БСП срещу Луковмарш: В разрез с ценностите и Конституцията е!

Социалистите настояха партиите да се противопоставят на провеждането му
104
БСП срещу Луковмарш: В разрез с ценностите и Конституцията е!
Снимка: БГНЕС

С остра декларация по повод провеждането на така наречения “Луковмарш“ излезе Изпълнителното бюро на БСП.

"За поредна година сме на път да станем свидетели на един от най-позорните актове в съвременната си история. Под егидата на един от най-яростните привърженици на нацистката и антисемитската идеология, ген. Христо Луков, развявайки нацистки символи, десетки планират да демонстрират в подкрепа на религиозна и етническа омраза", заявяват от левицата.

В декларацията се казва още, че под фалшив предлог, че се защитава възраждането на българската държава и нейния просперитет, организаторите отново ще поведат млади хора в подкрепа на омразата и ненавистта.

"Провеждането на т.нар. "Луковмарш" е в разрез не само с Конституцията и законите на Република България, но и с ценностите на българското общество - общество, спасило българските евреи от лагерите на смъртта", изтъкват от БСП.

От левицата призовават всички политически партии, поддържащи европейските ценности, публично да се противопоставят на "поредната манифестация на нацизъм и ксенофобия".

БСП се обърна и към кметa на София Йорданка Фандъкова с призива ясно да заяви позицията си по темата и да положи усилия парадът да не се състои.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Червената армия се бори с фашизма и фашистите.В Испания и Португалия фашизмът продължава още 30 години след края на ВСВ.
72
1
 
1
 
! Отговори
БабаЦоцолана преди 3 години
До Искащият среща с БабаЦоцолана.Ако някога се срещнем,единственото което ще ти се случи е да се насереш,а после да ти взема душата.Много потни гълъбчета,като теб,съм оформил.
71
3
 
0
 
! Отговори
Четете, бе! преди 3 години
До Анонимен 82Хкрементче, ВАПЦАРОВ се пише с ГЛАВНА БУКВА! Освен, че е жертва но фашизма, той е голям поет - стиховете му са преведени на десетки езици и прославя българската култура!Луков е негодник и набеден, измислен герой. Искал е да изпрати български корпус на Източния фронт1 Нали знаете колко италианци, румънци, унгарци, словаци се върнаха от там!Прочетете в уикито за далаверите му, за намерените от Абвера сметки в холандски банки! За уволнението му! Калпавите зенитки Шкода са една от
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представителна сбирка на интелектуалния елит на съвременна Р България! Виж:БабаЦоцолана;82;Питам Фандъккова;Додо;77 българин;Диана;75;Червените крадци....Толкоз! Четете сами и вижте лайковете!За ме ще кажа, че има много чада на недобити фашаги! И че искам да срещна точиларката на ножове БабаЦоцолана!Както и гаддлето 69,72, дето псува българите и България!
69
1
 
4
 
! Отговори
БабаЦоцолана преди 3 години
Курнелийо,*** лягай при Георги Димитров или при Топката Живков.Квичиш срещу Луков марш,но не квичиш,кога сърбате борш и снимате малки деца облечени с руски униформи държащи в ръцете шпагин!?Не квичиш,че разни изкукали *** използват децата да им разнасят плакатите,но квичиш ,когато някой чества национален герой,а не някоя пияна руска *** препила с технически спирт.Ти,Курнелийо,ще бъдеш на първа линия,когато свикаме новият "народен съд".Ти и другите руски мекерета.Да си знаеш!Точим ножовете!
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марш на фашистите !
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да почитаме вапцаров, а генерал Луков не? Не е бил фашист, а и да е бил какво от това? Преди всичко генералът е бил българин и патриот!
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално да не одобряват. Нали те го убиха.
65
3
 
12
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Колко само е прозрачна, селската врачанска пръчка ***! Ако много й пукаше за морала и възпитанието на младежта, партията й щеше да се опълчи срещу парадите на Содомия, организирани ежегодно от метастазите на Сорос и подкрепяни от кметицата от ГЕРБ. Да се разнасят полуголи, татуирани, дрогирани *** с разорани зaдници по улиците из центъра на София е ОК за Корнела, но да се отбележи годишнината на един велик син на България, посветил живота си на Родината е табу!
64
6
 
20
 
! Отговори
българин преди 3 години
самото ви съществуване като партия е в разрез с ценностите и конституцията бе другаре !
63
4
 
14
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен78Ето защо смятам, че е крайно време да махаме БСП от политиката - чернят ни по целия свят и си мислят, че получават подкрепа от него...Правят ни за смях по целия свят!Продължават своят преход, който ни доведе до днешното ни състояние, не се спират! Копаят ли копаят да налапат кокала, ама този кокал трябва да им приседне най-после - под земята се подвизават само кокали на мъртъвци! Трябва да ги светне нещо живо, значи, за да им се проясни състоянието на положението..крайно време е!
62
3
 
14
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Не може днешни движения да се обвиняват в шаблони от миналото! Ген. Луков е убит от БКП на поста водач на СБНЛ /имаща идеология БЛИЗКА до фашистката!/ за да предотвратели ЕВЕНТУАЛНАТА му подкрепа за война със СССР! Като министър на войната, той разработва планове към идеята за връщането на Македония, Тракия и Покрайнините и когато Германия ни обещава тяхното връщане - ето ти го насреща и Луков и неговата СБНЛ!...Както винаги БСП се страхуват от сенките си...
61
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учете се да работите българи искате всичко на готово само знаете да ядете свинско и да лежите .много *** нация научно доказано трябват поколения да се оправите държава нямате вия всъщност никога не сте имали .*** след 20 30 години ще сътанат колко вас но ще си имат собствени заводи собствени ниви собствени къщи .на никои не му трябват кащите ви и дворитеви не е важно да караш последен модел кола и да живееш в дворец важното е да имаш акъл и покрив *** главата
60
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се обадим на Посолството на САЩ и Великобритания да спрат парада.Фашистите от партиите ще се скрият веднага, все едно пак идва Червената армия.
59
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички сегашни десни партии са профашистки и за дясна диктатура.Те изповядват нацистка русофобия.
58
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи вия *** педофилска нация гъмжи в българия от такива индивиди дори вече се опитват да ни интегрират такива но аз съм оптимист че се изчиствате по малко но ще са нужни няколко поколения правите се на бандити продавате наркотици всеки дилар стана крадете лъжете имотни измами убивате невинни и добри хора вземате от болните и слабите вкарва те ги в лудница в затвори на болни хора им отнемате телковете.на последно място сте по всичко бащите и маите са ви болни децата ви наркомани
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София е имала Булевард "Адолф Хитлер" до 1944 година.
56
4
 
16
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един там ридае, че комунистите не били увеличили територията на държавата. Друг му опонира, че днешните я подаряват...Още по-лошо е - днешните продават територия, земя, която дедите ни са бранили с кръвта си, продават - за жълти стотинки, в собствена угода...Такъв див грабеж на сътвореното от народа, такова просташко приканване на чужди "инвестиции" - квалифицирана и евтина работна ръка сме били, такова унижаване на целокупното българско достойнство никой не си е позволявал!
54
3
 
15
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Луков марш не може, ама гей парад може.