Българинът е мързелив според работодатели, но навън го наемат!

Синдикалист: Няма партия, която да не се грижи богатите да стават по-богати
Обновена: 1 май 2018 21:58 | 1 май 2018 21:56, Екип на Bulgaria On Air
432

80% от българите получават под средната работна заплата. Цялата среда, в която живеем, е увредена. Установено е, че около 33 хил. души имат високи доходи.

Това каза в студиото на "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" инж. Димитър Манолов. Според него за реална промяна в доходите на българина трябва да работят политиците, но те не го правят.
 
"Правителствата в повечето случаи мислят едномандатно, разхвърляно и неподредено. Ако се водеше една целенасочена политика по отношение на доходите, нямаше да сме там, където сме в момента. Българите търсят препитание навън", уточни инж. Манолов.

По думите му има работодателски организации, които наричат българина мързелив, непродуктивен и неквалифициран, но когато излезе в чужбина, си намира работа веднага.

"1-ви май е празник и ден на работниците, не на политиците. Няма партия, която да не се грижи богатите да стават по-богати. Денят на труда е направен от работници за работници. Повечето добри неща в България за трудещите се не са постигнати с помощта на политици", обясни още той пред Bulgaria ON AIR.

Президентът на КТ "Подкрепа" е категоричен, че е лесно да се каже какво трябва да се направи за работниците в България, но никой няма да го направи.

"Нещо не е наред, когато човек с минимална работна заплата има такъв данък, какъвто е и на работещ с висока заплата. Категорично трябва да се премахне данъкът върху минималното заплащане", допълни още Манолов.

Вижте още във видеото!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
0
 
! Отговори
АГЕН РИКИ ГРИЙН ЦРУ преди 5 години
Според мен имаш психични отклонения в огромен мащаб
323
0
 
8
 
! Отговори
Николова преди 5 години
Българина не е мързелив,а много търпелив. Иначе отдавна да е награбил бухалките или кой каквото има и да ви е подпукал. Пиявици проклети..въшки !!!
322
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** Червени наречени работодатели.
321
2
 
23
 
! Отговори
Бачкатор преди 5 години
Имам приятел, който работи в голяма компаниа за продажба на автомобили. Веднъж коментирахме една конкурентна на неговата компания, където заплатите са наполовина надолу ... Излезе,че конкурента им за 20 години е спестил (спечелил) - 70 милиона лева.3,5 милиона на година спестени.Каква е разликата дали имаш 100 милиона евро или 200 милиона ?Пак ще си шеф, пак ще живееш охолно, пак ще си голяма работа ...Егоизъм. Пълен безчувствен егоизъм. Липса на милост към другите.Карайте я така пичове.
320
1
 
19
 
! Отговори
Бачкатор преди 5 години
До предния пич.Браво пич !Най-искрено се радвам,че живееш охолно и скатаваш 50 хил евро на страна за година.Не ти завиждам. Радвам се за теб (дано да е истина)Стой си там, където се чувстваш щастлив и оценен. Тук, ние ще се спасяваме както намерим за добре. Живота е пред нас. Каквото сабя покаже. Успех на всички !Каквото позволиш на някого да ти стори, ще ти го стори. Не се оставяйте на милостта и съвестта на други хора. Няма милост, няма и съвест. Живота ви е във вашите ръце.
319
9
 
14
 
! Отговори
Работлив,не за слава преди 5 години
Само философи тука!Вица за казана с катран на българите в ада знаете ли го?Само до казана на българите няма дявол да пази да не избяга някой!Българите си правят мизерии и ако някой тръгне да се катери нагоре да избяга, другите сами го дърпат обратно надолу.Стойте си в казана мизерници и продължавайте да философствате и да завиждате на тези които са се махнали!Аз докато бях в казана съм работил за лудо и за слава,но за стиснати частници,а сега 50К евро годишно заделям живейки охолно на запад.
318
1
 
26
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Крайно време е българина да спре да работи за работодатя си,и ония да почне да си бачка сам бизнеса,или да си наеме тъмни скансинавски субекти от кв"столипеново" за да му бачакат по от сутрин до здрач и да не са мързеливи!
317
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай *** работник. Най-големия виц.
316
5
 
25
 
! Отговори
Пълна тъпня преди 5 години
Работодателите викат че българите са мързеливи защото нямат опит и работодателите не ги щат. Не се заблуждавайте нито не искат да наемат хора без опит нито да им дадат шанс да си изкарат някой лев хората без опит. Хората без опит са готови на всичко за да си изкарат парите ама работодателите искат само опитни кадри е затова бизнеса му ще се разпада то така бизнес не се върши.
315
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
316 - Някой концепции са прекалено абстрактни за теб.
314
2
 
33
 
! Отговори
Бачкатор преди 5 години
За сега що годе има смисъл да се работи в чужбина, но скоро и на Луната да идеш, ще е все тая. Дано скоро започнат да търсят колонизатори за Луната и Марс, сигурен съм,че първата вълна ще могат да си купят жилище с първата заплата, а не като комшията ... 30 години живя под наем и таман си купи апартамент, почина. Не можа и седмица да му се порадва ...
313
0
 
34
 
! Отговори
Бачкатор преди 5 години
Лошото е,че чуждите работодатели се учат от добрия опит на своите колеги от БГ ...Оказва се,че има на какво да ги научи БГ бизнеса. Те с удоволствие разбират, че в периферията на ЕС съвсем успешно може да се направят значителни икономии по отношение себестойност на продукта и повишаване печалбите - така,че полека лека и там става същото. Вече няма желязна завеса за да си мерят ... стандартите. У нас, за съжаление се вижда, това, което ще се случи в белите държави след Х години...
312
1
 
41
 
! Отговори
Бачкатор преди 5 години
Тия дето имат пари, не се вълнуват да направят още пари, а как да стане така,че другите да нямат. Всичко е сведено, до елементарен и банален чисто човешки егоизъм.Как да убедиш един чалгар, че тая вечер може да пръсне в чалготеката 100 лева, а не 2-3 бона ?! Може тия 2 хилки, да ги даде на работниците си, ако са 100 човека, значи по 20 лева на човек отгоре ... Чалгара, ще ти каже да ходиш на .... и ще си направи своя кеф. На заплата ще каже на хората си,че е криза, стагнация и мамата си е ...
311
4
 
25
 
! Отговори
Исти преди 5 години
За червения работодател всеки,който гласува против него е мързелив и негодник!
310
3
 
20
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Българинът е мързелив според работодатели, но навън го наемат! - ЗА СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯ БЪЛГАРИН В БЪЛГАРИЯ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДА СЕ РАБОТИ И ДА СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ. АКО СТЕ НА ТРУДОВ ДОГОВОР В БЪЛГАРИЯ , ТРЯБВА ДА СЕ СКАТАВАТЕ ДА КЛИНЧИТЕ ОТ БАЧКАНЕ И АКО МОЖЕ НЕЩО ДА СЕ ГЕ*ПИ ВСЕКИ ДЕН Е НАЙ-ДОБРЕ! КАЗАНО ПО -ДРУГ НАЧИН: РАБОТИМ ЗА КОЛКОТО МИ ПЛАЩАТ
309
0
 
25
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 305Това,че управителите на НАП досега целенасочено са нанасяли вреди в размери на милиони левове на бюджета като са държали напълно ненужни роднини на работа само и само да взимат заплати,на никой не му пука.Да не говорим за факта, че щом 300 могат да се уволнят без да се усети, то това означава, че има още поне 3000 които могат също да се уволнят!И защо те все още не са уволнени?Това не е ли престъпление като харчиш държавни пари за издръжка на роднини и приятели? А в другите администрации
308
2
 
22
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 305Като увеличиха за пореден път заплатите на *** от МВР да не би да са почнали да вършат по съвестно задълженията си? НЕ, даже станаха още по нагли и безполезни!От НАП трябва да съкратят 300 заплатополучателя като ще могат после да кандидатстват за работа в други отдели където пак по цял ден ще редят пасианс и те веднага ревнаха, вместо прокуратурата да се самосезира и да разпитат управителите на НАП защо тия индивиди не са били съкратени по рано и още колко могат да се съкратят!
307
1
 
22
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 305Точно аз няма как от 1990 да те плаша, обаче ако смяташ, че с всяка изминала година живееш по добре и в по добра страна то ти си откровен ***! С всяка изминала година ситуацията в държавата става все по зле и по зле.Вместо да съкращават държавните заплатополучатели те ги увеличават!Вместо да имаме нормален закон: че право на избор и ползване на държавни плащания имат само данъкоплатците, а не хора с 0 лева данъчна тежест цял живот майчинство и помощи!Та по добре ли живееш? НЕ,нали!
306
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дати комунистическият гъзолизач
305
7
 
6
 
! Отговори
he преди 5 години
Ама какво означава минимални заплати и високи доходи с един и същи данък?Пак ли подемаме старите политически спекулации? Да данъка бил все 10%, НО:10% от 510 лв са 51 лв., а10% от 5 100 лв са 510 лв.Това еднакво ли е? Десет пъти по-голяма заплата (дай Боже всекиму), десет пъти по-голям данък. Не е еднакво!