Борисов: Пандемията не си е заминала, кой внушава обратното?

Здравният министър докладва, че към момента епидемията е "под контрол"
Обновена: 4 мар 2021 11:58 | 4 мар 2021 11:56, Веселина Йорданова
276
Борисов: Пандемията не си е заминала, кой внушава обратното?
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че в момента е третата вълна на пандемията и българските граждани трябва да са отговорни и да спазват противоепидемичните мерки.

Още по темата
"Вчера в Германия министър-председателите и канцлерът заседаваха какви мерки още да направят. Ние сякаш сме свършили с пандемията, тя си е заминала. Такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало", отбеляза Борисов на заседанието на правителството.

Премиерът добави, че в страната ни няма строги ограничения и на практика всичко работи, но хората трябва да бъдат внимателни.

Министър-председателят уточни, че всички ваксини, които пристигат в страната, веднага се използват.  "Допускаме в страната само ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за другите не може да носим отговорност", каза още Борисов.

Премиерът уточни, че Агенцията извършва изключително прецизна дейност и ваксините, разрешени от нея, са преминали всички необходими проби и тестове.

"За последната седмица прави впечатление една положителна тенденция, а именно, че броят на излекуваните е 2 пъти по-малък от броя на потвърдените случаи в сравнение с предходната седмица, където броят на излекуваните беше три пъти по-малък. Това е една положителна тенденция, която отчитаме за реално справяне с пандемичната ситуация", докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Той информира министър-председателя, че на национална база заетостта на леглата за неусложнени пациенти е 48%, а интензивните легла в страната са заети на 57%.

"Създали сме организация за увеличаване на процента на леглата по всички лечебни заведения там, където е необходимо. Считаме, че към този момент епидемията е под контрол", добави проф. Ангелов.

Здравният министър уточни, че през следващата седмица страната ни очаква да получи още ваксини. Той изрази надежда, че производителите ще изпълнят подписаните договори и поетите ангажименти, за да може да изпълняваме фазите по Националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

 


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Локдаун ще има доста преди изборите. Пирогов и Александровска спряха плановия прием, което означава максимално още седмица. Вероятно изчакват последната група класове да минат през присъствено обучение, като те започнаха от вчера. Конфеонтацията отново е между Министерството на здравеопазването и това на образованието.
260
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи само едно-в Германия има ковид и е опасно,в България-не е опасно,ковид няма!боко е популист,човек от народа,прави се на тъ...по пар...че,иначе е тарикат.Също като тато и царя....Срам за демокрацията е тази пария и правителство на СИК...
259
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Катунарчетата на *** си оплюха мониторите от мъка!
258
2
 
16
 
! Отговори
Аман преди 1 месец
Ей носорог! На 04.04 джипката става катафалка!
257
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов: Пандемията не си е заминала, кой внушава обратното?

***, мангъра, чалгара, биволицата - все разбирачи!
256
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой внушава, ми ти бе тулупски,отвори всичко,не може да си чак толко ***!
255
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов внушава, че пандемията си е заминала, като отваря ресторанти и барове.
254
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На България и трябва революция ама яка революция, с пищови и пушки, защото оттърване от тези ком'унета на ГЕРБ които ни курдиса БКП задкулисно няма, щом с кръв са вземали властта на 09.09.44 г., сега трябва с кръв да я сдадат ! Този пожарен ш'л'а'н'г трябва да си плаща в затвора до живот след като смъртната присъда е "задраскана" ! Не може повече да краде от народната пара и да ни излага и срами пред света с вродената си про'стотия !
253
2
 
13
 
! Отговори
Баче Кико преди 1 месец
Може би тоз дето разхлабва мерките Боци.
252
1
 
0
 
! Отговори
До 246 преди 1 месец
Доказвайки абсурдността на закона и неговата користност и нарушения ти убиваш такъв закон. Същото важи и за хора като теб!
251
2
 
0
 
! Отговори
До 246 преди 1 месец
Много хора не осмислят съвремените стратегии за справяне с опоненти като теб .... пак ти повтарям, аз познавам закона, някой от тях ги знам наизуст, едни защото ми трябват да набивам канчетата на такива като тебе, други за да ги подигравам, усмивам, обиждам, убиждам, убивам и пак - не ги нарушавам. Нямам нарушение на закона, ти може да изкараш така , но нямам ...
250
3
 
0
 
! Отговори
До 246 преди 1 месец
ти от друга страна си направил няколко много неприятни неща ... Сега да ти обясня - ония археолог дето разчел йероглифите и открил тая гробница бил малко по-умен от останалите. Решил да изчака да се проветри като хората! В тоя ред на мисли той първи създава концепцията за Параграф 22 - аз малко ще се правя на шашав другите да отнасят кръстосания огън. И ако ме наречеш пак пиленце да знаеш, че има много по-лоши неща от палката в тоя живот.
249
3
 
7
 
! Отговори
Баци преди 1 месец
Щом Баце не е обявил, че пандемията е свършила, значи , че тя е тука! Някой ни нушава, че е свършила!!
Така,че ако се заразим или умрем вината си е наша!
Предстои да дойде нигерийски щам, след това балкански щам и така до края на света!
248
2
 
0
 
! Отговори
До 246 преди 1 месец
Ти определено не разбираш метафората! Ти не мое ме разбереш мене - аз съм номад анархист - това е сравнително нова терминология - което означава, че не съм толкова *** да нарушавам закона, аз може да подигравам закона, може да обиждам закона, че е писан от едни много такива алчни к.о.п.е.л.е.н.ц.а, но никъде не пише, че сатирата е забранена, изкуството е забранено или че анархизмът като идейлогия на съвременните номади са забранени.Твърде умен съм за да съм направил нещо за което да има палка
247
3
 
18
 
! Отговори
Минаващ цензурата преди 1 месец
Един кръгълтулуп обикаля с джипка из страната и внушава.
246
3
 
14
 
! Отговори
Минаващ преди 1 месец
Един *** обикаля с джипка из страната и внушава.
245
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя е по лош и от пандемията .По-добре да остане пандемия а тулупчо да си замине час по-скоро!!!
244
2
 
7
 
! Отговори
Оффффф! преди 1 месец
До Господин Премиер

Абе тая палка, пиленце, си има два края, Моли се тоя край, който ще ти вкарам, да не е по-широк от халката ти, щото така ще те разговоря, заземя и детайлизирам, че ще ти се ще никога да не беше виждал, хващал и размахвал палка!
243
3
 
16
 
! Отговори
митко преди 1 месец
Оставка,съд и затвор Тикво.На 4-ти април ще има мощен наказателен вот.Ако Тиквата се опита да манипулира още на 5-ти излизаме и го помитаме.Директно при бай Ставри.
242
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толупе ,а ти кога ще си заминеш?
Докога ще ти слушаме глупостите и ще
ни разсмиваш.Пожари стават,нужен си там да ги гасиш.