Ваксинирането в Русе: Връщат записани през електронния портал

Нулев е интересът към AstraZeneca в града
15 апр 2021 17:07, Анисия Иванова
15

Проблеми с ваксинирането в Русе. В града не са обявени "зелени коридори" и в момента се имунизират само хора, които спадат към конкретните фази на ваксинация. Записаните в електронния портал се връщат.

Анелия днес за втори път бе върната от ваксинационния център в Русе, въпреки че се е записала онлайн. Обяснено ѝ е, че ваксинират само хора над 65 години и с придружаващи заболявания.

"Днес за 11:40, и сега излезе жената и отказа да ме ваксинира за втори път. Предната сряда идвах пак. Защото нямам годините, нямам придружаващи заболявания, хронични и т.н.", каза Анелия Добрева.

Според онлайн системата, в друг от ваксинационните центрове в града не е имало свободни часове. А липсата на ваксина възпрепятства започването на работа на Анелия.

Още по темата

"Дъщеря ми ще започва работа в Слънчев бряг, в хотелиерския бизнес и там изискват да бъде ваксинирана, а се получава един такъв парадокс, че няма възможност да бъде ваксинирана. Единственият вариант миналата седмица беше AstraZeneca, но там е много голямо разстоянието между първа и втора ваксина", обясни майката на Анелия - Светла Петрова пред Bulgaria ON AIR.

В Русе няма обявени "зелени коридори". Стела се е записала преди повече от месец и иска да си постави РНК ваксина. Стела също е върната от лечебното заведение, тъй като е под 65 години.

От лечебното заведение в Русе обясниха, че в момента се ваксинират само хора от фазите. В Търново също се ваксинират хора от фазите и няма "зелени коридори". Не е ясно обаче какво следва за хората с поставена първа доза от Оксфордската ваксина и не искат втора от същата.

"Значи ние без нормативен документ, без указания, нищо не можем да правим. Изчакваме да кажат какво ще става с пациентите, които имат 1 доза на AstraZeneca", подчерта д-р Светлана Моминска от РЗИ.

Във Варна има РНК ваксини, но не достигат за всички лични лекари и ДКЦ-та. Нулев е интересът към AstraZeneca и вече седмици няма нито един пожелал да си сложи първа игла от нея.

"Вчера за първи път започнахме в нашата практика, а знаете, че това е групова практика от няколко лекари, за първи път започнахме да поставяме Pfizer", заяви общопрактикуващият лекар д-р Атанас Стефанов.

Вчера стана ясно, че Европейската комисия е взела решение да не подновяват договори за покупка на ваксините AstraZeneca и Janssen.


15
Още от Страната
Кампания за разделно събиране на опасни отпадъци в Перник
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Свидетел преди 4 седмици
Днес в Бургас,в РЗИ върнаха 85год.жена ,с придружаващи заболявания,записана за Пфайзер през електронния портал.Обяснението беше,че с този портал не работят и записаните часове не ги касаят,освен ако не са за Астра зенека.Пфайзер и Модерна правили само втори игри,обаче в същото време допуснаха извънредно,без предварителни часове служители на 2 големи фирми и хората бяха за първа игла и им сложиха Пфайзер.
Сигнализирай за неуместен коментар
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Господ ти праща знак да не се бодеш, ама офсътъ пак се бута между вълците.
3
5
 
1
 
! Отговори
Д преди 4 седмици
Ами като не искаш ще стоиш без работа. Сигурно не работиш в тази сфера но спокойно и до теб ще дойде няма къде да ходиш
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Дъщеря ми ще започва работа в Слънчев бряг, в хотелиерския бизнес и там изискват да бъде ваксинирана". Ами ако не искам?! Ваксините не са задължителни, тъй че туризъмът ще има да взема! Накрая да не останат пак без персонал!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
горките овсе
сега кой ще ги остриже?