Българинът се научи да не иска пари назаем от приятел, тегли кредит

Вместо по 200-300 лева от познати, 1000 лева от банката, коментира банкер
4 юли 2019 10:42,
142

Премиерът обяви, че българската икономика все повече изсветлява и нивото на прозрачност достига рекордните 79,1 пункта.

Лятото горещо много е добре... С кредит на море!

Борисов посочи, че по прогнози на работодателите през 2023 година нивото на индекса "Икономиката на светло" за България ще е на нивото на най-добрите показатели и с ръст от 15%.

"Разбира се, че е реалистично. Колкото повече се развиват електронните канали за разплащане, толкова по-прозрачна става системата по естествен начин", обясни банкерът Левон Хампарцумян в "България сутрин".

Според него има фирми, които са намерили достатъчно причини да разширяват дейността си в България, но за да за идват повече бизнеси тук, имаме нужда от квалифицирана и добре образована работна ръка.

През последните два месеца се наблюдава ръст от над 10% на бързите кредити
, които се теглят основно с цел почивка. Това показват данните на Асоциацията за защита на потребителите.

"Този бърз малък кредит е еквивалент на това да обиколите приятели, роднини и колеги и да вземете по 200-300 лева назаем, които ще върнете от следващите заплати. Ако едно ходене на море струва 1000 лева, има два начина да го направиш - да спестяваш предишните месеци или да заемеш от бъдещите си доходи", коментира банкерът пред Bulgaria ON AIR.

Според него повечето българи, които взимат кредит за море, са уверени в доходите си и не се притесняват дали ще могат да ги върнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
FRED LARRY LOAN FIRM преди 4 години
Имате ли нужда от заем? ние сме регистрирана, гарантирана и сертифицирана заемна компания, даваме заеми на физически лица, компании, учреждения, бизнес организации и хора от всякакъв вид по целия свят. Имате ли нужда от заем за каквато и да е цел? Имате ли финансов проблем, имате ли нужда от финансови сътрудници, заемната компания Фред Лари е решението на всички ваши финансови проблеми, нашите заеми са лесни, евтини и бързи. Свържете се с нас днес за този заем, който се нуждаете, ние можем да организираме всеки заем, който да отговаря на вашия бюджет при само 2% лихва. заинтересованите кандида
114
0
 
0
 
! Отговори
mckellen hopkins преди 4 години
Имате ли нужда от заем? свържете се с мен и вземете заема си след един час, чрез имейл mckellenkins***gmail
113
0
 
10
 
! Отговори
Цветан В. преди 4 години
Българина се научи че Хампарцумян и банката му са пладнешки обирджии и почна да ги отбягва.
112
1
 
14
 
! Отговори
Затъваш преди 4 години
Теглете кредити за да ви ги плащат децата и внуците.И да нямате домове това е стратегията за ликвидация на българина.Никой не е сигурен, че в работата няма да има срив и така губи всичко.Да ви е жив и здрав кредита.
111
1
 
5
 
! Отговори
спомени и размисли преди 4 години
Всъщност в социалистическа България кредит се вземаше много трудно от обикновения гражданин. Прибината беше че на пазара имаше дефицит и евентуален кредит би увеличил дефицита на стоки още повече. В същото време абпфк имаха предимство при вземане на кредит и особено за вземане на жилище. Ресурса се вземаше от хората които чакаха цял живот за жилище. По тази причина хората вземаха на заем от приятели.Процеса беше дотолкова задълбочен, че 1989 г значителна част от българите нямаха банкови сметки
110
2
 
8
 
! Отговори
Чужденец преди 4 години
До Един от Навалицата."къде и в кои нормални държави в Европа, има фирми за бързи кредити и лихвари?" -- във всички.
109
3
 
7
 
! Отговори
Един от Навалицата. преди 4 години
Възможно ли е, господин арменския "банкер" да обясни в ефир, кои народи в Европа, теглят кредит за да отидат на море във СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА!!!!! Също така, възможно ли е същият " банкер" да обясни, къде и в кои нормални държави в Европа, има фирми за бързи кредити и лихвари?
108
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-добре е изобщо да не теглиш кредит ако няма да реализираш печалба от това,ако банката печели а ти само губиш защо да си го причиняваш,това трябва да е добре обмислен акт а не импулсивно действие за задоволяване на потребности,не го слушайте банкера,той си търси клиенти,а вие търсете решения които са изгодни на вас а не на него
107
0
 
23
 
! Отговори
чшертъу преди 4 години
По-голямата част от тия дето са започнали да теглят кредити, вместо да взимат от приятели, го правят защото никой приятел вече не им дава заем. Преди годиниии, когато живеех в България беше пълно с такива приятели дето искат заем и после понеже сме приятели си мислят, че няма да нужда да връщат заема. Все пак сме приятели, аз мога да чакам години да ми върнат и половината, а те да си правят екскурзии и да си купуват всякакви бокл/уци . Когато си поискаш парите се сърдят и те изкарват лош.
106
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Омръзнало ми е от бедни приятели. Няма от кого 100лв да вземеш.
105
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето имаше луканова зима,ама борисовата е като в ГОТ-никога не свършва.
104
1
 
18
 
! Отговори
idiot преди 4 години
МИ ТО И ПРИЯТЕЛИТЕ НЯМАТ ПАРИ , ИМАТ ПАРИ ТАКИВА КЪДЕТО НЯМАТ ПРИЯТЕЛИ
103
1
 
26
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Този нагъл тип винаги е бил обикновен измамник.Никога не е бил банкер.*** лихвар си е открай време.Уникредит не е банка , а кожодерна банда.Не влизайте там.Дон Хампарцуци има заплата от 60 000 евро на месец.Познайте от кого са тези пари.
102
0
 
20
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Символи на мизерията - и приятелите нямат за даване! Затова процъфтяват този вид лихварски финансови инструменти. Държавата окончателно и тотално приключи. Вече изникват съмнения за погрешноста на Освобождението от турско!
101
1
 
3
 
! Отговори
а преди 4 години
До Левон+1, бих казал даже, къде е държавата да пресече тая грозна далавера, но ... риторичен въпрос.
100
2
 
26
 
! Отговори
65442 преди 4 години
Тоя пишман-банкер да каже как излъга хората с кредитите в "швейцарски франкове"!Хората усвояват кредита в евро, а той иска да се връщат франкове!Само в бананови република като България това е възможно!
99
3
 
16
 
! Отговори
чекист преди 4 години
смяхххх... какъв банкер е по-точно тоя?
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
велик народ сме.Дори Хан Крум е теглил бърз кредит да може да прати войската на почивка на слънчев бряг
97
1
 
24
 
! Отговори
Левон преди 4 години
Не поливайте цветята на приятелите. Вземете 1000 лв и върнете 3000!
96
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ф.С.В.Ти наистина ли вярваш, че има много българи теглещи кредит за да отидат на почивка?Аз не познавам ни един такъв.