Сачева допълни заповедта за имащите право на компенсации

Право на подкрепа ще имат и работещите във фитнеси, казина и др.
Обновена: 22 мар 2021 22:29 | 22 мар 2021 22:10, Анисия Иванова
15
Сачева допълни заповедта за имащите право на компенсации
Снимка: БГНЕС

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева актуализира заповедта за временно ограничените икономическите дейности, чиито работници могат да получат компенсация от държавата по проект „Запази ме“ заради това, че е трябвало да излязат принудително в неплатен отпуск. Документът е обновен съобразно затягането на противоепидемичните мерки, което влезе в сила от днес, съобщиха от Министерството.

Съгласно заповедта в периода от 22 до 31 март за компенсации в размер 75% от осигурителния доход за месец октомври поради временното затваряне на бизнесите, в които са наети, могат да кандидатстват заетите в търговски центрове тип МОЛ, магазини на едро и дребно с нетна търговска площ над 300 кв. метра.

Изключение се прави за работещите в супермаркетите, открити щандове и пазари, аптеки, оптики, парфюмерии и магазини за козметика и тоалетни принадлежности, зоомагазини, тъй като тяхната дейност не е преустановена.

Право на финансова подкрепа ще имат и работещите във фитнеси, ресторанти, обучителни центрове, туристически фирми, компании за организиране на конгреси и публични мероприятия, казина, игрални зали, кина, театри, музеи, библиотеки и други.

Пълният текст на заповедта: https://www.mlsp.government.bg/postanovleniya

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 14РАБОТЕЩИТЕ в казина и игрални зали! И защо да нямат? Те са втора категория хора ли? Или просто не те кефят казината и затова искаш да накажеш тези, които РАБОТЯТ в тях?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Право на финансова подкрепа ще имат казина, игрални зали?
7
0
 
10
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ама алчна и бедна духом...аз съм безработен...кои ще ме ваксинира...нямам пари за хляб,плащам косвени данъци...които раздавате на преяждащи олигарси с яхти къщи в чужбините...та кога и за нас справедливо...малко но да ни "видите"...слепи...стотици хиляди сме,животите ни ваша собственост ли са???гавря се разбира се...но има такива човешки съдби...престъпления вършите и скоро ще ви съдим...децата ви...внуците ви...справка Историята...империи сме погубвали...вие с офшорни ли!!!
6
2
 
11
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Хахахаха само вижте периода за който важи тая заповед ! Хахахаха тия се подиграват ! Откровено ! Отварят/затварят. Никакъв контрол на границите. Заразата се разпространява, болниците не издържат, а потърпевшите със смешни обещетения. Къде са парите по програмите за подпомагане от ЕС бе ?!?
5
2
 
8
 
! Отговори
доц. д-р Чоко Боков преди 3 години
2loop Pictures Presents сериала "Силата на простия, мъдростта на неграмотния". Коментарите са излишни.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казина и игрални зали има през 100 метра, понеже държавата абдикира и хазартното лоби е силно. Кризата се надявам да ги изчисти и да умрат гладни! Тези 75% от осигурителния доход дано да им стигнат за попара.
3
2
 
13
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
По 120 лева за сиромасите ще има ли или забрави ???!!!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжи!
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казината са минанали на онлайн те да си плащат компенсации на роботниците, комарджиите продължават да играят, но даже и безплатно питие не им се полага тъй като е онлайн.