Засилват проверките на мотористите

Следи се за водачи, умишлено криещи номерата си
Обновена: 15 юни 2019 15:59 | 15 юни 2019 15:58, Павел Гълъбов
23
Засилват проверките на мотористите
Снимка: Pixabay

Започват засилени проверки на водачите на мотоциклети, като ще се следи за нарушители, които умишлено крият регистрационните си номера, както и за използването на обезопасителни системи. Инспекциите са част от набелязаните мерки между Държавна агенция "Безопасност на движението" и Пътна полиция с оглед началото на летния сезон. Това съобщи председателят на агенцията Малина Крумова по време на откриването на "Мото училище за безопасност", съобщиха от Агенцията.

Още по темата

Мъжки момичета: Десетки дами на мотори на 4 май

Проявата се организира от "Софийски мотористи" във ВТУ "Тодор Каблешков" и цели да запознае начинаещи и кандидат-мотоциклетисти с основните правила за безопасност на пътя.

Говорейки за безопасност на мотоциклетистите трябва да посочим, че започваме тежко този летен сезон - едва в неговото начало вече отчитаме 11 смъртни случаи на мотористи на пътя, е посочила Малина Крумова. По думите й затова друг акцент на проверките ще бъде и използването на обезопасителни системи - каски и защитни екипировки за мотористите, както и за хората, които возят. Зная колко критично важно е другите участници в движението да Ви пазят, защото Вие сте сред най-уязвимите групи. Но също толкова важно е да ограничим системните нарушители и се надявам, че Вие като общност ще подкрепите институциите, защото това също е част от проблема и от нуждата от повече толерантност на пътя, е подчертала председателят на държавната агенция.

Тя е поздравила организаторите, че съсредоточават усилия в две ключови направления с организирането на мото училището - сигурност и превенция. Затова имате пълната подкрепа на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" и се надявам, че това ще е първата от много инициативи, които ще реализираме заедно в тази област, е казала още Малина Крумова. Тя е отправила предложение съвместно с мото клубовете да бъдат разработени специализирани информационни материали. Друг акцент в нейното изказване е бил инициирането на общ диалог за мерки за повишаване на безопасността на мотоциклетистите. Нека заедно направим преглед на всички аспекти свързани с безопасността - какво можем заедно да променим в законодателството, в начина по който се обучават водачите на мотоциклети, организацията на движението и въобще във всички аспекти, които могат да спасят човешки живот. Вашата гледна точка, извлечена от ежедневния опит, ще ни бъде много ценна, се е обърнала тя към представителите на мото общността.

В днешното Мото училище за безопасност са участвали над 100 начинаещи и кандидат-мотоциклетисти. В рамките на еднодневния курс те ще преминат както теоретичен, така и практичен курс включващ съвети за безопасност, изисквания за екипировката, технически аспекти на превозното средство, специфика на движението в града и извън него, и др. Организирани са и демонстрации, и практични уроци за обучаващите се, в двора на висшето училище.


23
Още от Общество
Терористите се насочиха към Telegram , защо?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
полис и моторист,две недоразумения
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аз пък до сега не съм виждал мотоциклетист, спрян за проверка от КАТ.
Как ще го спрете, бе ушаци? Ще ви прескочи като Стефка Костдинова. И номера му не можете да видите дори, камо ли да го гоните.Грешката е, че е допуснато в града да се управляват състезателни мотоциклети (защото "пистаците" са именно това). На тях мястото им е на пистата. Това не са превозни средства, а са спортни уреди.Всчико друго е демагогия. Не можете да ги спрете за проверка, защото нямате как. Те са безнаказани по подра
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И аз имам моторетка като я засиля надолу без ауспух
12
6
 
8
 
! Отговори
121 преди 4 седмици
Да им се забрани да форсират моторите в населени места ! Стресират хорат , а МВР нехае сякаш не ги чува ! Безобразие само у нас !
11
7
 
0
 
! Отговори
Condios преди 4 седмици
I'm sure 'Anonymous' is not a motorcycle rider... at all.

Motorcycles drive 1) faster because crash into them from behind, 2) on the right lane because cars always use the left most lanes, 3) and most motorcycles do not hide their numbers.

Anonymous is preying on an established but completely false myth.

The truth is you should be happy there are motorcyclists. Ever tried driving from Paradise Mall to German at 5pm? More motorcycles means you cars will get there much faster in future.
10
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Една нормална картина на пътя - от дясно неправилно паркирали автомобили, насреща - каращи в моето платно мотористи. Ако не вярвате, минете през столичния квартал Горубляне.
9
1
 
8
 
! Отговори
Anon преди 4 седмици
Това е е една добра новина... дано поне тези ученици научат нещо и станат по- съвестни и дисциплинирани моторджии...
8
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А за превишена скорост кога ще започнат да санкционират мотористите? Те обикновено карат с над двойно по-висока скорост от разрешената.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И такива кияци ли имало. Брей, брей, държавна агенция за безопасност на движението. Сигурно и там са баджанаци, зълви, шуранайки,както навсякъде другаде.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това е малка част от ежедневните задължения на катаджиите, които те не изпълняват, както и всички останали техни задължения по закон.
5
4
 
37
 
! Отговори
мотоциклетист преди 4 седмици
Трябва да се проверява за децибелите на ауспуха.
Защото някои много държат да ги чуят за да ги видят.
На такива трябва да им се отнема книжката за периода на летния сезон.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Виждал съм ги как излизат от града и след табелата си свалят номерата и тръгват да карат като луди.
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-накрая, това на нищо не прилича. Тези си карат без номера ежедневно необеспокоявани.
2
3
 
17
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 седмици
Пфу и как ги следят като ги подминат и видят, че номера е под седалката ще хукнат да ги гонят ли, вЕрва ли някой.
1
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Има два вида мотористи - едните карат с нормална скорост, използвайки мотора за по-бързо придвиждане, най-вече градско. Другите са джигитите, които карат с 300 км/ч, сменят лентите постоянно и вдигат шумотевици, с които да събудят целия квартал.