Ананиев издаде още 4 заповеди заради извънредната обстановка

В една от тях се уточнява как ще се изписват пациенти с COVID-19
30 юни 2020 20:45, Красимир Ангелов
108
Ананиев издаде още 4 заповеди заради извънредната обстановка

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до 15 юли, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Накратко, новото в заповедите е:

В заповедта за влизането на територията на България се посочва, че забраната за влизане в не се отнася и за лица, пътуващи с цел обучение за осъществяване на дейности по приключването на учебната 2019/2020 г., както и за практически обучения и изпити по практика и за подготовката на учебната 2020/2021 г., когато е невъзможно тези дейности да се реализират от разстояние.

Още по темата
В заповедта за задължителната изолация и/или болнично лечение е посочено, че лицата – потвърдени случаи на COVID-19, се изписват от лечебно заведение след преценка на лекуващия лекар на състоянието на пациента и изпълнение на едно от следните условия: документирани минимум 10 дни от началото на клиничните оплаквания за COVID-19 и минимум три допълнителни дни без оплаквания (вкл. без повишаване на телесната температура без прием на антипиретици и без респираторни симптоми); или два отрицателни резултата от изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 от проби, взети в два последователни дни.

Лицата, при които се налага прилагане на последваща медицинска грижа в лечебно заведение, лицата, настанени в места, в които се предоставят социални услуги, и тези с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия поради съжителство с хора от рискови групи, се изписват от болници след два отрицателни PCR резултата от проби, взети в два последователни дни.

В заповедта за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на България изрично е разписано, че всички лица, когато се намират в закрити обществени места, в т. ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, национални центрове по проблемите на общественото здраве, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, железопътни гари и автогари, летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др., са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.). Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, както и за спортуващите на закрито за времето на физическата дейност.

В заповедта, с която се въвеждат временни противоепидемични мерки е посочено, че при провеждане на финала за купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив на националния стадион "Васил Левски" се допускат до 3000 души в сектор, през една седалка, през един ред и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
И децата ще го мразят до гроб.Куха лейка.
66
0
 
2
 
! Отговори
komitataда преди 3 години
Ананиев квот му кажат туй си пуска ,явно обаче за футбола мерките са други там лобито е друго и пак става дума з а пари
65
0
 
2
 
! Отговори
За мног пари! преди 3 години
За пари и с Бацилус Булгарикус ще се борят ананиевци, нощници, балтовци и сие.
64
0
 
4
 
! Отговори
мед сестра преди 3 години
Не изпълнявам заповеди на дементни дър,таци и на алчни прос,таци!
63
1
 
2
 
! Отговори
до 64 преди 3 години
да те сложиме тебе, и без това не спазва(ш)те нищо.
62
1
 
3
 
! Отговори
Пешоглавия Орел преди 3 години
Коронка чао,коронка чао чао чао чао
61
3
 
7
 
! Отговори
Избягал преди 3 години
В Австрия отдавна всичко работи и маските не са нужни.
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Киро не е ли пенсионер,та по цял ден се поти да пише заповеди?
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маска ще нося, но ме притеснява какъв цвят да бъде.Ако е бяла, някой може да се обиди.Ако е черна - другАко е чернена- индианците може да се засегнат и да мислят,че ги поднасят.Ако е шарена, може да ми ,, излезе късмета,, в навалицата с някое хомо .Безцветни шлемове има, ама не са ефикасни без маска.Всъщност маските, които се предлагат дискриминират единствено глухонемите хора.Затова вече има маски с прозрачна лента пред устатата, за да четат по устните глухонемите хора.
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо писане на заповеди падна.В края на мандата си Киро ще се конкурира с бай Тошовите томове литература.Без майтап,обаче, наложително е да ги издадат тия заповеди в отделна книжка, защото със скоростта,с която се издават, няма начин човек да не наруши някоя от тях.
57
0
 
9
 
! Отговори
ученик преди 3 години
Сенилният попикаващ се старец Анани пак нови олигофренииБате..Най накрая да идва тази корона за да омита от планетата всички сенилни старчетабезмозък щото съсипаха всичко! Подкрепям с 2 ръце масови ваксинации тестове и бабранителен режим да напускат домовете старчетата
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩОТО ТРЯБВА УВОЛНЕНИТЕ ОТ ТУРИСТ. БИЗНЕС И ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ ЗАВОДИ ДА ИЗЛЯЗАТ ПРЕД МС НА ПРОТЕСТ, АМА НАЛИ СМЕ РОБКО ПЛЕМЕ....
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ТАЯ КАЛИНКА ПОДПИСВА КАКВОТО Й ДАДАТ КАТО НЕНО ДИМОВ И ВСИКИ ДРУГИ ГЕРБАДЖИЙСКИ ***!ЗАПОВЕДИ ИЗДАВАЛ!ТОЙ Е *** КАТО Г.З....
54
0
 
18
 
! Отговори
фен на Локо преди 3 години
КОЙ сложи този човек да отговаря за здравето на нацията?
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GFRТая снимка е поне 3 годишна.
52
1
 
13
 
! Отговори
GFR преди 3 години
ДЕДО АНАНИ ШО СИ БЕЗ МАСКА ?......
51
3
 
2
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
Ананиев,чух че цялото ръководство на БСП Пловдив е заразено със свински грип.Трябва незабавна карантина.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчиски!
49
0
 
7
 
! Отговори
За пари става въпрос преди 3 години
До Анонимендо 66Как защо бе, колега? Защото става въпрос за пари по "пътека"!За това бай Киро счетоводителА издава такива заповеди.Ще превеждат на болниците едни кинти, пък после ти - осигурен, за едната кардиограма ще си плащаш.
48
0
 
17
 
! Отговори
Балкански Селяндури преди 3 години
В офис сградата с маски а в чалгарниците без.На стадиона с 3000 човека без а на гарата със.Те феновете гаранция ще спазват правилот о за през седалка..........немога да повярвам колко са зле.Смяхте се на плешивата главица като Ви каза че ще се м.р.е......Аз ли нещо не вдявам или тотално са изпуснати нещата от контрол.