Грешка на властта би било да обедини всички опозиционери

След изборите трудно ще се сглоби конструкция в парламента
Обновена: 14 юли 2020 14:16 | 14 юли 2020 14:13, Камелия Цветанова
32

Петата вечер на протести срещу правителството премина сравнително спокойно. В София полицейското присъствие беше засилено. Ще подаде ли правителството оставка?

"Не стихва напрежението, ритмично е замислено. Талантливи са обикновено организаторите на тези протести. В дългосрочен план тези неща са полезни за обществото", каза за "България сутрин" политологът Първан Симеонов.

Още по темата

Според него Борисов оценява като грешка преди случаи, в които е катапултирал.

"Малко мечешка услуга за протеста е позицията на американското посолство. В протеста засега има и "червена съставка", но в него се събраха всички опозиции. Само Цветанов не е на площада, но и той се изказа", подчерта политологът.

По думите на Симеонов този протест вероятно ще се опита да ескалира, а огромната грешка на властта е да събереш всичките си противници в един отбор.

"Отдавна тегне хипотезата, че Западът няма нищо против сегашното управление в България. До този момент от Европа нямат нищо против Борисов, той е доста добре поставен навън. В България големите промени стават при 3-4 фактора: рязко обедняване, външен фактор, голяма политическа поръчка", отбеляза Първан Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Toй добави, че тези, които са готови за избори сега, не са опозиционните партии.

"Да, България" напипа такъв обществен нерв, но другите готови за избори са ГЕРБ и ДПС. Да не стане размиване - това е най-голямата опасност, а втората е парламентарната ваканция", смята Симеонов.

Политологът е на мнение, че ВМРО има по естествен път симпатии към това, което се случи на плаж "Росенец".
"В ГЕРБ в последно време расте Дончев, който е дясно-либерално настроен. Това е потенциално бъдеще за ГЕРБ, но с тези протести това става по-трудно. Много труден парламент се очертава после, трудно може да се сглоби конструкция", посочи Първан Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
русенец преди 3 години
До Слепи ли стеи чака указания за служебно правителство
25
0
 
1
 
! Отговори
русенец преди 3 години
До българини за това ли БСП отстрани моментално Паунов
24
1
 
1
 
! Отговори
БатБулгар преди 3 години
Напротив - нека да ги обединят всичките и да ги бият на следващите избори. Евала на Бойко и ГЕРБ, евала за търпенито.Мутрите и криминалните хора от целия преход за последните 30г, СА ДНЕС ОПОЗИЦИЯ. Разберете го най-после.... плажуващи и протестиращи! БОЙКО Е ЧОВЕКА, закого ВАНГА ГОВОРИ.
23
3
 
3
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Бойко и гербаджиите просто няма какво друго да кажат, освен че ще се държат до последно. Но толкова по зле за тях.Преди Бойко успяваше да подаде навреме оставка за да спечели пак следващите избори. Този път обаче президентът Радев го заклещи в ъгъла като му поиска оставката. Няма как да я подаде и след това пак да се представя като "баш бабаит".Нека се държи до последно - и ще загуби като за последно.
22
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
Леле леле. Хиляди приказки за обобщение с няколко думи ситуацията! Протеста възникна съвсем спонтанно! И интересното в случая е.Че БСП Не присъства на площада До този момент! Там бях безпристрастни Най вече Изключително само МЛАДИ ХОРА! Които е смешно да се мисли даже Че са " платени"! Тези хора искат Ново управление! Партията ГЕРБ е прогнила от корупция вече 10 г. Вожда и д-р Борисов. Ръководи авторитарно всичко в държавата! Стига вече! Искаме промяна! И те ще дойде! Време е старото да си ходи!
21
2
 
1
 
! Отговори
грешка на опозицията преди 3 години
грешка на опозицията е да се обедини със всеки които е в опозиция.Целта не оправдават средствата.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До изоставиха Бойко. Няма да стане, товаришч от една поръчкова статия в Дойче веле.
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо бая сте се загрижил за това управление бе! Сакън да се разтури, че ви ще спрат паричките а?! Светът няма да се свърши и без Тиквата, това може да сте сигурни
18
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Какво сте се вторачили в Пеевски! Той е само кукла на конци! Ако можете, вижте кой се крие в сянката - кукловодите му! Ако не слуша ще му се случи същото като на Николай Банев, Ветко Арабаджиев, Миньо Стайков....! Ако го погнат и се усети навреме ще дояжда остатъците някъде като Галеви, Веска Меджидиева в ЮАР, Цветан Василев в Сърбия, Васил Божков в Дубай! А може и да изчезне без следа! Паметливите могат да допълнят списъка!
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доган защо да го обичате.Него има кой да го обича,чалгаджийките и неговите хорица от Катуница.Той никога не е бил български политик,а смесица от някакво терористично крило преди 1989 и политическа група за натиск на чужди сили в България.Това само в България може да се случи.Но нали затова ни командват и от посолството.
16
2
 
7
 
! Отговори
манолов преди 3 години
До Слепи ли стене само че са слепи но и много г упави
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахмет Доган и Пеевски са мафия! По-малка и не толкова опасна колкото божков, но са пак мафия. Пеевски от години краде от държавата и върти далаверки. Ахмет Доган пък е замесен във половината незаконни строежи на хотели (някой от които в природни резервати и зони НАТУРА на ЕС)Двамата заслужават да бъдат мразени и то с чисто сърце!
14
4
 
14
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Пеевски е Франкенщайнът на нашата политическа система - рожба на нашето време.Защо да го мразим, като сме го сътворили самите ние.
13
4
 
21
 
! Отговори
Пеевски е нагъл! преди 3 години
Факт е че никой не харесва Пеевски и Доган. Пеевски от години е за затвора. Последната му изцепка беше когато само преди месеци открандна парите от Българската банка с които трябваше да се подпомогнат бизнесите на хората за да се справят със икономическите последици корона вируса!Никой в България не харесва Пеевски и не разбирам защо управлението го търпи?!
12
22
 
14
 
! Отговори
Слепи ли сте преди 3 години
Митингът се финансира от Черепахата и слугите му. А президентът е само кукла на конци.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разбира се че е голяма грешка - най-голямата сега ще тръгнт с кюлчета да агитират противници дето могат да издънят протестане забравяйте че правосъдния министър е бившщ съветник в софийска община от бспа тома биков дето 2012 година каза че борисав е единствения премиер който ако не спечели изборите ще завърши в затвора пък беше от партията на кунева тогаватърсят се нови притежатели на кюлчета от опозиционерите
10
12
 
13
 
! Отговори
Нищо няма да има преди 3 години
Най-много да ни залее нова вълна от корона-вирус откъм центъра на София.И за това ще е виновен най-много оня със зелените чорапки.
9
11
 
32
 
! Отговори
Изоставиха Бойко преди 3 години
Какво да четем Дойче Веле? И там разсипаха Борисов и от там заявиха, че няма друг ход освен оставка. Всичките му външни съюзници се дистанцираха от него.
8
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рязкото обедняване всички го предчувстват, а и Борисов твърдо го обеща. Така че защо да се чака есента и зимата?
7
5
 
12
 
! Отговори
Цъ преди 3 години
Не е вярно, бавят се защото раздават пак парите на народа, четете DW , тролчетата за вас в края на месеца няма да има,какъв кеф, ще сте си изгорили до тогава патроните.