От 2018-а поскъпване на винетките, но за камионите

Нанков смята, че за стикерите за колите не трябва да има ръст
10
От 2018-а поскъпване на винетките, но за камионите
Снимка: архив, БулФото

В момента работна група прави изчисленията, а през септември ще вземем политическо решение за новите стойности на винетките през 2018 г. Това съобщи пред журналисти регионалният министър Николай Нанков, цитиран от "24 часа".

"Аз съм категорично за това стойността на винетната такса за леките автомобили да остане на досегашното равнище. И в същото време съм категорично за увеличение на цената на таксата за най-тежките камиони, особено за еднодневните винетки", каза Нанков.

Още по темата

Решението за новите цени ще бъде взето независимо от хода на сагата с въвеждането на толсистемата, която непрекъснато се обжалва от заинтересовани фирми. По думите на Нанков 71% от приходите от винетки са от леки автомобили.

Според него електронните винетки, които тепърва ще се въвеждат, ще редуцират разходите за съхраняване, разпечатване и брак.

"Този ресурс може да бъде спестен и да бъде калкулиран в цената", каза министър Нанков, но с уточнението, че това едва ли ще може да стане още от 2018 година.

Сега годишната винетка за лек автомобил е 98 лв., след като в продължение на около 7-8 години бе 67 лева.    
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Около Севлиево е същата работа,всички изходи от града са в окаяно състояние,а пътя през Горна Росица до балкана е вече непоносим за шофиране,то не са дупки,неравности,кърпежи,пукнатини,липса на маркировка и сигнализация....
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътя между Велико Търново през Елена до Сливен е лунен пейзаж,кратери - къде по-големи,къде по-малки и жалки остатъци асфалт,напомящи за някога строен път през каменната ера.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка година сменям минимум комплект предни носачи -2х долни/2х350 лева/ + 2х горни/2х200 лева/. Биалетките и тампоните - два пъти годишно, още около 200 лева.Теглим чертата и ми излиза по 1500 лева на година(със 100 лева свинетка), за да карам в родната реалност. А оная *** ми вика "*** много ви е евтина свинетката". Алоу, айде герберите у лево. И 500 лева винетка ще плащам, ако ми покриват щетите от калпавите пътища. Ама не искат, нали? Щото определено ще са на загуба...
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поскъпвайте всичко наред. Българинът си е офца.И Баце ще си го изберат пак.
5
0
 
11
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Абсолютна липса на маркировка. При мъгла е страшно. Дълбоки дупки и вълни. И пристигаш в Търговище, ченгетата чакат за проверка.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вдигнат и данъците за дизеловите автобуси и камиони над 10 години. В огромната строителна площадка София денонощно допотопна строителна техника замърсява въздуха и разбива пътната инфраструктура. Отделно се чудя защо камионите извозващи сметта са с регистрация от други градове. Ежегодно получават милиони а не ги регистрират в града където е единствената ом и основна дейност.
3
0
 
11
 
! Отговори
Осман преди 6 години
През 2014 преминах през Разград - Омуртаг през Търговище. Пътя беше на вълни и дупки. Днес е същото. 2017.
2
0
 
15
 
! Отговори
ЗиЛ преди 6 години
Направете едно пътуване, по "международния път" Русе -Гурково- Кап.Андреево, и пак да коментираме цената на винетките ! Не става само със събиране на пари, трябва и да се инвестира в бездънната яма,наречена Бг пътища !
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** що се праят на улави?!Вкарвайте тол таксите и всеки да си плаща,колко кара,а не аз да субсидирам български,турски,сръбски,македонски и всякакви други превозвачи,които не плащат почти нищо в сравнение с това,което ползват!!