Доц. Кунчев: В последния месец тежестта на COVID-19 стана по-голяма

Случаи на коронавирус в училищата ще има, предупреди той
28 авг 2020 09:21, Нели Христова
46
Доц. Кунчев: В последния месец тежестта на COVID-19 стана по-голяма
Снимка: БГНЕС

В последния месец тежестта на COVID-19 стана по-голяма. Това ни притеснява, коментира пред Нова телевизия държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Според него проблемът напоследък се неглижира в обществото. И призна, че за ЕС може и да сме с най-висока смъртност.

"Последните дни имаше доста висок брой на починалите", коментира доц. Кунчев.

Още по темата
Що се отнася до деня рекордьор, в който бяха отчетени 18 починали, той поясни, че там са били събрани случаите от 2-3 дни. "Очевидно в някои по-малки болници техническите кадри не работят събота и неделя и остават в понеделник да отчитат цялата бройка. Това е нарушение", поясни държавният здравен инспектор.

Данните за високата смъртност се анализират. Една от възможните причини, за да се случва това, е, че заразата засегна много възрастни хора, в старчески домове.

Въпреки това има тенденция за намаляване на случаите на заразени и доц. Кунчев изрази надежда тя да продължи.

Относно началото на учебната година, той коментира, че там ще се случва това, което се случва в обществото. "Ако са високи данните в обществото, ще го има и в училище. Никой не трябва да си прави илюзията, че училищата могат да бъдат остров на благоденствието. Съсредоточаване върху училищата натоварва обществото с нереалистични очаквания. Случаи там ще има", смята доц. Кунчев.

Той коментира и въпроса с бъдещите ваксини.

"Ясно е, че ще е безплатна за всички, които желаят. Мен повече ме притеснява кога ще дойде и колко ще е ефективна", заяви държавният здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Процент Локумчев!
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ивайло ИвановДа така е! Нали обаче вече са пуснали печатницата за пари - евра, долари....! Само изчакай няколко месеца и ще видиш каква криза са заформили! Сега са леките трусове! Това диво строителство дето се строи сега ще се продава по две за лев като преди 10 години! По морето руснаците отдавна продават и няма кой да купува?! И само строителството ли?
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В последния месец тежестта на COVID-19 стана по-голяма."Само на Кантарджиев кантара може така да тегли!?Всичките му числа,цифри (той упорито бърка число и цифра) са в противоречие с worldometer!При този достъп до официална информация да ги ръси такива бисери! И се жалва, че не му вярват и че: "проблемът напоследък се неглижира в обществото"!Думата неглиже е англо-френска и значи - "ОБЛЕЧЕН КАТО ЗА У ДОМА, НЕ ЗА ПРЕД ХОРАТА", т.е. проблема става дребен и незаслужаващ внимание.
27
1
 
4
 
! Отговори
Ивайло Иванов преди 3 години
Според истинските специалисти 5-10 години трябва да се тества една ваксина и % на странични ефекти трябва да е по-малък отколкото вредата от дадена болест... Но след такъв период от време вероятно ще се появят няколко нови вируса преди да има ваксина за този... По-добре да си живеем живота на спокойствие, отколкото всеки ден да умираме от страх :) .
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма безплатен обяд (ваксина)
25
1
 
3
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До ОризероОще по-лошо е - понякога даже те и лекуват.По метода на италианските болници ит началото на епидемията, когато погребваха пациентите им в чували.
24
1
 
1
 
! Отговори
Handel преди 3 години
А жбре, Пънчев, нали точно миналата седмица каза точно обратното?
23
3
 
10
 
! Отговори
Оризеро преди 3 години
3 месеза не съм се прибирал в БГто, но сега ще трябва защото се очаква децата да тръгнат на училище присъствено. И какво ще стане недай си боже, от това което да тук разбрах НИКОИ в БГ не проследява контактните, никой не прави изследвания безплатно, и никой не те лекува/освен ако не си депутат или министър/ При всичкия този самотек, след 3 месеца измрелите пенсионери ще са с 40 % повече и за съжаление ще са виновни внучетата...ЗАЩО не си върши работата РЗИ? статистиката има кой да я пише!
22
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса уж не съществува според плоските ви мозъци, но около мен 3ма човка починаха от него. Рано или късно действителността, ще ви връхлети като товарен влак и тогава не ви знам какво ще правите. То само пълни *** и *** отричат вируса. А това пускане на децата на училище присъствено е престъпление. Ще увредят в буквалния смисъл бъдещето на България. За който не вярва да отиде доброволец в някоя болница и ще може да види COVID 19 с очите си.
21
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече има ваксинирани сред най-богатите ни сънародници... Още от преди 2 месеца. Затова толкова спокойно са решили да съберат децата в училищата... Все пак и жертви трябва да има. Простолюдието сме просто oвце за тях.
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Безплатната" ваксината се плаща от държавата, тоест от данъкоплатеца. Една такава ваксина струва около 300 евро които държавата плаща. Урсула е сключила договор с фарма концерни за закупуване на около 1 милиард ваксини при положение, че ЕС е 600 милиона. При това ваксините не са разработени още, когато ги разработят ЕС ще ги купи, същата история както България с Ф-16.
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързият крах на либералния демократичен глобален ред травмира много от бившите му жители, оставяйки ги политически бездомници, залитащи през сегашния разрушен пейзаж в състояние на объркана скръб и надежда, че по някакъв начин старата реалност може да бъде възстановена. Както удавник се хваща за сламка, така сега се правят опити за запазване на статуквото с всяване на страх от вируси, въвеждане на изънредни мерки принуждаване на населението да носи намордници.
18
14
 
13
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Мммм, безплатна ваксина! Браво Българино! Радвай се! Един сатанист-милиардер-психопат-евреин ще надупчи теб и децата ти с безплатни ваксини!
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и сега следва септември в световен мащаб да затворят всички държави... така и така годината е тръгнала на извънредни положения...
16
9
 
18
 
! Отговори
Ефрейтор Коронков преди 3 години
Мошеник! Къде ви е тежестта бе? Бройката в интензивните почти не е мръднала. Близките на починали разбират след дни, че те видите ли станали жертви на Ковид. Хора без никакви симптоми са принудени по един или друг начин да се тестват и се оказват "заразени". После лежат две седмици в къщи и лапат мухи. Да ви таковам на пандемията!
15
7
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Колкото повече не умираме от Ковид ,толкова повече ни казват ,че ще умираме от Ковид !
14
17
 
1
 
! Отговори
Златина преди 3 години
Стана страшнооо! Наистина се плаша!
13
11
 
8
 
! Отговори
офф преди 3 години
До Баи- ти от коя лудница пишеш? Няма епидемия! Децата без маски да тръгват на училище!
12
6
 
11
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Имаш тежест в мозъка! Никой не ви вярва. Освен в тролеите, никъде не слагат маски!
11
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като започне учебната година ще стане още по-тежко.