Връщат ли личните лекари деца без отрицателен PCR?

Всичко е с цел опазване здравето на пациентите, заяви д-р Михаил Михов
22 апр 2021 19:30, Ния Христова
34
Личните лекари връщат деца, ако нямат отрицателен PCR тест за COVID-19. Родители пък твърдят, че това уврежда лигавицата на децата им. Има ли изискване за преглед само след представен отрицателен тест за коронавирус? 
 
"Няма такова регламентирано изискване от Министерството на здравеопазването. Въведено е от съответните практики, с цел сигурност на пациентите. Всяка практика определя  сама своите изисквания за прегледи", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR общопрактикуващият лекар д-р Михаил Михов.
 
Относно притесненията на родителите за увреждане на носната лигавица по време на преглед, д-р Михов обясни, че не са оправдани. "Много малко е увеждането на носната лигавица. Няма никакво притеснение за правенето на такъв тест при деца", допълни още той. 
 
Д-р Михов обясни, че е трудно всички практики да имат единен протокол за прегледи на най-малките.
Още по темата
"Всички практики имат различни възможности. Всеки подход е индивидуален. Трябва да кажем, че всичко е с цел опазване здравето на пациентите. Масово сме имунизирани или преболедували, така че това не е толкова за наш риск", каза още д-р Михов.
 
Хронично болните
 
"Наблюдава се една активизация, все още има страх, но с напредването на имунизацията все повече се отпускат нещата. Хронично болните забелязват цифрите на новозаразените. Те искат да излизат навън и да се чувстват свободни", заяви д-р Михов.
 
Ваксините
 
"Специално за AstraZeneca има огромен отлив, не можем да съберем достатъчно желаещи за да отворим флакон. Относно РНK ваксините, все още има голям интерес - проблемът е с ваксините, ние нямаме ваксини. Отпускат се по 2 флакона  12 дози на общопрактикуващ лекар, аз имам в пъти, пъти повече", подчерта д-р Михов.
 
Медикът обясни, че не са регистрирани хора с тромбози при поставянето на втората доза от препарата.
 
"Хората са изключително притеснени да се съгласят на втората доза, налага се да обсъждаме, да обясняваме, но много от тях се отказаха от втората доза. Трябва да кажем, че няма нито едно съобщение за тромбоза след втората доза", заяви той.
 
Според д-р Михов, COVID мерките определено са помогнали за намаляване случаите на грипни и вирусни заболявания.
 
"Има настинки, вируси, те съществуват. Всички тези мерки обаче - носене на маски, дистанция, помогнаха да се предпазим и от други грипни състояния", допълни общопрактикуващият лекар.
 
И изрази мнение, че разхлабването на мерките се е случило малко прибързано, тъй като все още има натиск върху лечебните заведения.

34
Още от Общество
Финкултурата ни гарантира здрави финанси, ще потребяват ли младите по-малко?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нямало такова регламентирано изискване от МЗ и всяка практика си определяла сама своите изисквания за прегледи. Практиката ще си определя сама изисквания , особено такива, които удрят по джоба на пациента ако е частна практика, при положение , че нашите осигуровки ви хранят и за нищо не ставате повечето, ще трябва да имате правила от горе, които да спазвате, телефонисти такива, ще умрат от страх!
22
0
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 3 седмици
До Лекар
Колко пъти ще те предупреждавам да не ми крадеш ника!!!Ти не си никакъв "доктор" но надявам се хората вече да са го разбрали по вулгарния език който използваш.Един лекар публично не би го направил а щеше да се изкаже професионално и по темата!!!
21
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
Няма по-благородна професия от лекарската,проблема ,е че търговци представящи се за лекари отказват лечение на деца...ако не им дадат под масата,един подобен в пазарджик гледахме по тв-та с скъпарски автомобил...убил или увредил хиляди човешки животи...за автомобила и пари разбира се...не го виждаме в затвора...в САЩ отдавна да го бяха изпържили на стола...хуманно и справедливо...тук прокурорите им вземат парите и ги обслужват...вместо да ги съдят...е ще им станат съучастници...
20
2
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 3 седмици
Мафия в бели престилки!!!Щом настояват за тест,значи имат някаква печалба от това.Или са съдружници във фирмите вносители на тестовете,или прибират пари за да агитират и притискат за тестове.Търгашка мафия в бели престилки!От кога отказа от здравна помощ е с цел опазване на пациента?После ревът ама ЯКО ревът като ги бият!Малко ви е!!Евала на тия дето ви бият!!!
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе, вие сте болни мозъци бе, цензурирате най-обикновенни думи, а тоя който трие, децата си студени да ги целува
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 18

Милицията също си вършеше работата, но после стана Полиция.
Докторите станаха Медици и всичко се скапа.
17
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Всичко е с цел опазване здравето на пациентите", очевидно този индивид счита отказът от здравна помощ като опазване на здравето на пациентите.
Нищо чудно и да е прав, с такива "лекари"...
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едно време докторите лекуваха а не връщаха пациенти.
15
3
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 3 седмици
А на 10, ще му ЕПМ
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ПЛАНдемия

Вселената, тази планета и обществата на нея са с пирамидална структура. Нагоре по пирамидата такива като Меркел и Бойко искат пари, господарите им искат контрол, какво искат една степен по- нагоре? Искат да не ги виждате! В момента са ужасени, защото скоро ще започнете да ги виждате.
Вие сте най- долу, наведени, клекнали или по очи. Станете и те ще паднат.
13
2
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 3 седмици
12, а що не ходиш да си ЕПМ
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това не са лекари!
Нито пък са хора...
11
1
 
18
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 3 седмици
Вдигнете се и те ще паднат!
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва да се забрани на личните да връщат пациенти.
Все пак ние им плащаме заплатите
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Няма такова регламентирано изискване от Министерството на здравеопазването"

Какви сте вие да решавате без официална наредба?! Ако не ви харесва, изчезвайте на опашките пред трудовата борса.
8
0
 
13
 
! Отговори
Леша преди 3 седмици
"Всичко е с цел опазване здравето на пациентите, заяви д-р Михаил Михов"

Това е същото като:

"Правителството мисли за вас и ще се погрижи за проблема"

Чуете ли това - бягайте!
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей го и с минусите налазиха... Кажете бре, ковиовче стадо, как тоя заразен вирус се крие чак толкова дълбоко в носа? Как така не мога да плюна токсичните капчици или да дъхна със смъртоносния си дъх и да го улови теста? Който всъщност не е тест, и не е подходящ да се ползва като такъв, ама на бас че и това не сте разбрали за година и половина... Щом "докторите" не знаят още за какво става дума... Трагедия!
6
7
 
4
 
! Отговори
1122 преди 3 седмици
До kris
А ти боб ли искаш да ти хвърлят или пък на карти да ти гледат, за да разберат дали си заразен с вируса?
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До kris

И аз се чудя същото... Ама ей го на, останали са явно...
4
6
 
23
 
! Отговори
kris преди 3 седмици
ултра-мега-гига заразен, фърчи във въздуга, полепва по повърхности, ако някой ти дъхне от 2 метра ше те фане, обаче трябва да от бръкнат от носа до гъ+а, за да го ''уловят''? останаха ли овци, дето да вярват на тва?