След промените: Идва ли краят на вечните длъжници?

Адвокат с анализ на промените в Закона за задълженията и договорите
23 юли 2020 21:15, Красимир Ангелов
6

С промени в Закона за задълженията и договорите депутатите гласуваха на първо четене въвеждането на 10-годишна абсолютна погасителна давност по отношение на частните задължения на физическите лица.

Още по темата
Предложението за измененията е на "Обединени патриоти".

А мотивът - България е единствената държава в Европейския съюз, в която все още съществува т.нар. дългово робство.

Какво обаче реално се променя – разговор с адвокат Драгомир Симеонов в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR.


6
Още от Образование
10 предимства на дуалното обучение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Авб преди 2 седмици
Колектори изкупуват дългове 3-5% от стойността без лихвите, и почва яка капачка. Банковите кредити са застраховани и банките не губят нищо. Големите губещи са колекторите и затова тяхната съпротива е огромна, включително и винанси ране на протестите за да не бъде приет закона на второ четене. Мая Манолова в нейния проектозакон има много скрити вратички дълговете да нямат 10 г. давност, в полза на колекторите е.
5
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 2 седмици
Колектори сте най голямото зло след мутрите и наркотърговците. Искате вечни роби и за 1000лв да ви плащат доживотно по 100 лв на месец и дълга да расте. Браво за закона и да го приемат и на второ четене преди да дават оставка. Българите не са роби колекторче.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 1 , а как ще накараш мутрите и кредитните милионери да си върнат милионите ?
3
3
 
4
 
! Отговори
ХАН КРУМ преди 2 седмици
ПАРДОМ БОИКО ШЕ ПОКРИЕ ВСИЧКО.НЕ БОЖИКО.
2
3
 
4
 
! Отговори
ХАН КРУМ преди 2 седмици
НИКОИ НЕ ТИ ИЗКА МНЕНИЕТО БЖИКО ШЕ ПОКРИЕ ВСИЧКО ОД ЧЕКМЕЖЕТО.А ТИ ТРАИ.
1
11
 
7
 
! Отговори
Не съм съгласен преди 2 седмици
Всеки трябва да плаща. Щом си взел - ще връщаш. Виж, ако останеш на улицата, ама съвсем на улицата, добре. Ама това че си останал без работа, че всяка вечер бухаш ракия а в същото време ревеш че нямаш пари и работа - не не и не. Ще си плащаш. И това че нямаш работа не е оправдание. За 10 години не можеш да си намериш работа ли? Ми как живееш тогава бре, на фотосинтеза ли??? На тарикато се правят и не плащат. Няма такива работи.