Дядо Коледа, искам GSM, таблет, дрон! Желанията на днешните деца

Джуджетата на Белобрадия старец - ситуирани в Български пощи
23 дек 2017 14:25, Петя Славова
44
Дядо Коледа, искам GSM, таблет, дрон! Желанията на днешните деца
Снимка: БТА

Джуджетата на Дядо Коледа, освен, че приготвят подаръците за всички деца по света по повод Рождество Христово, успяват и да отговорят на писмата им. Във всеки град Белобрадият старец е успял да си изгради стабилен екип и в помощ на джуджетата се включват и служители на Български пощи.

Така, независимо от непрекъснато растящия брой на писмата, той успява да отговори на всички, които очакват неговите послания и така не допуска да има разочаровани. Това каза Диана Ранчева, ръководител отдел на ПБ в Пловдив, а в края на годината и част от екипа на Дядо Коледа пред БТА.

По думите й само в Пловдив за добрия старец се получават около 1000 писма, почти толкова са и тези, които се препращат директно за Лапландия. Директно за там заминават писмата, на които адресът е надписан на латиница, а пощенската марка е от един лев.

Дядо Коледа няма да пропусне дори и тези, чиито писма ще пристигнат след Коледа, категорична е Ранчева. Тя допълва, че отговорите за тях той ще изпрати за Нова година.

По отношение на кореспонденцията с Дядо Коледа интересът на хората и най-вече на децата непрекъснато расте, независимо от бурното навлизане на модерните технологии в отношенията между хората. Според пловдивското джудже една от причините е и това, че през последните години децата редовно получават отговори от Белобрадия старец и с което той провокира желанието у тях да му пишат и следващата година. Той самият също много се радва на детските писма и прави всичко възможно да изпълни желанията на малчуганите, особено на тези, които най-редовно му пишат.

Възрастовата ножица е отворена доста широко - от най-малките дечица, чиито послания се пишат от родителите, като се мине през желанията на тези, които едва сричат и тинейджърите, та се стигне и до възрастните, които не искат подаръци, но пък искат да споделят с Дядо Коледа мечтите си, ежедневието си, притесненията си, положителните и отрицателни моменти от своя живот. За доста хора старецът е и отдушник на емоции, които най-вероятно им е трудно да споделят с хората около себе си, допълва Ранчева.

В годините единствено се променят исканията на децата. Интересът на днешните деца е насочен към мобилните телефони, електронни игри, геймърски аксесоари, поръчват си вече и дронове. Почти толкова са и тези, които искат различни конструктори, спортни екипировки и то на големи спортни звезди. Някои искат билети за концерти, като посочват точно на кой изпълнител, на коя дата и къде ще бъде изявата. Има искания и за книги, като най-много са на историческа тематика. Интересното е, че не пропускат да споменат и своите родители, близки, какви подаръци очакват. Очакват подаръци обаче не само в своя дом, но и в домовете на своите близки и най-вече на баби и дядовци, като посочват адресите, да не би Дядо Коледа да се обърка, коментира Диана Ранчева. И тук важи принципът на Мечо Пух - "колкото повече, толкова повече"!

Несъмнено желанията на децата най-вече са повлияни от рекламата по медиите, от мултфилмите по кината и телевизиите и свързаните с тях играчки и забавни игри и при много от случаите те пишат и точната цена на подаръка. Някои нямат желание за конкретен материален подарък, а приемат като такъв среща с Дядо Коледа - да се убедят, че съществува, като му обясняват какво ще му приготвят, само и само да дойде, защото това за тях е най-добрият човек на света.

Писмата на децата започват по един и същ начин - "Мили Дядо Коледа аз слушах много през тази година". Но има и по-критични, които си признават, че не са слушали чак толкова много, но пък това не трябва да попречи на Дядо Коледа да им донесе подарък. Сред исканията са "екипът на Роналдо, топката на Шампионската лига, бутонки с чорапче", книги както за четене, така и за рисуване. По-големите прибавят към материалните подаръци и "здраве, щастие, любов", но никой не забравя мама, тати и бати, кака, та дори и домашните любимци с притеснението, че като са по-големи и не пишат писма, Дядо Коледа може да ги пропусне. Иво иска конструктор със 100 части и строителен кран, Слав се надява просто на хубав подарък, голяма кола с дистанционно управление си е поръчал Николай.

Малко тъжни са писмата на порасналите деца, чиито родители или по-големи братя и сестри вече са им казали, че Дядо Коледа това е семейството. Те им вярват, но въпреки това се надяват Белобрадият старец да съществува и го молят вместо коледен подарък да дойде лично и да го видят на живо.


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 27 Още малко и ще закудкудякаш от тези яица . Само яица са ти в куфелницата .Плюскай сега ГМО ,яж шоколади с пестициди и токсини ,круши от Италия или чили по 4 -5 лева , който тук се въргалят несъбрани под дърветата . За Попските круши сгава въпрос. Само трябва да се наведе човек . А де мързел де .
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Джуджетата на Белобрадия старец - ситуирани в Български пощи"

Ситуирани? Гив ми дъ екзакт локейшън.
34
2
 
7
 
! Отговори
до33 преди 3 години
Мило дете,повярвай ми ,доста съм обиколила по света,макар и възрастна,70-те години шоколада,,Крава"наистина беше чуден.Сега материално съм далеч по добре,но онези времена имаха и своите предимства.Имаше много хубави неща за които вие само може да мечтаете.Не всичко е пари.Да ,липсва ми младостта,но това не значи,че коментара ми не е обективен.
33
10
 
5
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Нормлно е за възрастна жена като Вас да си спомняте за всичко със сладост! :) Дори и за въпросния "шоколад" - "Крава", който си беше от марципан! Ужасен беше, всички млади искахме шоколадови яйца от Кореком!
32
1
 
3
 
! Отговори
Иванчо преди 3 години
Аз пък искам от Дядо Коледа един "Гълфстрийм". Самолет. Частен. Малък, но истински!
И пилотски курс за книжка. Да мога да го карам!
31
1
 
8
 
! Отговори
до шматка преди 3 години
Моите родители бяха безпартиини.Много хора лишаваха децата си за да правят големи къщи и вили..Моите родители живееха много скромно за да не сме лишени с брат ми от нищо.Имаме скромна къща в Плевен,а студенските години карах в София със заплатата на майка,после така и брат ми.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До една 27

Koмунистка
29
1
 
7
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 3 години
Милинко дете, може да искаш сега таблет или дрон. По-добре помоли да имаш храна като пораснеш, преди жълтурите да изядат всичко, което се движи!
28
3
 
6
 
! Отговори
шматка преди 3 години
До една

Средни хора казваш.Как през '70те си ходила на училище с лев и нещо за закуска.Аз през '80те ходих с 30ст на училище.
27
5
 
6
 
! Отговори
една преди 3 години
Аз съм на 64години.Като ученичка в ПГ,,Гео Милев"в Плевен всеки ден си купувах от лавката шоколад ,,Крава"-беше истински с чуден вкус,каквото и да плюете.Струваше малко под 1лев.Между ьругото ,баща ми беше началник отдел в минно предприятие,а майка ми мед. сестра т. е. средни хора.
26
6
 
8
 
! Отговори
до 20, демократа преди 3 години
"Първият "шоколадов" десерт на Република си го спомням като ден днешен, началото на 80-те - жалка моласа от захар, дето чупи зъби, жалка имитация на Марс, комунизма се бореше безуспешно да краде от запада, смешници, детеубийци"

_-----------------

я се зачети какво съдържат днешните, нечупещи зъби, марсчета и републики...

...и после си пиши простотиите
25
2
 
12
 
! Отговори
кон фъстъци яде ли? преди 3 години
Трябва ви само едно желание,и това е...
Дядо Дядо имам едно желание и това е да стана Депотат.А после кеф ти таблетите,кеф ти количка,кеф ти виличка кеф ти субсидии
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 777 Да те е живо и здраво . От здравето по -ценно нема .
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До шматка А сега еж марципан де . А де ! Той сега е по скъп и от прочутото ,,прошуто ,,
22
1
 
4
 
! Отговори
777 преди 3 години
Моето дете иска лекарски комплект - на 11г. е.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 16 А сега токсично и отровно и вредно колкото теб. Хе хе ! Плюскай отпадъците на Ивропата !
20
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първият "шоколадов" десерт на Република си го спомням като ден днешен, началото на 80-те - жалка моласа от захар, дето чупи зъби, жалка имитация на Марс, комунизма се бореше безуспешно да краде от запада, смешници, детеубийци
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шоколадовата фабрика ,,Република ,,в Своге произвежда по 70 тона шоколадови и бонбонени изделия на ден преди 1990 тодина
18
9
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
То друго нямаше бе, Пеперудка и Крава, всичките еднакви с различна опаковка, гранясало какао като теб днес 2017та
17
13
 
5
 
! Отговори
шматка преди 3 години
До 5

Какъв шоколад си ял тогава.Всички набивахме марципан.Кума Лиса беше 50гр и струваше колкото два хляба.Имаше и един голям .Казваше се Крава(или нещо такова) но той струваше колкото карбуратор на Москвич.