Предприемат стъпки към ваксинирането на ромското население, ще борят митове

Ромите са уплашени и се страхуват от последствия
Обновена: 22 юни 2021 13:03 | 22 юни 2021 12:28, Нели Христова
72
Предприемат стъпки към ваксинирането на ромското население, ще борят митове
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването предприема мерки за информиране на ромското население във връзка с ваксинацията срещу коронавирус. Това обяви на брифинг зам.-министър Александър Златанов.

Днес в Министерството на здравеопазването се проведе среща с представители на здравните медиатори.

Зам-министър Златанов уточни, че са целта на срещата е била да се изведат проблемите заради ниската имунизация сред ромското население и да се очертаят стъпки, чрез които да се увеличи имунизацията.

"Към момента е много подходящ периодът, ниска заболеваемост в страната, ваксини налични всякакви. И с цел да предпазим всички българи от една бъдеща вълна, много важно е хората да бъдат имунизирани".

Изводите са, че все още съществуват митове сред това население. Хората са уплашени, имат грешна представа, страхуват се от странични последствия.

Първата стъпка е за информиране на тези хора с вярна информация по различни начини - чрез хората, които те уважават и са авторитети сред тях, хора от шоубизнеса, на които те подражават, духовниците, които проповядват.

Второто нещо е да се направи ваксинацията за тях безпроблемна. Да знаят, че могат да се имунизират във временните имунизационни пунктове или при личните им лекари. На хората, които са здравно неосигурени, няма да им струва нищо посещението при личен лекар за получаване на доза ваксина - категоричен беше зам.-министърът.

Това ще важи за цялата страна, като медиаторите са започнали работа още днес.


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
pbdan преди 1 месец
Който отказва ваксинация да подпише декларация, че парите за лечението му при евентуално заболяванеот Ковид ще е за негова сметка. Ромите обикновено не работят,нополучават социал по 2-3 хилади лева за месец. Ще изкарат с 1000лв. няколко месеца, а остатъка за лечение. Ще се сетят после какво да правят, не са толкова глупави.
41
0
 
0
 
! Отговори
US Immigrant преди 1 месец
Отдавна забелязвам, че определен кръг от постоянно участващи във форума народни мислители е изпреварил сомалийските с километри. Предполагам, че това състояние е резултат от ежедневно вдишване на химически съставки разпръсквани от прелитащи и излитащи от България самолети, под формата на ясно-видим бели следи ('кемтрейли"). Вече е кристално ясно, че пораженията са 'point of no return'.
40
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време беше! То иначе на есен ще ни напълнят болниците и ще ги лекуват с нашите осигуровки.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това е доста показателно колко сте негодни щом "ромиту" ви вижда номерата и лъжите господа глобалисти и алчни фармацевти.
38
1
 
20
 
! Отговори
ха ха преди 1 месец
Ами то медиците ,не могат да накарат да се ваксинират, до ромите опрели..
37
0
 
0
 
! Отговори
Нели, Нели! преди 1 месец
Чувството ти за хумор е на доста ниско ниво!Относно 'Вакуунирането", виж клипа в You Tube!
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние ромите искаме контрацептиви, а не ваксини.
35
0
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Ние ромите искаме да ни дадат сухо а не концерти
34
0
 
23
 
! Отговори
:) преди 1 месец
Вече ги свикнахте на 50лв. за избори, ще трябва и за ваксиниране.
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е бати положението, ще им изнасяме концерти с надеждата да се ваксинират. няма друга така държава, даже сме по-зле и от Сомалия
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 29Не съм виновен, че някой друг се е сетил за същото. То не е трудно, между другото ... Как иначе ще обясниш еднаквата реакция сред ромската общност и вашата, освен с еднакво ниво?
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 30Ти си фалшив не вървиш, мен лично не можа да ме пребори 41% температура, преди 20 г., камо ли това измислено вирусче :)))
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
аз съм устойчив на всякакви коронавируси генетично и никога няма да се ваксинирам отровните ваксини да ми разбутат вродения имунитет.Който иска да стане полуинвалид нека се боцка .Бау и другите от неговата секта се боцкат главно по дупетата ама това е друга тема.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 28Плагиатстваш а ? ! :)) Писвачите само гледат мнения, своето са го забравили некаде :)))
28
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 15 "Когато е недоказана ваксината... те българите се съмняват, камо ли ромската общност"То не всички българи се съмняват чак толкова. По-добре се замисли, защо твоята реакция е същата, като на ромската общност ... Прекаленото съмнение не винаги е белег за интелект и образование.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забрави ти тия агитация. *** докато не видят парите в кеш никога няма да се ваксинират. Ще умрат и няма да се ваксинират. Вече масово 80% от махалата имат фалшиви документи за ваксинация
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече е решено. ЕС ще ваксинира *** срещу пари. Ще им плащат по 500 лв за ваксина. Моля не се ваксинирайте за по-малко от 500 лв кеш
25
0
 
16
 
! Отговори
Значи Азис, преди 1 месец
Софито и оня, дето пее за момента и апартамента - не му знам името, ще ходят да им медиират. Обаче гладният на сития няма да повярва. Индийските потомци ги е страх от чипиране, че да не им секне бизнеса с брането на желязо и други неща от първа необходмост. А, и също много ги е страх да не им секнат фертилитета с тия ваксини, че тогава опашките пред банкомати за "детски" драстично ще намалеят.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 23: Те така ти промиват мозъка, че застрашаваш другите, за да чувстваш вина и да сложиш ваксината, хитро, а?
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Санкции, ограничения, такива работи ? Както за всички други граждани...!?