Две жени с коронавирус родиха здрави бебета в Стара Загора

Майките се възстановяват успешно, лекуват ги от пневмония
6
Две жени с коронавирус родиха здрави бебета в Стара Загора
Снимка:

Две жени, заразени с COVID-19, родиха по естествен начин в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.

Майките са в добро състояние и се възстановяват успешно на фона на провеждано лечение във връзка с пневмония, настъпила като усложнение на коронавируса, съобщиха от здравното заведение.

Бебетата са доносени, но бяха изолирани от майките си в Клиниката по неонатология, съобщи доц. Николай Лазаров, ръководител на Клиниката по акушерство и гинекология в Университетската болница. Едното от тях проплака на 15 октомври и вече си е вкъщи, а другото на 18 октомври и утре ще бъде изписано.

Според световния опит, коронавирусът не се предава от майката на плода, но независимо от това на бебетата са направени PCR тестове. Резултатите на новородените са отрицателни.

Пациентките са постъпили с пневмония, която трудно се е повлияла от провеждано лечение, което е насочило специалистите от лечебното заведение да вземат материал за PCR изследване. Резултатите са показали положителен тест за COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ражданекоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
hahaha преди 3 години
Може да не се предава на плода, но като излезе бебето нали ще бъде в контакт с майка си и ще се зарази ако изобщо говорим за заразен вирус или като се родиш от вече заразен си имаш вроден имунитет?
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахте ли, че нашият клепоушко го затворили в хотела веднага щом пристигнал в Естония, заради това, че преди да отиде контактувал с вирусоносител по настояване на Мангъра в идеята му групов имунитет.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извод: Мажете се с крем с плацента. Може и овча.
1
0
 
10
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
На 03.11.2020 Тръмп печели и хиларосатанинската ПЛАНдемия приключва!Бау-кането на туземните соросомажоретки също.