Новото нормално: Деца искат от Дядо Коледа играчки с... маски

Едно от съкровените желания на децата е мама и тати да са си у дома
7 дек 2020 22:15,
11
Новото нормално: Деца искат от Дядо Коледа играчки с... маски
Снимка: БГНЕС

Три седмици преди Коледа хиляди детски писма от цяла България тръгват към Лапландия. За съжаление пандемията с коронавируса повлия и на детските желания. Малчуганите си поръчат от  Дядо Коледа кукли и играчки с маски.  

"Мили Дядо Коледа, тази година съм слушал много. Освен това започнах тренировки по плуване и ходя по уроци по математика". Това е написал 5-годишният Влади в своето писмо до Дядо Коледа. И се надява добрият старец да сбъдне желанията му.

Повече от 400 деца от Пловдив пуснаха вече своите писма до добрия старец и чакат с нетърпение отговор от него. Диана Ранчева е българският помощник на Дядо Коледа. Помни всяко писмо, минало през ръцете й.

"Една част от желанията им е свързана с получаването на играчки с маски. Примерно имаше мъжка кукла Барби- Кен с маска, магаренца, динозаври пак с такива атрибути. Свързват детските играчки, с които желаят да си играят, с такъв тип защитни средства", разказва пред Нова тв Диана Ранчева- началник ТД "Български пощи"- Пловдив.

Заради изолираната среда, в която учат и живеят другите, желани от децата подаръци са компютри, лаптопи и таблети. Някои от тях молят добрия старец за Коледа да върне родителите им от чужбина вкъщи.

"Действително са много трогателни тези писма. Здравето се поставя на едно от първите места. Цялата фамилия - родителите им да са здрави", добавя Ранчева.

За да пристигне благополучно всяко писмо до Лапландия, децата трябва четливо и правилно да напишат имената си, точния си адрес и естествено кой е получателят - Дядо Коледа. Всяко дете ще получи отговор от него, а за най-красивите писма ще има и награди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Айде бе! преди 3 години
Ама много трогателни били тези писма, защото поставяли здравето на първо място...Да... като в няк'ъв психотрилър с елементи на хорър.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що няма играчка Боко с маска? Ще е хит на пазара.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, и Дядо Коледа ще трябва да представя имунизационен паспорт като раздава подаръците. А и джуджетата, които са правили играчките също, защото може да са ги накашляли.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти остави маските,ами както е тръгнало догодина куклите Барби трябва да имат и ковид - паспорт
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че някой се е напънал-напънал и е родил тая безумна тъпотия не значи че децата си го мечтаят.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му. Аз си поръчах на дядо Мраз, едно нощно шкафчинци, като бойковото. Че много съм слушал и много съм го хвалил. И деня и нощя.
3
1
 
8
 
! Отговори
Свидетел преди 3 години
Блаженни вярващите в COVID-19 и да бъде Тяхно Царството небесно! Амин!Ние, от сектата "Свидетели на COVID-19 от последните дни", с главни пастори Мутафчийски и Кунчев, искаме всички да ходят с маски, очила, тапи за уши, пр/езервативи, тапи отзад....за да се спасим от вирОса!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде холан ! Искат ....Изсмукаха си го от задниците . Т-ъ-по !
1
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
повЕрвах !!!Е ако са с родители *** може, но иначе не вярвам