Хранителна терапия с пробиотици помага за лечението на коронавирус?

Лекари твърдят, че клетъчният имунитет също е от значение
Обновена: 15 юли 2020 10:46 | 15 юли 2020 09:15, Ния Христова
26

Едва ли е останал някой, който не е разбрал, че COVID-19 се размножава и предава бързо от човек на човек, създавайки нови разновидности и мутации. Малко и недостатъчно обаче е познанието за онези полезни бактерии, наречени пробиотици, който населяват нашето тяло, които също имат своите щамове, но могат да укрепят здравето ни. 
 
"Според проучване от Монпелие, което изследва държави с ниска смъртност в резултат на COVID-19, техните народи имат ферментирали храни в менюто си. Сред тях са сме дори ние българите, друг пример за това са японците", каза проф. Никола Александров в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той обясни, че от около месец и половина се дава пробиотична храна на хоспитализирани хора в Плевен, а резултатите са повече от впечатляващи.
 
"COVID-19 е сериозно заболяване и има дълъг възстановителен процес. Вирусите не ги приемаме толкова с дихателните пътища, колкото с червата. Имунитетът ни е вътре в тялото", подчерта той.
 
По думите на д-р Даниела Петрова, клетъчният имунитет също е от значение.
 
"Той е този, който трябва да се справи с коронавируса", посочи тя. 
 
"По отношение на изворната вода - изолирахме 8 киселомлечни бактерии, минахме клинични изпитания и проверки в САЩ, преди да получим и съответната диплома", допълни д-р Петрова. 
 
Тя смята, че изворната вода създава клетъчен имунитет, точно като в приказката за живата вода. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
GodisSavior888 преди 3 години
Доколкото знам едно от ястията в японската кухня Нато (ферментирали бобови зърна?) е богато на витамин К2, както и на ензима натокиназа. Изглежда натокиназата способства за разграждането на тромби и оздравява сърдечно-съдовата система. Възможно е чрез този механизъм да помага срещу Ковид-19, тъй като при него има сведения за образуване на тромби, които може да причиняват усложненията при този вирус. Друго, на което попаднах, че японците пият традиционно зелен чай, които съдържа кверцетин.
22
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Този господин професор лекува всякакви болести с тия пробиотици - заблудата е пълна за хората а рекламата е невероятна !!!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кисело мляко по БДС ! - такова отдавна няма , това че го пише на опаковката не значи ,че отговаря на стандартите.А за пробиотиците и пребиотиците ! - пълна заблуда.Ядем отровите и после пийте пробиотици , пък напоследък и за бебета има ! - тотална глупост.
20
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Не ги слушайте какво говорят тия двамата, имат фирма дето ги правят тия прословути пробиотици и гледат да си пробутат *** на хората / НЕ СТРУВАТ нито като качество, а пък са маса пари/Хора яжте си хубаво кисело мляко по БДС и там си набавяте пробиотичните полезни бактерии четете етикетите , не се залъгвайте по благите приказки на говорищите тук.
19
0
 
0
 
! Отговори
Кака МагдаТ преди 3 години
Браво! Нашите учени са признати навсякъде в света! Всички знаем, че до 80 % от имунните клетки се намират в червата, а пробитоците именно тях подсилават. Най-добрите пробиотици зса българските на Пробиен и постоянно ги взимаме, а зимата ядем и ферменирали хранили. Хората са обяснили защо. Не е нужно да залитаме на най-скъпото, тези Пробиен са с най-прилични пари!
18
1
 
3
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Винаги когато имам простуда и пия антибиотик взимам и пробиотик както и когато имам проблем с корема.И винаги гледам да има нещо за здрави черва .От там тръгва всичко и рака.От 6 години не съм пила чешмяна вода само изворна трапезна и само при грип минерална.Просто след хронично заболяване ,което ми откриха после доста пъти пробвах с чешмяна но ме хваща разстройство и ми пада кръвното и все намират някъкъв конски нещо си там бактерия вид.
17
0
 
6
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
А така! А постоянно ми разправят че, туршията и киселото мляко са били селяния. Селяния-селяния, ама короната само като хрема я караш, а гражданеещите се с хайвер - в болница с помпички да дишат!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до СлучаенАз това му говоря на Барбаганя от 4 месеца, ама той превръзки, тампони, маски, памперси, ръкавици, дистанции, не това лекарство другото, ся някви тука по *** медицина ме обеждават, че трябва да пия по един казан таратор, и да охрупан на хората граните в зайчарника... А онези на запад дирят БЦЖ като маниаци на стари съкровища - що ли?
15
0
 
6
 
! Отговори
Случаен преди 3 години
Пълни глупости. Ако японците и ние нямахме БЦЖ картината щеше да е като в западна Европа и щатите.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Социално дистанциранТи май взе да се правиш на интересен за някой +, а?Що не си ядеш лааайната, щото са най-полезни!
13
1
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 3 години
Тичайте в аптеките да купувате скъпи пробиотици
12
1
 
3
 
! Отговори
Социално дистанциран преди 3 години
До Анонимен 10:Е тука ме изгуби: "да ядеш от всичко" - яж пържен чипс с гранясало олио, тесто, рафинирани храни и после ела да ми се похвалиш, че си здрав ;)
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да видим дали от утре ще започнат да измират по 1000 човека, след 50 хилядни протести! Ще започнат, ама на дедовия...
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ми лекуват вирус с диети!За Бога, що за пореден тъ пизъм?!------------------------------------------------Не, няма да го лекуваме с диети. Ще натъпчем пробиотиците в хапче и ще ти го продадем за 100 долара и ти с радост ще си го купиш и изпиеш, защото ти е толкова акъла! Аман от двойкаджии.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Социално дистанциранМного ще знаеш какво ядеш ти от магазините!Въпроса не е какво ще ядеш, а да ядеш от всичко в нормални пропорции. Тялото е химия, и прекалиш ли с дозировките, почват проблемите и без вирус! Имунната състема се изгражда до 16 години, след това само се поддържа. Пропуснал ли си - пътник си...
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Който има уши да слуша, нека слуша" се казва в една стара книга, но *** не обича да чете
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вън корумпирания бандит борисов!!!
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пробиотици, хомеотерапии...пълни простотии.
5
1
 
9
 
! Отговори
Социално дистанциран преди 3 години
Да обясня на учудените и стресираните по-долу:Да, точно така е. Най-мощното "лекарство" срещу този и всякакви други вируси е собствената ни имунна система. Само че, за да работи ефективно, тя трябва да се поддържа в отлично състояние. Пробиотиците или "добрите бактерии" се грижат за този баланс. Затова е много важно дали се тъпчем в Макдоналдс или се храним здравословно, включително и с пробиотични ферментирали храни.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вие какво мислите, че са пробиотиците, бе? Полезните бактерии, които са в истинското кисело мляко и домашните туршии. И наистина са много полезни и за здрави, и за болни. Наричат ги пробиотици, като ги изсушат и ги набутат в хапове, иначе са си млечно-киселите бактерии.