Балтов убеден: 10-дневното ограничение ще даде резултат

При третата вълна лекарите реагирали изключително адекватно
27
Балтов убеден: 10-дневното ограничение ще даде резултат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"10-дневното ограничение ще даде своя резултат. Най-много се притесняваме за учениците. Но като видите кога свършват десетте дни, след това има още 2 дни междинни, идват изборите, ще се увеличи реално връщането на училище поне с още 10 дни”. Това коментира директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов пред Нова телевизия.

Още по темата

Той увери, че всички медици правят това, което се налага.

„При тази трета вълна са изключително адекватни действията на здравните работници и на всички болници. Това, което се прави, от медицинска гледна точка е правилно. Не могат да се упрекнат медицинските работници, те вече почти всички са ваксинирани, работят без страх, много повече правят за лечението на своите пациенти. Самото лечение стана много по-адекватно”, коментира проф. Балтов.

До края на юни може би около 50% от българите ще са ваксинирани, а до края на лятото – над 70%, прогнозира той.

„Следващият месец доставките на РНК ваксините се вдигат тройно. Очакваме и втората векторна ваксина. Надявам се, че след 10 април ще имаме много по-сериозен обем от възможности и ваксини, които да ползваме”, каза проф. Балтов.

 „Като се появи и втората векторна ваксина, хората ще започнат да избират. Изведнъж всички ще искат еднодозовата”, коментира още шефът на най-големия спешен център у нас.

И той предупреди, че британският вариант е изключително агресивен и преболедувалите може да се заразят отново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Петър преди 3 години
"Като се появи и втората векторна ваксина, хората ще могат да избират". Ние очакваме да се появи"евентуално", а в момента се ваксинират хора дори от съседни държави в Сърбия, която разполага с четири вида ваксини. Ами явно който желае ще трябва да посети съседите... Как го правят да имат ваксини и даже избор между четири. Срамно е гражданин на България член на ЕС, да се ваксинира в Сърбия.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минимумът в броя на новите случаи след втората вълна беше през седемте дни 13-19 януари 2021 с 416 нови случая средно на ден за тези седем дни, след което започна увеличение на броя на новите случаи. Сега са 3618 средно на ден за последните седем дни, заради малкото ваксинирани и мерките на правителството за увеличение на броя на заразените и починалите.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Третата вълна започна от средата на януари, когато ваксинираните се брояха на пръсти. Причината е ясна - децата на присъствено обучение от 4 януари. Третата вълна се надигна толкова много точно защото няма достатъчно ваксинирани. Няма как ваксинирането да е причина за третата вълна. Ваксинирането все още не е масово, а в средата на януари ваксинираните бяха шепа хора.
18
1
 
6
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Ограниченията не са водили никога до нищо ДОБРО.
17
1
 
2
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
Абе ОНЗИ като ти гледам позата се убеждавам че си един перфектен ПОЗЬОР и НЕКАДЪРНИК !! Бокл.у..кът да се измете !!!! ВРЕМЕ Е !!!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Третата вълна направо си я предизвикаха с ваксинацията. Доказателствата са много, но очите им са широко затворени поради политическите некоректности.
15
0
 
5
 
! Отговори
Как преди 3 години
До АнонименКак да ги лекува.Този освен да закове некой ковчек друго не може.Страшен некадърник е.
14
0
 
8
 
! Отговори
СЪС.. преди 3 години
Сигурност ще я даде стъкмистикатаКот ви Е КЕФ това си пишете говорите.... СО МОРКОВА НЕ ставаТРЕБЕ да играе тоягата.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли ще крият случаи на деца?
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ограничението е само по телевизията и техните изявления. В панелното гето младост вечер след 18 всичко си работи, школи по танци, фитнеси, кръчми.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако 10 дневно помага предствавеет си за постоянно, ТОВА направо спасява целия свят. Завинаги роби, даже ако няма хора няма да има вируси по хората.. Който победи ковид става безсмъртен и ще живее вечно.. Балтов ходи се гръмни
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЗ ПЪК СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ ДЕСЕТДНЕВНОТО НАГЛАСЕНИЕ НИЩО НИКОМУ НЕ ЩЕ ПОМОГНЕ
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ша даде, ша даде осибено като РЗИтата са инструктирани този път не да надписват, а да крият случайте - кога как доди - надписваме за европари, криеме предизборно! Е те за това никой не ви вярва - стакмистика!!!!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полажително се отразява на портфейла и килограмите. Стига вече си обикалял телевизиите. Лекувай хората! Дали за това си дал клетва.
7
1
 
24
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Тия кaктo ca я пoдкaрaли нoкдaун cлeд лoкдaун и пaк, и пaк прecoлихa мaнджaтa! Лacтикa издържa нa oпъвaнe "дo" и кaтo гo прecилиш ce къca! И нe знaeш къдe щe ce cкъca и къдe щe изплющи!Хубaвo e изцялo и oтвcякъдe дa кoнтрoлирaш нaрoдoнaceлeниeтo, cлaдкa рaбoтa e! Въпрoca e дoкoгa щe уcтиcкaш c кoнтрoлa и нямa ли дa и кога ще ти излeзe прeз нoca!? Като излезе по улиците и площадите на градовете огладнялото стадо няма да е само от овце! Протеста на "Отровното трио" ще е като лек пролетен ветрец!
6
9
 
8
 
! Отговори
бойко пак успя! преди 3 години
Вече има резултат паднаха много рязко болните, мерките на премиера Борисов са презизни и навременни. От утре събота отваряйте заведенията за да релаксираме.
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"До края на юни може би около 50% от българите ще са ваксинирани, а до края на лятото над 70%, прогнозира той."При положение че само около 30% желаят да бъдат ваксинирани(и то при оптимистична оценка, иначе са по-малко), не знам как тоя си фантазира за 50% и 70%... седи, лъже и маже. Защо? Така му го говорят извънземните или така са му наредили от партията?
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом ваксините са поръчани на военни на САЩ значи се води война, някой пусна вируса в Китай за да скара Русия и Китай точно когато Китай се канеха да прилапат Хонг Конг. САЩ не могат да спрат Китай да прилапа Хонг Конг при истинска война. Никакъв резултат няма да дадат никакви Локдауни ако постоянно света се облъчва със вируси.
3
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ограничение, бе?! Ей го днеска слънчево, Бай *** като невидял ще излезе да сее зараза по паркове, паланки и градинки. Пред всеки блок всичките чуми с деца ще се наредят на раздумка. После защо *** бил пръв по смъртност?!
2
3
 
29
 
! Отговори
Правете Добро преди 3 години
Резултати може да има само ако НОЩ изчезне

Спонсорирани публикации