Две момиченца и момченце - тризнаци се родиха в София

Майката е на 44 години, тя и децата са добре
Обновена: 14 юни 2019 16:10 | 14 юни 2019 14:55, Веселина Йорданова
18
Две момиченца и момченце - тризнаци се родиха в София
Снимка: архив, БулФото

Тризнаци се родиха в Първа САГБАЛ "Света София" вчера.

Майката е на 44 години. Бебетата са заченати ин витро и са родени в 32 гестационна седмица с цезарово сечение, съобщиха от здравното заведение.

Първото бебе е момиченце с тегло 1280 грама и ръст 40 см, второто бебе също е момиченце – 1580 грама и ръст 42 см, а след тях на бял свят се появява и момченце – 1900 грама и ръст 42 см.

Те са проплакали за първи път в ръцете на д-р Антон Баев, акушер-гинеколог, неонатолог д-р Красимира Иванова, педиатър д-р Димитър Колев, анестезиолог д-р Мирослав Стоянов, акушерка Теодора Костова и асистент д-р Нела Владимирова.

Раждането е протекло без усложнения и майката и децата са в задоволително състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Аз лично познавам две сравнително млади български семейства, които са се установили в чужбина и имат по три деца, родени там. Едното семейство замина веднага след като завършиха тук висше образование Жената ми е братовчедка.Другото семейство са мои познати. Момчето завърши в Лондон, намери си там работа и се ожени за приятелката си, която следваше тук, в София. После заминаха за САЩ. Там създадоха трите си деца.
16
1
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Врорите две, впрочем, родих на 43 ( не инвитро, и двамата бяхме изненадани, уж се пазехме), имам прекрасни две момиченца, две феи! Имам двама прекрасни рицаря! :) супер е!!!! И ходихме до посолството да им поръчаме български паспорти - ще бъдат с двойно гражданство! Сготвих баница и се сдобих и с правото да са Православни, баба в Родопите ще е щастлива. Има Българи, страдай :)
15
0
 
5
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Ми, аз имам четири, големите три говорят и пишат коректно на български, имат първи имена чисто български и фамилнито е на тати :) да, бе, ти колко българки бля бля... да, бе, ти защо реши, че нямаме!? :) пс. Благодаря на човека инвентнал фитнеса, че иначееее :D
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да са живи и здрави дечицата и майката и да се обичат много! Не знам какво ообсъждате майката,всеки си решава кога има възможност да гледа деца. Това да не е някакъв конвейер - хващаш първия срещнат и забременяваш. Може да е чакала по безброй причини - здравословни, финансови, липса на партньор, гледане на болни родители, кариера - всичко. Важното е, че се е престрашила. Друг е въпросът с кой акъл са й имплантирали 3 ембриона и как може да роди с Цезарово в 8мия месец и да кажат, че всичко е ок.
13
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен7Да бе.Колко българки в чужбина родили по 3 деца познаваш?Плещиш глупости колкото да не заспиш.
12
4
 
3
 
! Отговори
Не е добре това преди 4 години
Това хич не е ОК. Някой някъде мърляшката е действал при проследяването на тази бременност. С такова малко тегло и в такава ранна седмица (преди да са оформени дробовете) има голям риск за двете по-малки деца. То и момченцето е на кантар, но да речем, че е по-развито. Много сили ще се искат от родителите, дано да няма по-сериозни увреждания
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инвитрото прави чудеса.
10
0
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Да са живи и здрави децата, родителите, бабите и дядовците и цялата рода до девето коляно! Дай Боже наистина да са две момиченца и момченце!
9
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Да са живи и здрави децата, родителите, бабите и дядовците и цялата рода до девето коляно! Дай Боже наистина да са две момченца и момиченце!
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е жива и здрава и тя и бебенцата! И не бързайте да нападате жената, че е на 44. Не знаете защо е родила чак на тази възраст. Моя приятелка имаше сериозни проблеми и над 10 години прави опити за дете. Сега има 2 прекрасни момченца родени инвитро. И тя не беше млада майка, просто се оказа, че заболяването и изисква дълго лечение плюс доста неуспешни инвитро опита. Та може и жената да се бори от години за бебе.
7
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Не е кариеризъм, байно. Поне при 99.99% от жените, които отлагат раждането, за да понапреднат в службата, го правят, за да могат да осигурят поне минимални условия за отглеждане на дете.Ситуацията в България днес е такава, че родителите ни и да искат, не могат да ни подкрепят финансово. ние помагаме на тях, след като се пенсионират, за да не мизерстват.Същите тези млади женички, ако се установят в чужбина, раждат по три деца още преди да са навършили 35 г.Това е тъжната истина
6
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека бъде за пример на по-младите жени,които не смеят да си пожертват кариерата,за да родят,а после вече е късно.Със сигурност няма да и е лесно,но поздравления за смелостта.
5
3
 
44
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Браво на жената ! Трябва да се раждат повече Българчета !!! Да са живи и здрави
4
61
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви мързеливи жени, да им правят децата, да им ги изваждат, а те за нищо да не се потрудят.
3
19
 
16
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 4 години
Да са живи и здрави и те и майката... Тъкмо да похваля таткото, па то било пипетка
2
4
 
73
 
! Отговори
Да са живи и здрави! преди 4 години
Форумните злобари поне този път да замълчат и да не предизвикват съдбата!Може да е родила в по-напреднала възраст, но след като децата са здрави, а тя е решила да не абортира два от зародишите, за да роди само едно, и вместо това си ги е износила и родила и трите, значи тази жена е герой!Да е жива и здрава и тя, за да си ги отгледа!
1
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!Да се раждат повече български бебета,за да не изчезнем съвсем.