Борисов разговаря с Конте, казал му за нашите защитни облекла

"Пандемията е бич за света, да бъдем единни и солидарни"
63
Борисов разговаря с Конте, казал му за нашите защитни облекла
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Пандемията е бич за целия свят. Няма държава, която да не е притеснена. Затова всички ние трябва да бъдем единни и солидарни, за да опазим здравето на нашите граждани и да преодолеем заразата", е заявил премиерът Бойко Борисов в телефонен разговор с премиера на Италианската република Джузепе Конте по повод разпространението на пандемията COVID-19.

Борисов е изразил подкрепа и солидарност с Италия, която е най-тежко пострадалата страна в Европа.

Двамата правителствени ръководители дискутираха ефективните мерки, които всяка една от двете държави прилага за ограничаването на вируса. По време на разговора Борисов и Конте обмениха мнения за тестове за диагностика на COVID-19, за лекарства и медицински консумативи при лечението на пациенти, съобщиха от правителствената пресслужба.

Българският премиер е подчертал, че всички държави са длъжни да продължат борбата с COVID-19 чрез непрекъсната взаимопомощ и тясно сътрудничество при обмен на успешни практики в лечението.

Борисов е изтъкнал в раговора, че наред с наложените мерки за социално ограничаване трябва да продължи и работата по смекчаване на икономическите последици от пандемията в подкрепа на бизнеса.

По време на разговора министър-председателят запозна италианския си колега с бързата и успешна реорганизация на дейността на българската индустрия по време на извънредното положение. Бойко Борисов отбеляза, че наши компании произвеждат защитни облекла, шлемове и маски, които вече са достигнали до медицинския персонал, работещ пряко с пациенти с COVID-19.

"Българската индустрия произвежда много качествени стоки. В момента се раздават за всички нуждаещи се. Днес дори ще бъдат изпратени 100 защитни облекла в Република Северна Македония", посочи в разговора българският премиер.


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
точно така *** трябва да е солидарен хайде сега да върне 4 те милиарда които присвои защото в другите държави умират по 1000 човека дневно а при *** 20 човека за 1 месец и се е нас рал вече и иска да присвоява още пари на европейците да се борил с вирусите и той
39
0
 
2
 
! Отговори
ех преди 1 месец
Аз имам приятели по цял свят. Това Меркел, Владимир, .... с всички си говоря на "ти" и ... на "бе-е-е-е ..!".
Само да ми падне и Херо Мустафа, та и на нея ще ѝ дрънкам на "амо-о-о ..!".
На висчки обичам да им казвам че познавам ... почти цял Свят.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов изтъкна, намекна, подчерта, заяви, посочи... Нищо не разбрах !!! Въобще за какво се е наложило да разговарят бе ? Конте ням ли е бил ?
37
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 месец
И Конте веднага поръчал.
36
0
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 1 месец
Сега що? Нашио дюнер ,реклама ли прави?
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
миналата сряда принцът-консорт на Дания посрещна Китайски самолет носещ един милион маски и 170 хиляди защитни облекла за медиците в Дания .Как Ви се струва сега нашия ХамБургЕр и нагол тумбак чифте пищови и много празни приказки
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хе-хе нашия празнодумец му казал за едни облекла (нещо като фЪ-16ките) които и нашите медици ги нямат, но тиквата се хвали наляво и надясно.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали Конте е получил 100 качествени облекла в джобовете на всяко една някой придал по една винетутска страница:
първо облекло - първа стр
Второ облекло - втора стр
.
.
99-то облекло - стр 99
100-тно облекло - стр 100

Колко стр има книжлето Винетутьо, написано от оня дето Крал през Май
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този вирус излезе по-голям фейк от кацането на луната.
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много качествени 100 облекла? ? ? ?

Конте контисал да чуе тази изключителна новина за 100 качествени облекла.

След разговора кооперация "Шев и Кройки" били затрупани с поръчки за 100 качествени облекла!
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В кабинета на Конте сигурно са се попиляли от смях, след като преводачката е превела Гепаджийските изцепки. (Ако приемем, че новината е истинска, започвам да изпитвам съмнения, че събития от този род изобщо се състоят)
29
1
 
6
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 1 месец
Маски, ръкавици и защитни облекла. Там е келепира сега!!
Мутафчийски, кажи на Дочоолу и Гочоолу да запрятат ръкави. Да мобилизират електората. Вместо да горят автомобилните гуми, да ги топят и да правим ръкавици от каучука.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо си е свалил маската???
Не знае ли, че вирусът може да мине през 5G телефона?
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Конте сигурно си е казал след разговора "Баси тъпия виц.'
26
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 17
Не желая да съм сънародник с лицето на снимката и да бъда отъждествяван с него!

Бойко е най-малкото зло даже бих казал че е направил най-много за повечето българи! Цвилят синчетата и дъщеричките на великите български *** и *** които някога бяха правени в шумата и се ползваха с прозвището шумкари или партизани! Докато БКП-то клати държавата *** (техен патент) повечето българи добро няма да видят, до век! :))))))))))))
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлага се на тоя и оня като фриволна жена(да не кажа по-груба дума)и ако му обърнат внимание се чувства много значим,след което събира мисирките да им се похвали,а те плю,плю,плю,плю,както сам ги имитира разнасят благата вест.
24
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Конте е един европейски глyпaк който сам набута руските хибридчици криещи се зад така наречената хуманитарно помощ "От Русия с любов". Само двама цивилни лекари 30 военни от хим. и биолог. защита и още 80 вербовчици и хибридни пропагандисти разрушители на ЕС. Вестник Ла Стампа получава анонимни заплахи за материала за ненужната руска помощ, а това което направиха руските военни в Италия е да напръскат един старчески дом с неизвестно вещество. Срам и позор за Конте и контевците като него.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След COVID-19 идва BOKOVID-BG.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко ван Хелзинк, ловеца на вируси.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов е полиглот говори свободно, български,турски,арабски,урду,пущу,езъкът на цъканията,чешки,украински,унгерски,португалски,английки,немски,руски,френски,испански,италиянски,мандарин и японски.

Спонсорирани публикации