Вместо да стрелят по глигани, ловджиите блокират ферибот

Заканват се да стоят там, докато не се отмени забраната за лов
Обновена: 26 сеп 2018 19:29 | 26 сеп 2018 19:26, Камелия Цветанова
9
Вместо да стрелят по глигани, ловджиите блокират ферибот
Снимка: Reuters, архив

Мирен протест с неефективни действия провеждат ловци в Никопол при ферибота Никопол-Турну Мъгуреле. Те настояват да няма ограничения за групово ловуване на дивя свиня.

Още по темата

Това е вторият протест на ловци от региона срещу проектозаповед на земеделското министерство за забрана на групов лов на дива свиня, мотивирано  като мярка за недопускане на болестта африканска чума по свинете.

"Обявихме неефективни действия - само присъствие. Ако не бъдем чути и няма заповед за излизане на лов, в събота ще бъдем блокирали вече фериботния комплекс. В момента се пуска една проектозаповед, без да е изпратена до нас. Пусната е тихомълком и ние сме спрени от правото да ловуваме. Не виждаме изобщо ефект от цялата работа - тази дива свиня не трябва да бъде допусната да влезе в България, а в същото време те ни спират да ловуваме точно там, откъдето тя влиза", коментира пред БНР Красимир Халов, председател на Управителния съвет на ловно-рибарско сдружение "Никопол" .

Ловците от Никопол  ще  блокират ферибота Никопол-Турну Мъгуреле и в първия ден от ловния сезон - 29 септември.

“На 29-и блокираме ферибота от 10.00 до 13.00. В момента нищо не се случва. Това, което е обявено като проектозаповед на министъра, си стои. От понеделник нататък, предполагам, по думите, които се говориха, че блокираме ферибота за постоянно, докато няма промяна в заповедта на министъра или докато не дойдат експерти и специалисти тук да ни убедят, че мерките, които взимат, са правилни“, съобщи още Красимир Халов.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Това не са ловджии, а четници от четата на Ботев, останали на румънския бряг.
5
7
 
3
 
! Отговори
Хан Крум преди 2 години
Нен.ормални из.врат.еня.ци са това ловджиите!!! да вземат да се изпозастрелят един друг и да не закачат животинките.мамата ви да е.а - из.роди гн.усни.
4
3
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Абе тия докато не го гепи някой чумата,няма да мирясат.Преди години дружинката в Железница се беше натръшкала от бруцелоза или нещо подобно,ама авджии нищо не ги спира.
3
0
 
6
 
! Отговори
На Радой баща му преди 2 години
Сега пукаме по *** , по тлъста е
2
2
 
5
 
! Отговори
Дядо Радой преди 2 години
А по Сашо Нереза от СДС-то защо до сега никой още не е стрелял?
1
4
 
10
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 2 години
Абе дърти шушляци, кво се пенят, нали преди два месеца искаха да разрешат лова на диви прашчета, ама те- не, мамулите още били неожънати и не можели да си влачат пияните тумбаци из царевичака... Да ги забраняват и да им обират чифтетата и да го дуxат, мазни свинчовци!