Проф. Балтов: Отново отиваме към пик, заразените ще се увеличават

Ние се подготвяме за по-лошия сценарий, заяви той
25 сеп 2020 09:03, Нели Христова
259
Проф. Балтов: Отново отиваме към пик, заразените ще се увеличават
Снимка: БГНЕС

Днес има вече 290 нови случая, активните наближават към 5000, отново отиваме към онзи пик преди двата летни месеца. Това отпускане и неглижиране в света и Европа ще доведе до лоши резултати, прогнозира пред БНТ директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Той посочи, че в следващите 15 дни очаква да има сериозно увеличение на случаите.

"Виждате няколко дни при лошо време веднага се вдигнаха случаите, сметнете какво ще бъде ноември месец. Ние се подготвяме за по-лошия сценарий", заяви директорът на "Пирогов".

Още по темата

Прогнозите, че около 20 000 случая ще има до края на септември се оправдават. До края на ноември може би ще достигнат до 30 000 случая. Трябва да мислим някакъв нов тип схема. Има определени райони, в които ще трябват може би по-тежки мерки. Смятам, че трябва да има едно затягане на мерките, но не по онзи начин, който беше, каза Балтов.

По негови думи в "Пирогов" леки случаи няма. "Това, че някой смята, че няма COVID си е негов проблем. Унгарците вече ни минаха по бройка активни случаи. В момента легловата база, която имаме, е достатъчна. Беше много удачно да се направи отделна болница за COVID. Проблемът в България е, че няма кой да обслужва тези болници. Смятам, че няколко болници поемат тежкия удар в момента", обясни проф. Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
KZLНали ти казах онзи ден - чакаме нагледна демонстрация и показно от теб. Покажи на тия хора как се мяткаш като чорбар за дузпа и Барба Ганьос за 30 шекелчета.
128
10
 
12
 
! Отговори
Долен лъжец е тоз преди 3 години
"Проф. Балтов: Отново отиваме към пик, заразените ще се увеличават"Отиваш на пик ти, на Мачу Пикчку-то си отиваш, Балтов. И да не се връщаш оттам.
127
11
 
3
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
Ще стигнем китайците по брой заразени. Планът е на земята да останат 3 милиарда, от които милиард и половина китайци.
126
2
 
11
 
! Отговори
Шофера преди 3 години
До Архангел ПсувнаилВ тия държави викат велкоме мигранти и ги закичват със здравец, а когато им насилват жените на площадите се крият като мишоци. Не, благодаря.
125
10
 
16
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Голям паникьор излезе тоя. Защо още го държат като директор на Пирогов, след като е толова нестабилен психически?
124
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продавам хладилен камион! Изгодно!
123
12
 
9
 
! Отговори
Проблемен тип преди 3 години
Хора разберете, аз много искам да се заразя с ковид. Правя всичко възможно - ходя навсякъде където има много хора -кина, кръчми, концерти, карам колело по тротоарите на слалом между пешеходците, в киното си свалям маската, нарочно пипам седалките с ръце, ям пуканки с тия ръце и все не се заразявам. Защо? Какво не ми е наред, в мен ли е проблемът или във вируса, моля помогнете. Аз искам да се заразя едно хубаво така, да се потя, да кашлям в моргата, да ме возят в черен чувал в черен камион и т.н.
122
5
 
9
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 3 години
Ако беше толкова загрижен за обществото бай Грантьо щеше да излезе на улицата да раздава безплатно маски и да разяснява на хората какво мисли за пандемията. В любимите му държави които постоянно ви дава за пример добрите самаряни и истински вярващите в ковидглупостта постъпват така. Щото може да вярваш и в глупост, но поне да си искрен и да го правиш от собствено убеждение. Но бай Грантьо не е такъв, той е платена мажоретка и сороссоклакьорка. Той само дразни и лае за 30 шекела грант.
121
0
 
4
 
! Отговори
Само толупите преди 3 години
се отпускат. Колкото по-*** е човек, толкова повече вярва в това, което му е изгодно.
120
9
 
7
 
! Отговори
Генерал Муфтаджийски преди 3 години
Бай Грантьо обвинява в безхаберие по-умните от него. Бай Грантьо го е яд че му плащат малко за да си стои зачулен и маскиран вкъщи и да дращи глупости, докато другите си живеят живота.Той е озлобен, страхлив и природно завистлив ***.
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продавам чували, за количества отстъпка
118
9
 
12
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Коронавирусът и пандемията са едни обикновени, плоски ционистки лъжи и талмудокабалистки конспирацийки. Но ние умните ги разгадаваме още в зародиш, ефективно ги преодоляваме и си ги слагаме на онази работа. Ще ме ваксинират през крив макарон. Лукашенко се опъна на Синедриона и веднага взеха да му се случват майдани, протести, санкции и всякакъв друг вид тормоз.
117
7
 
9
 
! Отговори
шок, бомба, ужас преди 3 години
истерия, истерия ... фургоните с чувалите подготвени ли са вече за снимките?нищо няма да затварят, хайде стига платените *** са подготвяли общественото мнение за затварянекойто го е толкова страх да си стои и работи от вкъщи, оставете останалите хора да работят и живеят нормално, да преболедуват този ковид на крак и живота да продължи по старому за всичкиаман от паника и истерия
116
2
 
8
 
! Отговори
Лойко Борисов преди 3 години
Ще затварям и ще ви мъча в угода на Синедриона и световния ционизъм докато не ме изриете от власт барабар със стола и джипката ми. Трябва да ме убиете за да се спра с пъклените си дела и с лакейският си слугинаж.
115
4
 
9
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
И още нещо - КППта няма как да има - всички милиционери са събрани в центъра да пазят Бойко от народната любов.
114
8
 
4
 
! Отговори
1280 преди 3 години
До АнонименЗащо след 3м масови събирания няма епидемия ли? Защото не са масови и са на открито. На мачове ходят по 1 000 души в сектор, което е в пъти повече от бутафорията пред МС и пак няма епидемия.
113
1
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Добре, че е професор да се изкаже. По-интересно е да обясни какъв е този скок за един ден с 50% процента.
112
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново старите циркове - мина туристическия сезон и пак се почва.Жалки сте. Изтъркани купени изпълнители. Никой вече не ви вярва.
111
3
 
9
 
! Отговори
Лойко Борисов преди 3 години
На *** човек само вирус се набива в главата. И там се върти с 200. Аз съм *** и вие сте прости и затова ви плашим с вируси.
110
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми нали такава беше целта - след като свалиха всякакви мерки отдавна - тоя откри топлата вода