Мерките срещу коронакризата - за подпомагане на икономиката!

Борис Ячев: Оповестяването им не е резултат от протестите
Обновена: 27 юли 2020 22:17 | 27 юли 2020 22:14, Веселина Йорданова
19

Правителството обяви мерките, които ще бъдат въведени от 1 август за справяне с последствията от коронакризата. Близо 2 млрд. лева ще бъдат отпуснати от националния бюджет за социално-икономически мерки. 67 млн. лева ще отидат за медиците, ангажирани в борбата с коронавируса.

Трябва да се подчертае, че оповестяването на мерките е резултат от преодоляване на кризата, а не на това, че има протестиращи по улиците. Това каза за "Денят ON AIR" зам-председателят на НФСБ Борис Ячев.

По думите му по-голямата част са социални мерки, а по-малката за подпомагане на икономиката на страната.

Икономическите мерки са в няколко направления, една от тях е за туроператорските фирми и туристическите агенции. Те ликвидират последиците в безработицата, уточни той за Bulgaria ON AIR.

Според него всяка промяна в данъчния ангажимент е в полза и помага на бизнеса.

"Ваучерите от 210 лева за ползване по българските курорти са заслуга на НФСБ. Като пари това са 8 млн. лева, които ще влязат директно в туристическия бранш", обясни Ячев.

"По отношение на социалните и финансовите мерки - те са, за да се подпомогнат най-пострадалите хора, сред които са пенсионерите. Те ще получат по 50 лева в следващите 3 месеца. Това не отменя ангажимента за достигане на минималната пенсия до ниво 300 лева", обясни събеседникът.

"17 млн. лева ще отидат целево за държавни и общински болници, които ще могат да изградят инфекциозни отделения, за което някои в момента нямат бюджет", подчерта още той.


19
Още от София
Протестът - за ценности, не за доходи, какво ще се случи?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 2 седмици
Колко от тези пари ще отидат в чекмеджетата и по нощните шкафчета?
15
0
 
3
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 седмици
А можеха просто да не затварят държавата и икономиката, вместо сега да полагат неимоверни усилия да поправят грешката си.

Не съм съгласен да се раздават наляво и надясно пари от МОИТЕ данъци, за да си купуват индулгенции и да си правят предизборен PR.

A ако само оставката на правителството ще доведе до отпадане на извънредното положение, така да бъде! ОСТАВКА !!!
14
1
 
3
 
! Отговори
АК-47 преди 2 седмици
Този чува ли се какво говори? Къде бяхте досега, 4 месеца ли умувахте за тези хаотични мерки, свързани с ковидепидемията. Естествено, че за в резултат на протестите. Италия ви каза, Бразилия сме на Европа.
13
1
 
5
 
! Отговори
Гневен преди 2 седмици
Тоя като лъже дали сам си вярва?! Безсрамни демагози и крадци,БЪЛГАРОУБИЙЦИ!!! БЪЛГАРИТЕ не сме амеби,нито чехълчета! Ние сме достоен народ,преживял цели 13 века!!! Няма да ви позволим повече да се гаврите с нас!!! С *** ***те си номера можете да менкате само циг**те,вашите избиратели.Знаем какви лъжци и ментарджии сте,затова ви следим с ШИРОКО ОТВОРЕНИ ОЧИ! Данайският прах,който ни хвърляте в очите няма да ни заслепи,защото не сме ненаситно алчни като вас! ОСТАВКА !НЕЗАБАВНО!
12
2
 
4
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 2 седмици
Реално погледнато от кризата всеки човек е ощетен малко или много финансово ,битово,психически,че дори и физически! Не говорим само за бизнеса ,а за народа ! Повярвайте 80% от работниците не усещат ,ако работодателят им е облагодетелстван финансово от държавата,дори напротив!Добре е ,че се обръща внимание на пенсионерите,но с 50лв. не е достойно - пари за семки! И пак държавата остава мащеха за много българи!
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Може ли да попитам КАК 9% ДДС за бирата ще "подпомага" икономиката???????
М???
Или дават на простото плееме да порка и да си трае?!
Много сте глупави , ейййй.
Тоя селски тарикат от Банкя ви разказа играта.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Мерките" ще минат под мотот "Едно за вас 5 за мен".
Етот това са "мерките".
Гарантирано от Боко-пачката.
Тоя раздава кинтите все едно държавата му е бащиния.
А племето глупаво си трае ли трае.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Борис Ячев: Оповестяването им не е резултат от протестите"

А не бе, от лятното слънцестоене е....ХА-ХА-ХА

Искат да ви запушат устите с малко от кинтите които окрадоха от ВАС !!
8
1
 
9
 
! Отговори
Дедо Гошо преди 2 седмици
Малкият учител от Петрич стана голям специалист по всичко.Вече не му стигат крадените пари от ВМРО, иска и от герб, затова е готов да направи всякакъв " анализ".
7
3
 
9
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
От тук нататък държавата ще пречи на дребния и среден бизнес. Тези помощи са прах в очите. Ковид19 е измама служеща за ограничаване правата на хората.
6
1
 
3
 
! Отговори
Радослав Радев преди 2 седмици
Ами брат Ко няма програми как ще живеем аз живея по програми цял живот и наготово не съм изкарал нищо на мен се мъкне всичко понеже аз оправям с власта съм винаги ядене пиене всичко е мое аз командвам с бизнес колегата си тои ходи по оферти аз прибирам
5
6
 
3
 
! Отговори
Ауу преди 2 седмици
Мерките ме усъройват. Ще помогнат на много социално слаби хора. Добро начало.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мерките са като се махне корони кризата която незнаино колко ще продължи
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какви мерки???Освен див популизъм и ежедневно пъчене по медиите с цел спасяване на власта която е придобил(тиквата)друго НЯМААААА!
2
3
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 седмици
Жълти стотинки за народа в края на...тиквения мандат.Така е защото всичко е...окрадено от приближените до...власта.Долу Герб и крепителите на хунтата.Да идват други...управници;от кухата Тиква няма какво да чакаме...повече.
1
2
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Мерките са за спасяване на кожата...
Демокрация е. Брюкселска демокрация.