За нормален живот: Нужни са ни 2508 лв. месечно на семейство

Това сочат данни на КНСБ за последните 3 месеца
18 ное 2020 13:41,
111
За нормален живот: Нужни са ни 2508 лв. месечно на семейство
Снимка: БГНЕС

За нормален живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и две деца, са необходими 2508 лева месечно. Това сочат данните на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ за последното тримесечие.

Данните бяха представени на онлайн пресконференция днес, пише "24 часа".

Издръжката на живот за човек от четиричленно домакинство е 627 лева.

Още по темата

Парите са необходимите за покриване на разходите за храна, за поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка спрямо средните български стандарти за четиричленно домакинство.

Няма сериозни изменения спрямо предходното тримесечие, издръжката нараства с 0,2 процента, но хранителните стоки спадат с 0,8 процента. Но на годишна база цените нарастват с 3,8 процента, каза Виолета Иванова.

Пламен Димитров припомни, че около 300 000 работни места се запазиха благодарение на мерките и схемите, договорени между социалните партньори. 103 000 работни места за периода март-октомври бяха загубени. Най-силно са засегнати тези, които са изложени на риск от бедност и социално изключване, а страната ни продължава да е водеща по този показател - около 32 процента от населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормалните хора напукат - бьлгарияИ се опитват да си решьт проблемите вьв чужбина
74
3
 
2
 
! Отговори
д-р икономикс преди 3 години
Повечето българи са собственици, не плащат наеми. Това перо е най голямо на запад. Токът е скъп в България. Заплатите на запад са големи спрямо българските но там като си платят всички такси наеми данъци манъци и става същото като в България даже по зле. Говорим за средното ниво хора. По цял свят има много богати и много бедни.
73
1
 
7
 
! Отговори
Кривондел преди 3 години
До СилвияЕдинственият начин да давате 80лв. на ден за чисти продукти (и част от тях сертифицирани) е да се храните основно с готови, пакетирани, целофанирани и екзотични продукти. В противен случай трудно ще надвишавате 40-50 лева. Все пак освен био пилешко филе (70-80лв. килограма), био пушена сьомга (160лв. килограма) и други подобни човек е добре да си сготви и нещо по-полезно, като бобови, зелени салати... Хапвайте по-прости храни, по-полезни са. :)
72
1
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
При такова изказване на синдикатите, които трябва да защитават правата на работещите във Франция примерно, съм убеден че жилетките щяха да палят поршета отново. 600лв били достатъчни за нормален живот...някой ще обърне ли изобщо необходимото внимание на тези мазници ???
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За НОРМАЛЕН живот на такова четиричленно семейство трябват поне 8000 лева месечно. 1200 лева за детската градина на едното дете, още толкова за другото дете. 1600-2000 лева наем или вноска по кредита за покупка на жилище. Да продължавам ли?
70
0
 
5
 
! Отговори
Петко от Подуене преди 3 години
Силвенцето очевидно *** нищо неподозиращите люде тук. Не хранете троловете, защото стават още по-големи. Останете със здраве!
69
1
 
11
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Конфуций е казал - да си беден в уредена държава е срамно, но да си богат в държава където където няма закони още по срамно.
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "Може с по-малко" : За да изключиш ипотеката, ще трябва да спите на улицата, брато.
67
5
 
7
 
! Отговори
Може с по-малко преди 3 години
Ние сме семейство с две деца и имаме доходи над посочената сума в статията, но караме с по-малко. Около 1600 ни стигат месечно, ако изключим вноската по ипотеката и почивката лятото.
66
0
 
6
 
! Отговори
Пари в държавата има преди 3 години
но те се разпределят асиметрично.Цялата управленска върхушка-президентство,правителство,НС,съдебна система,партии,консумират прекалено-с десетки пътинад обикновения човек-работник или служител в държавния сектор или пенсионер.Нужно е тази ножица в доходите да бъде затворена,разликите мин-макс да са неповече от 10 пъти(сега достигат до 50-60 пъти).Вероятно това ще намали и броя на службогонците,търсещи блага службица с много пари.
65
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тошовото наследство си казва думата! Нека сега червените простаци и простакрши си се варят в собствен БКП сос дорде им омекнат илюзиите.
64
4
 
8
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Демокрацията ни фасадна.Капитализма - уродлив.В банковото poбcтво ***,ще се мъчи, докато е жив.Слободия вместо свобода,социализма го смени,дойдоха болести и глад,от ден на ден по-зле, уви !
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това дърляне със Силвия ми харесва :)))
62
0
 
11
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
Пожелавам на всяко българско семейство стандарт , като на Силвия. Гледането на деца в днешно време е различно от преди. Има частни уроци, частни занимални и отглеждането на дете освен време и любов изисква и финанси.В София парите вървят без проблем.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ся кво?! Примерихме си ги и се изподърляхме. Бива ли така! Ама ха!
60
4
 
5
 
! Отговори
До: Силвия преди 3 години
Тъй като аз съм третия *** и няма как да остана по-назад, ще кажа на Силвия, че грам не се впечатлявам от сметките и, а от реакцията и думите и. А на всичкото отгоре не са и верни и сметките. В една сметка слага годишни и месечни разходи за да ни обясни колко харчи на месец...аз харча 5400лв/м без данъци, винетки, застраховки и прочие!!!
59
3
 
4
 
! Отговори
Силви Вартанян преди 3 години
До СилвияЕй Силво, според мен ти си лелка на държавна хранилка, чакаща да стане 17 часа, за да приключи ''работният'' ден,нали така?
58
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СилвияСилве, твоите "средни" разчети, не са средни дори за нормалните европейци. Това се опитвах да ти кажа, но ти явно не схващаш. Ако кажа на колегите тук (в Германия), че имам 1250 евро "социални разходи" на месец, ще ме питат с какво се друсам. Докато живеех в България преди много години, сутрин излизахме всички от къщи, разкарвах с колата кой за където е и отивах на работа и после пак същата схема на връщане. Всеки си намира начините. Вие може да искате и 10 хил лева да е "нормално".
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Силвия"Средно интелигентен и образован нормален европеец не би посмял подобни просташки коментари и меко казано ГЛУПАВИ да напра"Хахахахахахахахахаххахахахаххаа
56
0
 
3
 
! Отговори
въй преди 3 години
До Анонимен 79Не си ти ''оня с бидоните'' бе!