След 80% спад: Туроператорите са пред фалит

Резервациите продължават да са замразени
21 ное 2020 16:27, Нели Христова
32

Туроператорите в Благоевградско са пред фалит. Заради пандемията и набелязаните мерки резервациите са замразени, а груповите пътуванията забранени.

Браншът отчита спад до 80%.

От няколко месеца работата в тази туристическа агенция е спаднала до минимум.

"Хората в момента нямат пари, страх ги е от повторно затваряне и не искат да рискуват да се записват за екскурзии за по-далечни дестинации, предпочитат някъде индивидуални резервации да направят, които да не минават през нас, те сами да си отидат в семейни хотели по-малки, така че това нас пак не ни устройва", разказа туроператорът Таня Пенчева пред Bulgaria ON AIR.

Липсата на приходи тук е довела до крайни решения.

"Много зле се отрази ситуацията на Ковид-19 в нашия бранш. Мисля, че ние сме най-засегнатия бранш от пандемията. Бяхме 4 човека в офиса, сега сме само двама. Вие можете да си представите за какво говорим", добави Таня.

Оборотът е намалял с близо 80% и в тази туристическа агенция.

"Трудно е. Да се надяваме, че прогнозите за следващата година ще се реализират, в смисъл, че след като се утвърди ваксина и една част от хората, които решат да се ваксинират ще бъдат по-спокойни в пътуванията", каза и управителят Гергана Хаджийска.

Служителите в бранша споделят, че се надяват на чудо, но и на държавна помощ. Започнаха и резервациите за коледните и новогодишните празници, но желаещи няма.


32
Още от Общество
Сбъднатата мечта на Иван и Стефания - София, сватба и нов живот в с. Воден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
0
 
! Отговори
Козела преди 5 дни
Аз всека зима пътувам по два пъти по карибските острови на почивка.Но бабичката ми урежда билета и здравната застраховка за 12 дена около 250 долара понеже аз съм полу глух без такива агенци.НО сега тази корона ме лиши от наи милото в живота да пътувам отново.Гледам може през фефруари да пътувам до Мексико Лос Кабос на Тихия океан без проблем.Бех там два пъти в Пуерто Валерта по нагоре.Нема вълни.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Утре и вашият бизнес ще умре и за вас ще кажат същото.
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не виждам какво са ви виновни туроператорите - никой не ви е карал с пистолет да им давате пари.
25
0
 
5
 
! Отговори
Турист преди 5 дни
И сега какво, да седнем да плачем за тия мърл.ьовци , които се нагушиха с парите ни и ни мамеха постоянно ли ? Я , бегайте в болниците да чистите коридорите !
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Митко 21 см

Митко, това че оби§ да ти го шулят по 21 санта, не значи зе си прав за всчко. АХХАХАХАХАХ
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Щирлиц

Защо?
22
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 дни
Само така.
21
0
 
12
 
! Отговори
Хмм преди 5 дни
Какво се оплакват? Още не са върнали резервациите на хората от миналата зима и това лято. Значи могат да взимат пари ма не могат да ги връщат?. Е за това не съм си резервирам през агенция сигурно от 3 години. Така хем знам за какво плащам, хем парите са ми сигурни
20
0
 
15
 
! Отговори
Митко 21 см преди 5 дни
От статията разбрах, че Таня Пенчева не я устройвало хората сами да си правят резервации в букинг, трябвало през нея да минават за да взема комисион. Танче, стискай до пролетта, тогава земеделските стопани ще наемат работници в земеделието
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
През всичките тия години обществото беше безразлично към мъките и тревогите на безработните хора защото безработицата уж била ниска а работодателите не можели да намерят работна ръка. Може друга песен да запее българина след като се сблъска лично с действителността. Не мога ви описа униженията на които са подложени безработните хора в тази дива и нещастна лошо и грозно управлявана страна със злобна чиновническа пасмина. Не го пожелавам да го разберете но може да ви се наложи.
18
1
 
8
 
! Отговори
голем тур преди 5 дни
ами да отидат да работят в болниците , набират се санитари , а и заплащането е добро .
17
2
 
18
 
! Отговори
истина преди 5 дни
Най засегнати от пандемията са еднолични търговци на малки магазинчета с търговска площ 20-30 квадратни метра. Оборотът вече е спаднал с над 80 %, и семействата им са обречени на глад. ГЕРБ помага на хайдушките приватизатори, ограбили активите на държавата, и половината им дейност е в сивата икономика. Сега ще си обновят мерцедесите. Бойко, ние ЕТ сме 400000 гласоподаватели. Отърва ни.
16
6
 
4
 
! Отговори
Много ясно преди 5 дни
Много ще фалират и държавата ще фалира след два месеца.Като излезнат всички работещи в болничен и да не казвам какво ще се случи. След като мине всичко ще излезне една бактерия,която ще е по опасна от всички вируси. Тя няма да иска да признае за произхода си и ще бъде блокирана за членство в Бактериалния Съюз,затова ще влезне в съюза на гъбичките. И това ще е проблема на всички лекари.Те ще се чудат какво става.Така объркани лекарите ще се самоубиват заедно със сестрите и санитарите.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Купувам фалирал офис на туроператор за 1 лев.

Изкупувам фалирали кръчми за 1 лев. Плащане веднага.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Време е Иван Василиевич да си сменя професията, ако ме разбирате правилно.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Абаджиите и гайтанджиите отдавна фалираха. Никой не ги спаси да правят аби и гайтани още 150 години. Ще фалират и тези ментаржии.

Продавайте за 1 лев офисите, защото са фалирали. Бизнесът със санитари е във растеж. Там инвестирайте.
12
2
 
15
 
! Отговори
А нас преди 5 дни
Не ни интересуват туроператорите при наличието на платформи за директни резервации.
11
4
 
10
 
! Отговори
Илона преди 5 дни
Подходящ момент зя разкарване от пазара на лъжливи кръчмари, туроператори и прочие ***, коато крие данъци. Специално за тези има платформи и човек сам си организира пътуванията без тези ***.
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Хотелиери, ресторантьори, туроператори...хайде стига! Когато закриха фабрики и заводи много хора останаха без работа и не реваха!!!
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Tуроператорите и заведенията са голям сектор от сивата икономика. Ощетяват цялото общество и сега е подходящ момент да се реши проблема с тях.