Скатов с молба към Борисов: Позволете достъпа до планините

Не смятам, че е правилно да ходим в супера, а в планината - не
14 апр 2020 12:42, Ния Христова
69

 

Извънредното положение наложи редица забрани и ограничения в цялата страна. Една от забраните е посещението на планините. Алпинистът Атанас Скатов е изпратил писмо до министър-председателя Бойко Борисов и към ръководителя на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, с което ги призовава да променят забраната. Алпинистът сподели в ефира на Bulgaria ON AIR, че е решил да изпрати молбата си, защото той смята планината за лечебница. 

"Не смятам, че е правилно да ходим в супера, а в планината - не. Планината е прекрасно място. Там въздухът е чист и можеш да разговаряш със себе си", добави Скатов. 
 
Скатов предлага посещенията в планината да се случват на малки групи и само с контактните ни лица. Според него трябва да променим действията си в планината след появата на COVID-19 и да се стараем да не замърсяваме природата. 
 
"Убеден съм, че природата ни показва че трябва да се променим", категоричен бе Атанас Скатов.
 
Новият вирус променя изцяло плановете му. 
 
"По това време трябваше да съм в Тибет и да изкачвам връх "Шиша Пангма", разкри алпинистът и алармира, че букове на 300 години се изсичат в планината.  
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не може в планината,сега се изсичат горите,като останат само храсти,пак ще се разреши излизането,само още 2-3 месеца и приключва
54
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До някоя_си"де юре" сте права,уважаема,но "де факто" нещата стоят иначе..Айде си припомнете колко ЛГБТ прояви бяха ЗАБРАНЕНИ от въпросната "фъндъчка"!-Ще Ви припомня:-НИТО ЕДНА!..Сега си припомнете колко ПАТРИОТИЧНИ прояви бяха забранени от въпросната кукла на конци!-Ще Ви припомня:-ВСИЧКИ!!!..Та така..."Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто-да го направиш"Най-лесно се оцелява под звуците на чорбаджийската гайда..
53
1
 
1
 
! Отговори
Stoner преди 4 години
До някоя_сиКви помощи, кви 5 лева... Аз работя за много над осигурителният праг, а удръжките и данъците ми са баснословни. Хранят немалко маргинали. Всички в обкръжението ми са така. Затова не си позволявай да ми говориш по този начин, тъй като съм от малкото вече работещи (за много пари) и съм в пълното си основание да имам претенции , и изразявам мнение. А сега можеш да се смириш и да не говориш глуспости, нямащи общо с реалността. Гледай да не обедняваш и бъди здрава!
52
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Мая Маноловабих ти обърнал внимание,но ако не беше ТИ объркала "ник нейма" си..
51
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До някоя_сие,не че си права,но малко преиграваш..-Наркоманите,ЛГБТ активистите и "забранените за произнасяне на името им" прослойки,са ПОД ЗАЩИТА на ДЪРЖАВАТА и ...на "Приятели за България"..
50
2
 
2
 
! Отговори
Мая Манолова преди 4 години
До ПроСоТоТи пак си сбъркал ник нейма - трябва да е ПроСтоТо Хайде като си такъв смелчага отиди доброволец във инфекциозна болница да помагаш на заболелите от корона вирус пациенти и за да ги успокояваш можеш и да ги целуваш /господи дай здраве на тези хора - болните/ и гушкаш. Ама всички червено.гъ.зи подстрекатели и про.ти чутури сте си такива - на приказки големи а всъщност мижитурки и страхливци - като един наш обединител на нацията. Сякаш един съветски татков орган ви е правил всичките.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те са си негова собственост, откъде накъде ще ви пуска да се разхождате
48
4
 
2
 
! Отговори
Stoner преди 4 години
До някоя_сиЛельо,На теб не ти влиза в работата кой какво пуши, употребява и къде го прави. Както ти имаш право на личен избор, така и всички останали. И след като не си наясно по темата с марихуаната, не е лошо първо да се информираш и да чуеш опит и мнения от хора, употребяващи, преди да сееш приказки наизист, с чисто спекулативно-манипулативна цел. И оканините и парковете са места за здравословна разходка, тъй като заради безумжи в управлението, живеем в кутийки...затворени насила в тях
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм 'ЗА' и в парковете да се позволи за семейства и за хора които живеят заедно.
46
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя скатов пак изпълзя от пешерата.Иска да напомни за себе си и за жалкото си съществуване.Обича такива моменти,последно грухтеше докато издирваха Боян Петров,сега по време на пандемия.Може би си търси спонсор да му финансира лудостта?Или пък може да е издал някой нескопосан пътепис и се надява да увеличи продажбите му от 1 на 2 бройки(все пак са си 100% ръст)? скатов,замълчи си по добре.
45
6
 
3
 
! Отговори
Питанка преди 4 години
Някой знае ли работеща куртизанка на територията на София? Предпочитам анилингус, както и опция ''френска без'' Не държа на външен вид и килограми. Да е Българка !юБлагодаря ви.
44
9
 
5
 
! Отговори
до 49 преди 4 години
Пусна ги...сега 4 дни почивка храмовете ще с енапълнят, защото борисов от страх да не се нехареса на всички не ги затвори. Италия-Гърция храмовете са затворени, а там са доста по-набожни от нас вервай ми. Та и така не е...едните ще се ушият в планината, другите у черквата. Само виж след 2-3 седмици какво мазало ще е !
43
9
 
6
 
! Отговори
Аман преди 4 години
Аман от похотливци, от зелени, от вегани и секвата там друга *** пълна с идейки.
42
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснете тоя народ навсякъде, на воля, господин Борисов, щом като иска така. После го оставете сам да излиза от блатото, или да влиза в Рая. Нищо не се знае. Всичко е тото. Без ирония.Кому е нужно да защитавате това племе, след като е толкова настоятелно.То за да се оправи нещо, трябва да се оака.
41
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по-голямо чувство за отговорност, ако при нас се разреши сума народ ще се юрне и не само на туризъм, ами и на барбекюта, пикници, сбиркиТук има статия от вчера със снимки от парковете в Германия - не можеш да се разминеш от хора. Едни съседи в неделя заминаха някъде, сигурно на палатка, и на колата им бяха натоварени дъски за сърф.
40
1
 
5
 
! Отговори
До Просото преди 4 години
Просо ли си ечемик ли си или си само *** не знам....те не са негови ама нали куките нема те пуснат бе пич
39
3
 
10
 
! Отговори
МКII преди 4 години
До ПроСоТоТи като си толкова ербап, ходи ли вчера на протеста на Копейкин?
38
5
 
22
 
! Отговори
Сократ преди 4 години
Там въздухът е чист и можеш да разговаряш със себе си", добави Скатов.Да ама 98% не са там за да разговарят със себе си ами напротив....то са пикници, скарички,бирички,водчици ,рождени дни, свадби и кръщенета !
37
13
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
айде пак демонтиран!..Ще повторя:-Няма защо да се МОЛИТЕ на Мутрьо да ви пусне в планините!!!!-Нито Балкана,нито Родопа,нито Странджа са НЕГОВА СОБСТВЕНОСТ,та да има "правото" да ви "забрани" достъпа до тях!..както и Витоша НЕ е собственост на дядото на фъндъчка ,че да ви забрани да ходите там!!!!
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И парковете!