Ячев опонира на президента: Мерките дават резултат!

Според него икономическите се приемат добре
39

Пандемията от коронавирус удари много сериозно сектор "Туризъм". Той е един от най-ощетените отрасли от кризата в България.

Държавният глава Румен Радев заяви, че управляващите продължават да бягат от отчетност и контрол на публичните разходи. "Това е неуважение към труда на българите, които пълнят хазната и изплащат колосалните държавни заеми с цената на лишения", каза още той.

"Не мога разбера от прозореца на коя сграда в центъра на София вижда тези проблеми, явно, че той наблюдава живота от стерилна среда. Добре е да се разходи из хората и да види реално какви мерки се предприемат и как те дават резултат. В чисто епидемиологичен план България се оказа една от държавите, които се оказаха най-слабо засегнати от болестта кокоронавирус", каза зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев в предаването "Денят ON AIR".

Той подчерта, че страната ни има най-нисък процент смъртност и най-ниска заболеваемост.

"Това означава, че мерките, които превантивно бяха въведени в България, макар и не най-строгите, дадоха своя реален резултат. В момента виждаме, че някои съседни държави започват да прилагат онова, което у нас не е било забранено в периода на извънредно положение. А по отношение на икономическите мерки, които се прилагат за възстановяване на бизнеса, аз съм убеден, че всичко, което се предлага от наша страна и останалите коалиционни партньори, са добре възприети както от хората, така и от бизнеса", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Ячев нарече оценката на Радев "гола политическа".

"Имаме реалната оценка на хората, които са в бизнеса. По отношение на мярката 60/40, бяхме предпазливи и скептични от самото начало, защото това е мярка, която трудно сработва. Тя ангажира участието на работодателя в един момент, когато голяма част от средния и дребен бизнес изпитва затруднение. Още тогава пророкувахме, че от нея ще се възползват много представители на бизнеса в България", категоричен бе зам.-председателят на НФСБ.

По думите му тази мярка трябва да бъде предлагана на определени категории бизнес, тя не може да бъде прилагана за бизнеса като цяло.

"Преди 2 дни НФСБ внесохме законопроект, с който искаме промени на мерките за извънредното положение. В него е записано, че искаме прилагане на мярка 60/0 спрямо най-засегнатите, а това е туристическият бранш. Това означава, че за 3 месеца държавата трябва да поеме заплатите и осигуровките на 1/3 от персонала. През това време ангажимент към заплащането допълнително от страна на работодателя да няма", каза още Борис Ячев.


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към читател.
Разбрах те брато, голям си.
Болшинството обаче ще се чудят какво си искал да кажеш.
Щом тъпаците не са го изтрили значи, че и те не са го разчели.
Да б. ч. на б.б.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този пък кой е?
Всеки *** започна да се изказва по трипъти на ден. Взимат интифа от главния умник изглежда.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има един който като се покаже по телевизора и говори само за Ада за хладилни камиони за чували за морги и т.н. него също трябва да го свалят от екран...
27
1
 
7
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Говорител и бл..ч на б.б.
26
3
 
12
 
! Отговори
Факт преди 1 година
В парламента трябваше да е Магдалена Ташева, но договорките между патриотите вкараха ето този лизач на яслата!
25
5
 
12
 
! Отговори
чичо Пей преди 1 година
До Калеко Алеко Калеко Алеко не те ли заболя непрекъснато да се дупиш на боко.
24
4
 
19
 
! Отговори
Като преди 1 година
Дойдат гладните и разгневени тълпи тоя да излезе да им обясни,че мерките дават резултат,но едва ли ще има тая смелост или ще е жив да си изговори лъжите.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се ,че дават, но...
22
7
 
20
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Такива лизачи се въртят около тиквата за коричка хляб , а това е най-гнусното и долно нещо, защото България е на дъното във всички класации !!
21
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът беше длъжен да свика съвета за национална сигурност и щеше са е на гребена на вълната, ама проспа ситуацията
СЗО обяви пандемия, а той агитираше старците да се мъкнат на Шипка.
Животът натри носа на ,,главния военокомандващ,,.
Да връща заплатата тоя мушморок.
Той трябваше да е шеф на НОЩ. Затова е назначен, а не да опяна като вдовица
20
16
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната тиквена патерица!
Апропо, вярно ли е, че фирми, които не са на гербави депутати и са се осмелили да кандидатстват за 60/40 са скъсвани от ревизии от НАП ?
19
11
 
18
 
! Отговори
Тъпомер преди 1 година
Тоя Алеко Калеко си настоява че е по туп от ъза на слона.плямпай си не пречиш ами напротив ,да имат хората представа що е простотия.
18
21
 
27
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 1 година
Като гледам на хората как им е писнало от тия простотии и как масово никакви мерки не се спазват, НОЩният щаб няма нищо общо с това, че тоя вирус не вирее у нас. Ще излезе накрая, че просто българинът има естественаустойчивост на тия вируси.

Язък, че си съсипахме държавата само за месец и половина с тия глупави мерки!
17
2
 
24
 
! Отговори
Стойна преди 1 година
Срещу коронавирус се яде варен щъркел и се взема безлихвен кредит.
16
31
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Да се опонира на Радев е безпредметно, беквокалиста трябва да си прочете написаното както само той може, като срича, отсича и натъртва всяка дума, подобно на старшинка строил аскера на балаЛАтума преди караула ... !!!
15
45
 
19
 
! Отговори
Нищо не разбира преди 1 година
Тоя се прави на голям спец.
Нищо не разбира от финанси
Жалко за титлата - пРецедент.
Може само да оплюва и правителство и профсъюзи и доктори.
Това е политическият край на безхаберния Нищоправец от Дондуков.
14
10
 
24
 
! Отговори
агитпроп-2 преди 1 година
В България, засега, за попълване са предвидени седем броя декларации, като още не е известно дали те няма да станат 17, и дали изобщо ще ви отпуснат кредит, и още колко ще чакате. Политиката е да се протака и да се поставят бюрократични бариери, до момента в който вие да се откажете от кредита. Comprende companero?
13
6
 
24
 
! Отговори
агитпроп преди 1 година
Само за сведение. В Швейцария се попълва само един формуляр от една страница, без излишни проверки, за да ви отпуснат безлихвен кредит, гарантиран от държавата, за помощ на малки и средни фирми (KMU), за преодоляване на кризата. Половин час, след като сте пуснали формуляра, парите са вече във вашата сметка. Формуляра се подава във вашата банка и тя веднага ви отпуска кредита, след което тя си урежда сама отношенията с държавния фонд, без вие да се намесвате. Целта е бързо да ви помогнат. Разбира се има риск от колатерални щети, но този въпрос ще го разглеждат едва след като мине кризата. В Бъл
12
10
 
35
 
! Отговори
Киселяка преди 1 година
Какво работи този Ячев.
11
31
 
16
 
! Отговори
GG преди 1 година
Наведете глава, червени *** ! Власт кога ?