилотът пък е длъжен да уведоми и дори да кацне на най-близкото летище, ако има заплаха за живота на някой пътник. Тъй че са си свършили добре работата в една екстремна ситуация.
14
11
 
47
 
! Отговори
Men преди 10 месеца
Единствените пилоти при които не ми става лошо при кацане са българските!
13
1
 
43
 
! Отговори
s преди 10 месеца
До Стеф

И българските пилоти също са много добри!
12
5
 
13
 
! Отговори
alf преди 10 месеца
черно море ешерхия брат
11
3
 
48
 
! Отговори
НЕГРАМОТНИЦИ преди 10 месеца
Алооо, Редакцията!!!!
Какви са тези заглавия, състоящи се от думи без никакво смислено изречение??? Вие *** ли сте? Да не са *** четящите тук новини, за да Ви търпят нечленоразделните заглавия???
Нечувано грозно, елементарно, направо примитивно, е Вашето поведение напоследък със заглавие, съставени от думи със запетайки???

Кой си въобразявате ще търпи това обидно отношение към аудиторията?????????
10
8
 
26
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 10 месеца
Драма в полет от София: Мъж губи съзнание, болка, кислород............РИКИЯ!
9
9
 
23
 
! Отговори
ГЬОБЕЛССССС преди 10 месеца
Да се смееш ли да плачеш ли
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ето това да се чува!
7
19
 
11
 
! Отговори
УМЕН преди 10 месеца
ХАХАХА изтриха ми коментара което доказва че съм прав.
6
11
 
43
 
! Отговори
Стеф преди 10 месеца
Много е гадно да си бедна душичка.(Визирам някои от коментарите по-долу) Българските стюардеси наистина са много добри.
5
9
 
41
 
! Отговори
Митко преди 10 месеца
Браво на екипажа и на реакцията. Всички хейтъри, които не вярват им пожелавам да не го изпитат на техен гръб, защото не всички авиокомпании могат да реагират толкова адекватно и вероятно няма да можете след това да напишете каквото и да е било.
4
10
 
10
 
! Отговори
УМЕН преди 10 месеца
Не споря с АНТОНИМИ като теб.
3
9
 
18
 
! Отговори
До умен преди 10 месеца
Аз пък вярвам, познавайки част от въпросния екипаж. ;)
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До УМЕН
Спешно си промени ника! Например на антонима му!
А пропо, возил ли си се на самолет някога?
1
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е, защо да не вярваш?